Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Experience the horticulture NEXTgarden

Op 1 juni 2021 hebben de burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard groen licht gegeven om verder te gaan met het project Experience the Horticulture NEXTgarden. Met dit project maken we de (glas)tuinbouw in de regio Arnhem-Lingewaard-Nijmegen beleefbaar.

Bij Experience the Horticulture kun je straks namelijk de (glas)tuinbouw proeven, ervaren, testen en ervan genieten. Het plan is om een gebied van acht hectare te ontwikkelen. In dit gebied vind je een hotel met meetingpoint, restaurant met lokale producten, solar parking, kassen en vertical farming. Op deze plek is het doel te ontspannen, kennis op te doen en kennis uit te wisselen.

Het concept, de kaders en ideeën zijn gebundeld in een inspiratieboek. De gemeente en betrokken partijen gaan nu op zoek naar partijen die interesse hebben om het project verder te ontwikkelen en uit te werken.

Bent u geïnteresseerd en denkt of werkt u graag met ons aan dit idee mee? Neemt u dan vooral contact met ons op via www.nextgarden.nl/contact.

Gerelateerd nieuws

De hangende ‘carnavalspot’ van Henk is hot in carnavalshotspot Huissen

In deze aflevering van de serie Boerentrots: geboren Huissenaar Henk Wagener (49). Hij kwam al op z’n 19e in de maatschap van zijn ouders’ kwekerij in violen, primula’s en perkplanten.

Meer informatie >>

Beeld Gestapelde Kistjes in Huissen, wat stelt het voor?

In de Betuwe staan veel kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er langs zonder er acht op te slaan. Wat stelt het voor en wat beoogde de kunstenaar? Deze week: Gestapelde Kistjes in Huissen.
Meer informatie >>

NEXTgarden verwelkomt Fresh Forward in het tuinbouwgebied!

Fruitveredelingsbedrijf Fresh Forward is uit haar spreekwoordelijke jasje gegroeid en heeft tuinbouwgebied NEXTgarden gekozen als nieuwe vestigingslocatie.

Meer informatie >>

Pim kweekt hedera’s en mocht zelf de naam verzinnen voor zijn eigen straat

Hoe bijzonder, je hebt een hederakwekerij in een straat die heet… Hedera! Op nummer 5 is de kwekerij van Rikken gevestigd. Op de grens van Huissen en Bemmel, in tuinbouwgebied Bergerden. 

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.