Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Gebiedsavond NEXTgarden - 29 september 2021

Op woensdag 29 september van 19.30-21.00 uur is er een gebiedsavond over de concept gebiedsvisie en strategische visie voor (glas)tuinbouwgebied NEXTgarden.

Gemeente Lingewaard en consultants van adviesbureau BCI gaan graag met u in gesprek over beide conceptvisies. Tijdens de gebiedsavond zullen we vooraf opgenomen presentaties over de visies via een herhalende film laten zien. U kunt op elk moment van de avond naar binnen komen om het verhaal bij de visies te horen.

Doel van de visies is het neerzetten van de rode draad voor de toekomstige ontwikkeling van het gebied. Wat zijn bijvoorbeeld onze ambities qua duurzame energievoorziening en hoe gaan we deze realiseren? In welke deelgebieden willen we blijvend groei van de glastuinbouw mogelijk maken? Welke deelgebieden zijn niet meer geschikt voor uitbreiding van de glastuinbouw? 

Aanmelden
De gebiedsavond vindt plaats in de gemeentelijke vergaderzalen in de Lange Kerkstraat 17 in Huissen. In het kader van de voorbereidingen en de dan geldende maatregelen (COVID-19) vragen wij u uw aanwezigheid aan te melden via nextgarden@lingewaard.nl. Vermeld in uw mail uw naam en telefoonnummer. Aanmelden kan tot 26 september 2021.

Op basis van de aanmeldingen zullen wij de avond verder organiseren. Hier ontvangt u via de mail verdere informatie over. Verder wijzen wij u graag op de gangbare afspraken omtrent COVID-19. Het kan zijn dat u even moet wachten voordat u naar binnen kunt. Op de site zullen wij indien nodig ook eventuele organisatorische wijzigingen bekend maken.

Kunt u niet naar de gebiedsavond komen?
De presentaties over de visies zijn vanaf 29 september ook zichtbaar op www.nextgarden.nl. U kunt uw reactie op de visies geven door een e-mail te sturen naar nextgarden@lingewaard.nl.  

Graag tot 29 september! 

Voor meer informatie over deze gebiedsavond kunt u contact opnemen met: Evelien Luggenhorst, projectleider NEXTgarden (e.luggenhorst@lingewaard.nl) of Barbara van Zweeden, communicatie (nextgarden@lingewaard.nl)

Gerelateerd nieuws

Hoe is de arbeidsrelatie met jouw internationale werknemers?

Om goed te kunnen communiceren is het fijn als je elkaar begrijpt. Dat geldt ook voor de samenwerking met jouw (internationale) werknemers. Wederzijds begrip zorgt voor een fijne arbeidsrelatie en een snellere socialisatie.
Meer informatie >>

Experience the horticulture NEXTgarden

Op 1 juni 2021 hebben de burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard groen licht gegeven om verder te gaan met het project Experience the Horticulture NEXTgarden.

Meer informatie >>

De hangende ‘carnavalspot’ van Henk is hot in carnavalshotspot Huissen

In deze aflevering van de serie Boerentrots: geboren Huissenaar Henk Wagener (49). Hij kwam al op z’n 19e in de maatschap van zijn ouders’ kwekerij in violen, primula’s en perkplanten.

Meer informatie >>

Beeld Gestapelde Kistjes in Huissen, wat stelt het voor?

In de Betuwe staan veel kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er langs zonder er acht op te slaan. Wat stelt het voor en wat beoogde de kunstenaar? Deze week: Gestapelde Kistjes in Huissen.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.