Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Cor plant duizenden komkommers in Oosterhoutse kas voor het goede doel

Stilzitten is er voor Cor Batterink (72) niet bij. Hij is deze en volgende week aan het werk bij kwekerij Noord-Oost B.V. van zijn buren Albert en Jolanda Kosdi in Oosterhout. Daar moeten 41.000 komkommerplanten worden gepoot. Dat gebeurt drie keer per jaar. In april en juli wordt dat opnieuw gedaan. Cor Batterink helpt mee voor het goede doel. 

Hij heeft de eigenaar gevraagd het geld dat hij met het werk verdient over te maken naar Alpe d’HuZes, de jaarlijkse fietstocht in de Franse Alpen voor KWF kankerbestrijding. ,,Jaarlijks haal ik daar zo’n 6000 tot 7000 euro voor op. Ik schat dat ik al zeker 33.000 euro voor KWF heb binnengehaald.’’

Dat hij zich inzet voor KWF heeft alles te maken met kanker in zijn familie. ,,Mijn moeder, broer, schoonzus, schoonouders en de schoonvader van mijn oudste dochter zijn aan deze ziekte gestorven. Met een fietsmaat uit Aarle-Rixtel heb ik zes keer aan Alpe d’Huzes meegedaan en daarnaast heb ik drie keer als vrijwilliger geholpen. Maar als je negen keer die 21 bochten hebt gedaan, heb je het wel een keer gezien.

’’Een ander doel had Cor Batterink snel gevonden. ,,We willen nu de Mont Ventoux beklimmen. En daarmee geld ophalen voor de ziekte ALS. Die tocht ging vorig jaar niet door en is nu op 6 juni. Aan de training ligt het niet. Ik zit twee keer per week op de fiets. Soms voor een rit van 100 kilometer. Vaak ga ik naar Berg en Dal. Of met mijn fietsmaat naar de Eiffel. Daar zijn de bergen wat hoger.’’

‘Cor verdient zeker ’n lintje’
Cor plant niet alleen komkommers bij zijn buurman, hij is van augustus tot eind oktober appels aan het plukken, heeft bedrijven benaderd om te sponsoren, vraagt bij supermarkten om het statiegeld van de flessen en roept de hulp in van familie, vrienden en buren en kennissen.

,,Het is fantastisch wat Cor allemaal doet’’, zegt Albert Kosdi, samen met zijn vrouw Jolanda eigenaar van Kwekerij Noord-Oost B.V. aan de Dijkstraat in Oosterhout. Het bedrijf bestaat tien jaar. Deze week is de helft van de 41.000 komkommerplanten gepoot. Volgende week volgt het andere deel.

,,Het is toch prachtig dat Cor voor het goede doel bij ons komt werken. We maken het geld over naar KWF en doen er altijd wat extra’s bij. Cor doet zoveel voor allerlei organisaties. Hij verdient zeker een lintje.

’’Want naast zijn inzet voor KWF en ALS doet Cor Batterink de hele administratie voor de tennisclub en is hij activiteitenbegeleider bij de Zonnebloem. ,,Ik wil bezig zijn. Anders verveel ik me. Daarom fiets ik nog zo vaak en houd ik van skiën. Al komt dat laatste er dit keer niet van. Ik doe alles om fit te blijven en het zo lang mogelijk vol te houden.’’

Foto: Cor Batterink © vidiphoto

Gerelateerd nieuws

Mobiliteit en verkeersveiligheid in gemeente Lingewaard; wat vindt u?

De gemeente wil Lingewaard bereikbaar en veilig houden voor alle weggebruikers. Wij werken aan maatregelen op korte termijn en een plan voor de lange termijn. 

Meer informatie >>

GroWplant speelt met wisselend assortiment in op vraag


Meer informatie >>

Het is nooit komkommertijd bij komkommerkweker Kosdi in Oosterhout


Meer informatie >>

Lingewaard kijkt naar nieuw bedrijventerrein

Lingewaard is aantrekkelijk voor ondernemers. Dat blijkt onder andere uit de verkoop van kavels op bedrijventerreinen de afgelopen jaren. 

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.