Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Nederlandse koenjit? Eerste stap is gezet binnen NEXTgarden

Kookt Nederland straks met kurkuma van eigen bodem? De resultaten van een experimentele teelt van de specerijgrondstof in glastuinbouwgebied NEXTgarden zijn hoopgevend, maar roepen ook nog vragen op. Kruiden- en specerijenonderneming Koninklijke Euroma in Zwolle heeft wel oren naar Nederlandse koenjit.

In een kas van Kwekerij Bergerden in Bemmel, onderdeel van glastuinbouwgebied NEXTgarden in de gemeente Lingewaard, groeien zo'n 1.500 kurkumaplanten op 1.000 vierkante meter. Studenten van de HAS Hogeschool in Den Bosch doen daar onderzoek naar de teelt van het exotische gewas vanuit het project 'Ingredient Farm' dat de productie van exotische specerijen in Nederland mogelijk wil maken.

Lees hier het hele artikel.

Gerelateerd nieuws

NEXTgarden werkt aan doorstart voor proef met het kweken van specerijen

Specerijen kweken in een Bemmelse kas blijkt goed te kunnen. Er wordt dan ook volop gewerkt aan een doorstart van het proefproject. Kurkuma (Indiase geelwortel) is als specerij herkenbaar aan zijn mild bittere smaak en gele kleur.
Meer informatie >>

NEXTgarden de NEXTstep naar energieneutraal 2030

NEXTgarden wil in 2030 als eerste glasgebied klimaatneutraal opereren, ingepast binnen omringende bebouwing en bedrijven. Telers, gemeente en participanten werken hard samen om die ambitie concreet te maken. Met een robuuste mix van duurzame bronnen, aangesloten op een warmtenet.
Meer informatie >>

Webinar 27 oktober: Onderwijs en parktijk

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan webinar: Onderwijs en praktijk. Hoe vinden scholieren en ondernemers elkaar? Hoe kunnen de krachten gebundeld worden? En welke rol speelt het onderwijs hierin? 

Meer informatie >>

Het hoofd van Gestelaar Jan Taks (71) is altijd in beweging

Pa boer, dus Jan Taks ook? Of toch studeren? Het werd van allebei een beetje voor de Gestelaar, die nog dag in dag uit meedenkt over oplossingen om de land- en tuinbouw te verduurzamen.

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.