We moeten minder vlees gaan consumeren, maar hoe? Het klinkt gek, maar de oplossing zou wel eens in onze vijvers kunnen drijven.
Pasta eendenkroos? Eendenkrooscurry? Kijk niet gek op als je dit soort gerechten binnenkort op het menu van je favoriete restaurant ziet staan. Volgens moleculair bioloog Ingrid van der Meer (Wageningen University & Research) zou eendenkroos wel eens snel op onze borden kunnen verschijnen.
,,Het zit boordevol eiwitten, groeit enorm snel en het is ook nog eens lekker.’’ Natuurlijk zou het eendenkroos dat we als voedsel gaan gebruiken niet echt uit de sloot komen, maar schoon geteeld worden, bijvoorbeeld in een kas.
SuperkrachtDe moleculair bioloog denkt dat waterlinzen, beter bekend als eendenkroos, een belangrijke rol gaan spelen. ,,Het lijkt een klein en onbeduidend plantje, maar eendenkroos bevat veel eiwitten, vitamines en mineralen en is dus erg voedzaam.’’
De echte superkracht van eendenkroos is de snelheid waarmee het groeit. ,,Eendenkroos verdubbelt zich constant. Elke twee dagen. Je kan dus enorm veel eiwit in een korte tijd produceren en daarbij komt ook nog dat je continu kan oogsten. Eendenkroos kan per hectare wel zes tot tien keer meer eiwit opleveren dan bijvoorbeeld soja.’’
Lees hier het hele artikel, en bekijk de interessante video!