Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

PvdA-Statenleden brengen werkbezoek aan NEXTgarden - Lingewaard en Overbetuwe

Op woensdag 11 maart brengt de fractie van de PvdA uit de Gelderse Provinciale Staten een werkbezoek aan de PvdA-afdelingen in Lingewaard en Overbetuwe.

Ze brengen een bezoek aan NEXTgarden en samen met onder andere waarnemend burgemeester Josan Meijers ook Park Lingezegen, waar zij onder meer in gesprek gaan over de woondeal Arnhem-Nijmegen, Railterminal Gelderland en regionale samenwerking.

Een bezoek aan NEXTgarden
Het gezelschap zal eerst een bezoek brengen aan het ontwikkelingsgebied NEXTgarden in de agricorridor A15. Hier worden zij ontvangen door projectleider Paul Hospers. In dit gebied voor tuinbouw met meer dan 200 bedrijven en ruim 2000 arbeidsplaatsen bruist het van innovatie.

NEXTgarden streeft naar klimaatneutrale teelt en heeft onder meer een groot warmtenet met CO₂-koppeling. Over de wijze waarop zij dit aanpakken laten de provinciale en lokale PvdA-fracties zich informeren.

Landerij De Park in Park Lingezegen
In de middag brengt het gezelschap een bezoek aan Landerij De Park in Park Lingezegen. Hier gaan de fracties onder andere met waarnemend burgemeester Josan Meijers in gesprek over de Railterminal Gelderland, de woondeal Arnhem-Nijmegen, regionale samenwerking en (openbaar) vervoer.

Lees hier het hele artikel.

Gerelateerd nieuws

Webinar 27 oktober: Onderwijs en parktijk

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan webinar: Onderwijs en praktijk. Hoe vinden scholieren en ondernemers elkaar? Hoe kunnen de krachten gebundeld worden? En welke rol speelt het onderwijs hierin? 

Meer informatie >>

Het hoofd van Gestelaar Jan Taks (71) is altijd in beweging

Pa boer, dus Jan Taks ook? Of toch studeren? Het werd van allebei een beetje voor de Gestelaar, die nog dag in dag uit meedenkt over oplossingen om de land- en tuinbouw te verduurzamen.

Meer informatie >>

Bemmelse ‘Gieter op wielen’ maakt debuut in Amsterdam

Oase Lease is volop bezig met het verduurzamen van het wagenpark en deze helemaal elektrische wagen maakte deze week zijn debuut in Amsterdam.
Meer informatie >>

Lingewaard en DENG starten warmtenetwerkbedrijf

De gemeente Lingewaard werkt aan verduurzaming. Hiervoor richten we samen met Duurzame Energienetwerken Gelderland (DENG) Warmtenetwerk Lingewaard BV op.

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.