Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Samen tegen georganiseerde criminaliteit in Lingewaard

Wij vinden het belangrijk om samen met de ondernemers in Lingewaard ons in te zetten tegen ondermijning. Hiervoor worden verschillende activiteiten georganiseerd. 

Ondernemersontbijt

Op donderdagochtend 4 november wordt u tijdens een ontbijt bijgepraat over de gevaren en signalen van ondermijning voor ondernemers. Het ontbijt start om 07.30 uur en vindtplaats in het OBC van Huissen (Julianastraat 17). U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar VTH@lingewaard.nl vóór 29 oktober.

Het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland(PVO) verzorgt de bijeenkomst. De presentatie isom 08.15 uur afgelopen waarna u een bezoekkunt brengen aan een XTC–lab in de ondermijningscontainer.

Buitengebied Alert
Voor alle bewoners en ondernemers in buitengebied geldt een buitengebied Alert! Hennepteelt of XTC in een leegstaande schuur, drugsafval dumping in de natuur en chantage zijn zaken die u als bewoner of ondernemer in het buitengebied kunt aantreffen.

Daarom nodigt gemeente Lingewaard en PVO Oost- Nederland u uit voor de avond ‘Buitengebied Alert’. Donderdagavond 4 november opent het OBCin Huissen (Julianastraat 17) haar deuren om 19.00 uur. We delen praktische tips en ervaringen om criminaliteit in het buitengebied tegen te gaan.

Op deze avond kunt u ook een XTC–lab bezoeken!U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar VTH@lingewaard.nl vóór 29 oktober.

Bekijk hier de uitnodiging.

Gerelateerd nieuws

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden: Innovatie en Milieubewust Ondernemen in Lingewaard
Meer informatie >>

Start werkzaamheden warmtenet

Maandag 15 januari zijn we gestart met de aanleg van het warmtenet op NEXTgarden. Dit warmtenet gaat in de toekomst verschillende glastuinbouwbedrijven in Lingewaard warmte leveren.
Meer informatie >>

Samen werken we aan toekomstplan voor de Rietkamp

Eind 2021 heeft de gemeenteraad de gebiedsvisie NEXTgarden vastgesteld. Tijdens het opstellen van de gebiedsvisie hoorden we dat een aantal tuinders uit de Rietkamp wil stoppen. Dit betekent dat het gebied niet langer een intensiveringsgebied voor glastuinbouw hoeft te blijven. Daarom gaan we, samen met ondernemers en bewoners, kijken naar wat we met dit gebied willen.
Meer informatie >>

Inspiratiesessie levert veel ideeën op voor ontmoetingsplek

Tijdens een inspirerende sessie op 11 oktober ‘Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw’, georganiseerd door Gemeente Lingewaard en Glastuinbouw Nederland, kwam een schat aan ideeën en inzichten naar voren om dit idee samen verder vorm te geven.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.