Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Inspiratiesessie: Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw

De kas van Harry Beijer op NEXTgarden vormt woensdag 11 oktober het decor voor een bijzondere bijeenkomst over de toekomst van de glastuinbouw in Oost-Nederland. 

De bijeenkomst met het motto “Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw’ wordt georganiseerd door Gemeente Lingewaard en Glastuinbouw Nederland.

Tuinders, bestuurders en beleidsmakers, consumenten, energiespecialisten en vertegenwoordigers uit onderwijs en wetenschap zijn uitgenodigd om met elkaar van gedachten te wisselen over de relatie tussen tuinbouw en samenleving.

Als uitgangspunt geldt NEXTgarden, dat voorop loopt op het gebied van duurzame energie, innovatie in de glastuinbouw, vestigingsklimaat en maatschappelijke betrokkenheid van consument en jeugd. 
Op het programma o.a.:
 • Persoonlijke ontmoeting, nieuwe contacten en ideeën
  Het thema verbinding staat centraal. De bijeenkomst biedt dan ook ruimschoots de gelegenheid om in een informele sfeer bestaande contacten aan te halen en nieuwe contacten te maken. Adri Bom-Lenstra (voorzitter Glastuinbouw Nederland) en de wethouders Maarten van den Bos en Nick Hubers (Gemeente Lingewaard) zijn aanwezig en gaan met elkaar en met de deelnemers in gesprek over ontwikkelingen in de sector, hun visie op de toekomst en verbinding van de glastuinbouw met de samenleving. 
 • Brainstorm over de ontwikkeling van het gebied en een centrale ontmoetingsplek
  Deelnemers worden uitgenodigd om hun inzichten en ideeën te geven over de verdere ontwikkeling van NEXTgarden en de mogelijkheden voor een inspirerende ontmoetingsplek in het gebied. Kunnen we een centrale hub creëren waar tuinders en hun partners, specialisten en inwoners samen komen om kennis te delen, te leren en genieten van alles wat de glastuinbouwsector te bieden heeft.
 • Walking diner met lokale producten in de sfeervolle kas van Harry Beijer op NEXTgarden.

Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar denkt u een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan deze bijeenkomst? Stuur dan voor 5 oktober 2023 een mail naar beleef@nextgarden.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Gerelateerd nieuws

Inspiratiesessie levert veel ideeën op voor ontmoetingsplek

Tijdens een inspirerende sessie op 11 oktober ‘Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw’, georganiseerd door Gemeente Lingewaard en Glastuinbouw Nederland, kwam een schat aan ideeën en inzichten naar voren om dit idee samen verder vorm te geven.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

 • Strategisch gelegen in agricorridor A15
 • Op de grens van Nederland en Duitsland
 • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
 • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
 • Dynamisch ondernemersklimaat
 • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.