De laatste nieuwtjes van NEXTgarden

Wij vinden het bij NEXTgarden belangrijk om belanghebbenden goed en transparant te informeren over actuele ontwikkelingen.

Enerzijds doen wij dit door actief te communiceren op diverse moderne communicatiekanalen. Primair communiceren wij op sociale media en zijn we actief op Facebook, LinkedInTwitter en Instagram. Volg je NEXTgarden al? Zo niet, bezoek dan onze pagina's door op de bovenstaande links te drukken.
Anderzijds communiceren we middels deze nieuwspagina. Sommige onderwerpen worden uitgebreider uitgelicht, deze nieuwsitems tref je hieronder aan.

Daarnaast worden er regelmatig video's en foto's gemaakt. Een selectie van de foto's kunt je hier bekijken en de video's staan op ons Vimeo kanaal en YouTube kanaal.

Kersttijd amaryllissentijd: topdrukte bij kweker uit Angeren: ‘Ze zijn niet aan te slepen’

Bij amaryllissenkweker Evers van de Sandt in Angeren is het deze week alle hens aan dek. In zo’n vier weken tijd moet zijn complete amaryllissenoogst de kassen uit.

Meer informatie >>

Maandag 29 november - Webinar ‘Actuele Energiezaken’

Op 29 november bezoekt Adri Bom Lemstra voorzitter van Glastuinbouw Nederland onze regio. Haar speciale aandacht gaat uit naar de ontwikkeling van de energieprijzen, de gevolgen voor de tuinbouwbedrijven en de verduurzaming van de glastuinbouw.

Meer informatie >>

Ketens transparanter voor versnelling voedsel- en eiwittransitie

De voedseltransitie is nodig en die komt eraan. Om zeven miljard monden te voeden zal er iets moeten veranderen aan de keten van voedselproductie tot onze manier van consumeren.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Energieneutraal (glas)tuinbouwgebied in wording

In NEXTgarden werken ondernemers, kennisinstellingen en de overheid samen om er een 735 hectare groot energieneutraal (glas)tuinbouwgebied te realiseren.

Meer informatie >>

Samen tegen georganiseerde criminaliteit in Lingewaard

Wij vinden het belangrijk om samen met de ondernemers in Lingewaard ons in te zetten tegen ondermijning. Hiervoor worden verschillende activiteiten georganiseerd.
Meer informatie >>

Webinar 27 oktober: Onderwijs en parktijk

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan webinar: Onderwijs en praktijk. Hoe vinden scholieren en ondernemers elkaar? Hoe kunnen de krachten gebundeld worden? En welke rol speelt het onderwijs hierin?

Meer informatie >>

Bijeenkomst Mobiliteitsvisie Lingewaard 2030

Hoe moet de mobiliteit in Lingewaard zich in de toekomst (2030 en verder) ontwikkelen? Dinsdag 19 oktober is er een bijeenkomst over de mobiliteitsvisie van Lingewaard in 2030.
Meer informatie >>

NEXTgarden gebiedsavond 29 september - presentaties

Op woensdag 29 september van 19.30-21.00 uur is er een gebiedsavond over de concept gebiedsvisie en strategische visie voor (glas)tuinbouwgebied NEXTgarden.
Meer informatie >>

Gebiedsavond NEXTgarden - 29 september 2021

Op woensdag 29 september van 19.30-21.00 uur is er een gebiedsavond over de concept gebiedsvisie en strategische visie voor (glas)tuinbouwgebied NEXTgarden.
Meer informatie >>

BinnensteBuiten: Kurkuma teelt in tuinbouwgebied NEXTgarden

Kurkuma, koenjit of geelwortel: een tropisch gewas met vele benamingen. Normaal importeren we kurkuma, maar het is docent-onderzoeker Erik Janssen met zijn tuinbouwstudenten gelukt om kurkuma in Nederland te telen.
Meer informatie >>

Het hoofd van Gestelaar Jan Taks (71) is altijd in beweging

Pa boer, dus Jan Taks ook? Of toch studeren? Het werd van allebei een beetje voor de Gestelaar, die nog dag in dag uit meedenkt over oplossingen om de land- en tuinbouw te verduurzamen.

Meer informatie >>

Hoe is de arbeidsrelatie met jouw internationale werknemers?

Het is fijn als je elkaar begrijpt. Dat geldt ook voor de samenwerking met jouw (internationale) werknemers. Wederzijds begrip zorgt voor een fijne arbeidsrelatie en een snellere socialisatie.
Meer informatie >>

Bemmelse ‘Gieter op wielen’ maakt debuut in Amsterdam

Oase Lease is volop bezig met het verduurzamen van het wagenpark en deze helemaal elektrische wagen maakte deze week zijn debuut in Amsterdam.
Meer informatie >>

Lingewaard en DENG starten warmtenetwerkbedrijf

De gemeente Lingewaard werkt aan verduurzaming. Hiervoor richten we samen met Duurzame Energienetwerken Gelderland (DENG) Warmtenetwerk Lingewaard BV op.

Meer informatie >>

Start investeringsfonds voor innovatie landelijk gebied

Agrariërs en ondernemers kunnen voor financiering vanaf deze maand terecht bij het Jan Wolleswinkel Fonds voor projecten die normaliter niet door een bank worden gefinancierd

Meer informatie >>

Webinar: Een brug tussen onderwijs en praktijk

Het aftellen is begonnen! Volgende week woensdag 30 juni organiseert Greenport Arnhem- Nijmegen wederom een online event. Ons interactieve webinar zal plaatsvinden van 19.30 uur tot 20.45 uur. 

Meer informatie >>

Proef met legale wietteelt in NEXTgarden, Bemmel

Het Rijk heeft op 24 juni goedkeuring verleend aan de onderneming Cannamax B.V. om op kwaliteit gecontroleerde cannabis te gaan kweken voor coffeeshops in een gesloten keten.
Meer informatie >>

Glastuinbouw van de toekomst; beleefplek voor groente- en sierteelt in Lingewaard

Je onderdompelen in de glastuinbouw. Dat is straks mogelijk als in de gemeente Lingewaard Experience the Horticulture NEXTgarden verrijst.

Meer informatie >>

Experience the horticulture NEXTgarden

Op 1 juni 2021 hebben de burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard groen licht gegeven om verder te gaan met het project Experience the Horticulture NEXTgarden.

Meer informatie >>

De hangende ‘carnavalspot’ van Henk is hot in carnavalshotspot Huissen

In deze aflevering van de serie Boerentrots: geboren Huissenaar Henk Wagener (49). Hij kwam al op z’n 19e in de maatschap van zijn ouders’ kwekerij in violen, primula’s en perkplanten.

Meer informatie >>

Beeld Gestapelde Kistjes in Huissen, wat stelt het voor?

In de Betuwe staan veel kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er langs zonder er acht op te slaan. Wat stelt het voor en wat beoogde de kunstenaar? Deze week: Gestapelde Kistjes in Huissen.
Meer informatie >>

NEXTgarden verwelkomt Fresh Forward in het tuinbouwgebied!

Fruitveredelingsbedrijf Fresh Forward is uit haar spreekwoordelijke jasje gegroeid en heeft tuinbouwgebied NEXTgarden gekozen als nieuwe vestigingslocatie.

Meer informatie >>

Pim kweekt hedera’s en mocht zelf de naam verzinnen voor zijn eigen straat

Hoe bijzonder, je hebt een hederakwekerij in een straat die heet… Hedera! Op nummer 5 is de kwekerij van Rikken gevestigd. Op de grens van Huissen en Bemmel, in tuinbouwgebied Bergerden. 

Meer informatie >>

NEXTgarden en (glas)tuinbouw in de toekomst: wij horen graag uw ideeën!

De gemeente Lingewaard werkt aan de toekomstbestendige ontwikkeling van de tuinbouw in de gemeente.
Meer informatie >>

Fossielvrij telen geeft streepje voor in de markt

De bouw van de biomassacentrale in tuinbouwgebied NEXTgarden nadert zijn afronding. Hederateler Pim Rikken in Bergerden hoopt uiterlijk in juli warmte te kunnen betrekken van de centrale.

Meer informatie >>

Mobiliteit en verkeersveiligheid in gemeente Lingewaard; dit is het resultaat

Eind februari peilden wij met een online enquête de mening van onze inwoners over de mobiliteit en verkeersveiligheid in Lingewaard. Ruim 500 mensen hebben de vragenlijst ingevuld.

Meer informatie >>

Uitnodiging: Kom in de Kas Ondernemersontbijt gaat digitaal!

De lente is begonnen! Bloesem in de bomen en de lammetjes dartelen in de wei. Wij genieten volop van dit seizoen en kijken reikhalzend uit naar betere tijden.

Meer informatie >>

Oproep aan alle ondernemers in gemeente Lingewaard

In de gemeente Lingewaard zijn veel MKB- en ZZP-ondernemers werkzaam. Wat zijn uw voorkeuren als ondernemer op het gebied van communicatie met de gemeente?
Meer informatie >>

Updates COVID-19 voor de ondernemers

De gevolgen van het coronavirus zijn voor alle ondernemers enorm. Specifiek voor onze ondernemers in de tuinbouw hebben wij een aantal sites op een rij gezet.

Meer informatie >>

Vogels Park Lingezegen zitten windturbines NEXTgarden in de weg

Er mogen geen windturbines worden geplaatst op bedrijventerrein annex tuinbouwgebied NEXTgarden, tussen Bemmel, Huissen, Elst en Arnhem-Zuid.

Meer informatie >>

Uitbreiding warmtenet NEXTgarden richting het Agropark

Het college van burgemeester en wethouders wil samen met Duurzame Energienetwerken Gelderland het bestaande warmtenet van de tuinders binnen Bergerden/NEXTgarden uitbreiden richting het Agropark.

Meer informatie >>

Mobiliteit en verkeersveiligheid in gemeente Lingewaard; wat vindt u?

De gemeente wil Lingewaard bereikbaar en veilig houden voor alle weggebruikers. Wij werken aan maatregelen op korte termijn en een plan voor de lange termijn. 

Meer informatie >>

Winterse beelden in tuinbouwgebied NEXTgarden

Sinds afgelopen weekend is bijna heel Nederland is bedolven onder de sneeuw. Het zijn uitzonderlijke omstandigheden en ook tuinbouwgebied NEXTgarden is bedekt met sneeuw.

Meer informatie >>

Gemeente biedt (financiële) hulp voor ondernemers

Veel ondernemers en ZZP’ers worden hard getroffen door de aanhoudende coronamaatregelen. Het Rijk ondersteunt ondernemers met noodpakketten.

Meer informatie >>

GroWplant speelt met wisselend assortiment in op vraag

Lees hier een leuk interview van Nieuwe Oogst met Gerard Willemsen van GroWplant in Bemmel! 

Meer informatie >>

Het is nooit komkommertijd bij komkommerkweker Kosdi in Oosterhout

,,Als komkommerteler ben je net een boer met koeien, je werkt met iets dat leeft. Je kent geen weekend, zomervakantie of corona. Het werk gaat altijd door.” Was getekend: Albert Kosdi (53).
Meer informatie >>

Lingewaard kijkt naar nieuw bedrijventerrein

Lingewaard is aantrekkelijk voor ondernemers. Dat blijkt onder andere uit de verkoop van kavels op bedrijventerreinen de afgelopen jaren. 

Meer informatie >>

Cor plant duizenden komkommers in Oosterhoutse kas voor het goede doel

Cor plant voor het goede doel duizenden komkommers in Oosterhoutse kas: ‘Hij verdient zeker een lintje’

Meer informatie >>

NEXTgarden wenst jullie een geweldig en gezond 2021!

NEXTgarden wenst jullie een geweldig en gezond 2021! We blikken met de video terug op 2020 en we zien jullie graag weer in het nieuwe jaar.

Meer informatie >>

Jan Taks nieuwe directeur Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB)

Jan Taks wordt per 1 januari 2021 de nieuwe directeur van het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB). Hij volgt vertrekkend directeur Teun Biemond op.
Meer informatie >>

Nieuwsbrief 't Zand staat online! Lees je mee?

Er gebeurt veel op ’t Zand! In deze nieuwsbrief leest u, als vervolg op nieuwsbrief van vorig jaar, meer over de ontwikkelingen in 't Zand.
Meer informatie >>

Save the date! Webinar Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen

Op 23 november a.s. van 20.00 - 21.30 uur, zal er wederom een webinar plaatsvinden vanuit het Glaspact Arnhem-Nijmegen.

Meer informatie >>

Uitnodiging deelname onderzoek MKB-vriendelijkste gemeente 2020

MKB-Nederland doet iedere twee jaar onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat. Ook gemeente Lingewaard doet  hier aan mee.
Meer informatie >>

Eendenkroos moet voedselprobleem oplossen: ‘Boordevol eiwit, groeit snel en is lekker’

We moeten minder vlees gaan consumeren, maar hoe? Het klinkt gek, maar de oplossing zou wel eens in onze vijvers kunnen drijven.

Meer informatie >>

Wijziging tegemoetkomingsregeling land- en tuinbouw COVID-19

Er is een wijziging van de Regeling tegemoetkoming voor land- en tuinbouwondernemers COVID-19 gepubliceerd.
Meer informatie >>

Ambitieuze gemeente Lingewaard zoekt samenwerking voor energiedoelen

In hét ondernemersbelang staat een interview over de energiedoelen van gemeente Lingewaard met wethouder duurzaamheid Aart Slob.
Meer informatie >>

Lingewaard ontvangt 4,15 miljoen euro voor aardgasvrij maken Zilverkamp

Lingewaard ontvangt een bijdrage van 4,15 miljoen euro van het Rijk om woningen in de Zilverkamp in Huissen aardgasvrij te maken. 

Meer informatie >>

NEXTgarden op European Week of Regions and Cities

Op woensdag 21 oktober 2020 heeft NEXTgarden zich mogen presenteren tijdens de European Week of Regions and Cities over Climate Neutral en Circular Food Solutions.
Meer informatie >>

Nieuwsbrief Regio Arnhem Nijmegen

In deze nieuwsbrief wordt bericht over actuele zaken in de regionale samenwerking tussen 18 gemeenten. De regio waar het goed wonen, goed ondernemen, goed recreëren en vooral goed leven is.
Meer informatie >>

Speuren naar ideale zandlaag, diep in Betuwse aardbodem

Een week heeft een boorinstallatie nodig om bijna een halve kilometer de Lingewaardse grond in te komen.
Meer informatie >>

Proefboring van bijna 500 meter diep op NEXTgarden

Van 14 tot en met 21 oktober vindt een unieke activiteit plaats in NEXTgarden. Een proefboring van bijna 500 meter diep naar de mogelijkheden van warmteopslag.
Meer informatie >>

Uitnodiging webinar 3 september a.s.

Jaarlijks wordt in de regio Arnhem-Nijmegen een seminar georganiseerd over actuele zaken die in de tuinbouwsector spelen. Neem jij deel aan de webinar?
Meer informatie >>

Interview Jan Taks - NEXTgarden Ingredient Farm

NPO Radio 1 heeft een interview gehouden met Jan Taks over de teelt van kurkuma en zwarte peper.
Meer informatie >>

Exotische specerijen, gemaakt in de Betuwe: ‘Kurkuma telen blijkt eigenlijk helemaal niet zo lastig’

Sinds twee jaar geleden wordt in een hoek van een groot kassencomplex in tuinbouwgebied NEXTgarden gepoogd kurkuma en zwarte peper te gaan kweken.
Meer informatie >>

Nieuwsbrief glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen

In deze nieuwsbrief is er meer te lezen over de actuele situatie in de tuinbouw in regio Arnhem-Nijmegen.
Meer informatie >>

RES: regionaal samenwerken aan duurzame energie

In de Regio Arnhem Nijmegen werken wij samen met 15 gemeenten, de provincie en 3 waterschappen aan regionale plannen voor het opwekken van duurzame energie.
Meer informatie >>

Project ‘Experience The Horticulture NEXTgarden’ in uitvoering

In de tuinbouwsector valt veel te zien en te beleven. Ook in de regio Arnhem-Nijmegen zijn er veel interessante glastuinbouwbedrijven te vinden.
Meer informatie >>

Nieuwsbrief van NEXTgarden staat online!

De nieuwsbrief van NEXTgarden staat online. In de nieuwsbrief wordt een update gegeven over het project Experience the Horticulture NEXTgarden. 


Meer informatie >>

Gelderland biedt hulp om sterk uit de crisis te komen

Veel bedrijven in de tuinbouw hebben te maken met de gevolgen van de corona-crisis. Deze gevolgen kunnen verschillend van aard zijn.
Meer informatie >>

Corona-uitbraak belemmert de aanvoer van specerijen

Nu de horeca op slot zit, koken mensen meer thuis. Hierdoor groeit de vraag naar kruiden en specerijen terwijl lockdowns in herkomstlanden de aanvoer bemoeilijken. Euroma en Verstegen Spices & Sauces reageren.


Meer informatie >>

Harde lessen in de sierteelt en voedingstuinbouw door coronacrisis

Door de huidige coronacrisis staan bedrijven in de sierteelt en voedingstuinbouw en -glasbouw voor een uitdaging die op termijn niet alleen maar negatief hoeft uit te pakken. 

Meer informatie >>

Nieuwsbrief Greenport Gelderland weer online!

In deze nieuwsbrief leest u meer over de extra activiteiten die wij ook met financiële hulp van provincie Gelderland kunnen bieden aan de tuinbouwondernemers in Gelderland.

Meer informatie >>

Klanten Voedselbank Arnhem krijgen verse groente van telers uit NEXTgarden

Kwekers en tuinders uit Next Garden leveren verse groenten aan Voedselbank Arnhem. Die zet dat weer uit naar de 26 aangesloten voedselbanken in de regio.
Meer informatie >>

Een gesprek met: René Willemsen - voorzitter Plantion

Een onwerkelijke periode. Je denkt: dit kan alleen in een sciencefictionfilm waarin de wereld wordt geteisterd door een virus. We constateren dat alles plat ligt en dat onze sector net als veel andere keihard onderuitgaat.
Meer informatie >>

Mooi initiatief vanuit onze regio: Redjeboeketje

Met Redjeboeketje kun je iemand blij maken door een boeketje te doneren. Graag brengen wij jullie op de hoogte van een mooi initiatief vanuit onze regio.

Meer informatie >>

Glastuinbouwpact Arnhem Nijmegen - Corona en ondernemen

De nieuwsbrief van Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen staat online. De nieuwsbrief staat in het teken van Corona en ondernemen. 


Meer informatie >>

Johan Sluiter, voorzitter Glastuinbouwpact Arnhem Nijmegen: “Zorg goed voor elkaar en de sector!”

Johan Sluiter maakte als voorzitter een belronde naar een grote groep tuinders om hen een hart onder de riem te steken. Uit de gesprekken bleek dat de situatie per bedrijf heel verschillend is.
Meer informatie >>

Speciale pagina voor ondernemers tijdens COVID-19

Het zijn onrustige tijden, ook voor de tuinbouw. Wat betekent het coronavirus voor de gezondheid van medewerkers?

Meer informatie >>

Borgstellingskrediet Landbouw verruimd in verband met corona

De regeling Borgstellingskrediet Landbouw (BL) is sinds 18 maart uitgebreid met een extra module. Gezonde land- en tuinbouwbedrijven die getroffen zijn of worden door de uitbraak van het coronavirus kunnen hierdoor gefinancierd blijven.
Meer informatie >>

Speciale corona-hulplijn voor ondernemers in Lingewaard

Lingewaardse ondernemers, van zzp’ers tot grote bedrijven, kunnen vanaf vandaag een beroep doen op een speciale hulplijn. Daar kunnen ze terecht voor al hun vragen over de effecten van de coronacrisis op hun bedrijfsvoering.
Meer informatie >>

Aardbeienkweker Jan van Genderen aan het woord tijdens deze onzekere periode

Om zijn werknemers een veiliger gevoel te geven heeft hij voor zijn medewerkers zelfs een boodschappenservice geregeld.
Meer informatie >>

Kweker Bejafleur probeert miljoen planten via de kraam te verkopen

De violen van kwekerij Bejafleur uit Huissen gaan als warme broodjes over de toonbank. Tot grote verrassing van kweker Roel Beijer. Het is echter een doekje voor het bloeden voor de Huissenaar die keihard wordt getroffen door het corona-virus.

Meer informatie >>

Nieuws van het Glastuinbouwpact Arnhem Nijmegen Maart 2020

Lees hier de nieuwsbrief van het Glastuinbouwpact Arnhem Nijmegen van maart 2020. In deze nieuwsbrief lees je meer over de annulering van Kom in de Kas, Greenport Arnhem Nijmegen die haar activiteiten aanpast, en nog veel meer!
Meer informatie >>

Let op! Kom in de Kas 2020 is afgelast ivm Coronavirus

Het evenement Kom in de Kas gaat dit jaar niet door. Reden voor het afstel is de landelijke situatie met het Coronavirus. Het is een besluit uit voorzorg. 

Meer informatie >>

PvdA-Statenleden brengen werkbezoek aan NEXTgarden - Lingewaard en Overbetuwe

Op woensdag 11 maart brengt de fractie van de PvdA uit de Gelderse Provinciale Staten een werkbezoek aan de PvdA-afdelingen in Lingewaard en Overbetuwe.
Meer informatie >>

Eerste resultaten waterlinzen-onderzoek: reductie energieverbruik

De eerste resultaten van het project Waterlinzen: de duurzame eiwitbron van de toekomst, zijn bekend.
Meer informatie >>

Nederlandse koenjit? Eerste stap is gezet binnen NEXTgarden

De resultaten van een experimentele teelt van de specerijgrondstof in glastuinbouwgebied NEXTgarden zijn hoopgevend, maar roepen ook nog vragen op.
Meer informatie >>

Kom in de Kas gaat zich op stedeling richten

Kom in de Kas gaat verder met een nieuwe uitstraling. De organisatie presenteerde onlangs de nieuwe huisstijl en maakte bekend zich meer te gaan richten op de stedeling in de leeftijd van 20 tot 40 jaar.
Meer informatie >>

De ontwikkelingen van Karma Plants op NEXTgarden vorderen gestaag

Er zijn volop ontwikkelingen in tuinbouwgebied NEXTgarden in Lingewaard. Er wordt 28.000m2 aan kasoppervlakte bijgebouwd door Karma Plants.
Meer informatie >>

Tienduizenden anthuriums uit Bemmel voor Valentijn

De valentijnsdrukte is enorm bij Karma Plants in Bemmel deze week. Voor de derde en laatste week achtereen rollen er tienduizenden extra anthuriums over de band bij de kweker, op weg naar consumenten in heel Europa. 

Meer informatie >>

Betuwe Onderneemt Beter- meest ondernemersvriendelijke regio!

Bij Betuwe onderneemt Beter zijn we enthousiast over de regio en het is mooi om te zien dat we er in slagen om dat enthousiasme op anderen over te dragen.
Meer informatie >>

Investeren in energie-efficiënte maatregelen als glastuinbouwer? Check de subsidiemogelijkheden!

Een aansluiting op het (aard)warmtenetwerk, energieopwekking uit zon, een duurzame kas of een innovatief energiesysteem. Check de mogelijkheden!

Meer informatie >>

Nieuwbrief glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen Januari 2020

In deze nieuwsbrief lees je van alles over het goede begin van het nieuwe jaar, de nieuwjaarsreceptie met een speech verzorgd door Harry Beijer en nog veel meer.
Meer informatie >>

Tuinders gezocht voor Betuwe on Stage - 'Doe dag' 26 maart 2020

We zijn op zoek naar nieuwe tuinders die tijdens de zogenaamde 'Doe Dag' op 26 maart, de scholieren een aantal uren willen ontvangen.
Meer informatie >>

Kom in de Kas - 4 & 5 april 2020


Op 4 & 5 april openen de deuren van vele kassen om iedereen kennis te laten maken met het leven dat schuil gaat achter het glas van de kas. 

Meer informatie >>

Interview met de wethouders over het succes van NEXTgarden

In the Economic Board is een interview te vinden met de nieuwe wethouders Aart Slob en Johan Sluiter over het succes van NEXTgarden.

Meer informatie >>

Nieuwsbrief ontwikkelingen op 't Zand in Gemeente Lingewaard

Er gebeurt veel op ’t Zand! In deze nieuwbrief van gemeente Lingewaard leest u meer over de ontwikkelingen in het gebied. 

Meer informatie >>

HortiContact - de trots van de Nederlandse glastuinbouw

18, 19 en 20 februari 2020 vindt de HortiContact weer plaats in evenementenhal Gorinchem. Het event waar professionals uit de tuinbouwbranche samenkomen.
Meer informatie >>

Nieuwjaarsborrel Greenport Arnhem Nijmegen

U bent van harte welkom tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van Greenport Arnhem Nijmegen op vrijdag 10 januari 2020 bij Boerderij de Lande in Huissen.

Meer informatie >>

Zes voetbalvelden aan ‘nieuw glas’ voor Karma Plants in Lingewaard

Afgelopen 30 oktober 2019 is de eerste heipaal geslagen. Met deze nieuwe stap wordt 28.000 m2 kasoppervlakte gebouwd. Daarbij komt ook nog een uitbreiding van kantoor en presentatieruimte.
Meer informatie >>

Slapen in een paprika na bezoek aan beleefplek voor tuinbouw in Lingewaard

Slapen in een uit de kluiten gewassen paprika na een bezoek aan een paprikakweker. Dat zou werkelijkheid kunnen worden.

Meer informatie >>

Het leven van Henk Gertsen speelde zich voor een groot deel achter glas af

Een groot deel van zijn leven speelde zich af in de glastuinbouw in Huissen. En ook al is oud-politicus en Huissenaar Henk Gertsen 75, hij blijft op diverse fronten actief om zijn geliefde sector onder de aandacht te brengen.

Meer informatie >>

Wat gebeurt er in een kas?


Toeristen moeten in een nieuw educatief en attractief centrum tussen Bemmel en Huissen kunnen zien hoe paprika’s, tomaten en komkommers geteeld worden.
Meer informatie >>

Uitnodiging voor de brainstorm Experience The Horticulture NEXTgarden.

Samen willen we de Lingewaardse (glas)tuinbouw beter op de kaart zetten door inwoners/consumenten de (glas)tuinbouw beter te laten ervaren. 


Meer informatie >>

NEXTgarden - Betuwe on Stage


Dit project is er voor om VMBO studenten te helpen met hun beroepskeuze en kennis te laten maken met diverse beroepen.
Meer informatie >>

De nieuwsbrief van Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen december is online!

Lees onder andere meer over de brainstormsessie ‘Beleving van de tuinbouw in Lingewaard’ en schrijf je in! Praat mee over de Regionale Energiestrategie (RES) op 16 december en sluit aan bij de nieuwjaarsreceptie op 10 januari.
Meer informatie >>

Analyse economische en ecologische impact van eiwit uit eendenkroos

De eerste onderzoeksresultaten van de productie van eiwit uit eendenkroos zijn bekend. Lees mee met de resultaten!
Meer informatie >>

Tuinbouwgebied NEXTgarden wordt genoemd in het FOOD Locaties Magazine

NEXTgarden is genoemd in het FOOD Locaties Magazine van Arthur Jager. FOOD Locaties Nederland is het Nr. 1 crossmediaal platform over vastgoed en vestigingsmogelijkheden op interessante agrifood locaties in Nederland. 

Meer informatie >>

Regelingen 2019 voor Innovatie en slimme CO2-reductie langer open

OP Oost verlengt de openstellingsperiode voor aanvragen voor Slimme CO2-reductieprojecten en grote R&D-samenwerkingsprojecten 2019. De openstelling loopt nu af op 31 maart 2020.
Meer informatie >>

Nieuwbouw Karma Plants op NEXTgarden van start!

Afgelopen 30 oktober werd de eerste paal in de grond geslagen van de nieuwe kas van Karma Plants. Het bedrijf groeit met 28.000 vierkante meter naar ongeveer 8,6 hectare en ruim 3 miljoen planten per jaar.


Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.