Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden: Innovatie en Milieubewust Ondernemen in Lingewaard

In het hart van Lingewaard zet NEXTgarden grote stappen richting een duurzame toekomst. Lokaal geteelde producten zoals aubergines en aardbeien worden hier met oog op milieu en innovatie verbouwd.

Een van de meest opmerkelijke initiatieven is het project van De Linge Aubergines in Bemmel, dat aanzienlijk heeft geïnvesteerd in het verminderen van de CO2-uitstoot. Met maatregelen zoals het gebruik van warmte van een lokale biomassacentrale en het installeren van meer dan 1200 zonnepanelen, heeft het bedrijf zijn gasverbruik met meer dan 80% verminderd. Deze aanpak vermindert niet alleen de ecologische voetafdruk, maar draagt ook bij aan het doel om tegen 2030 milieuvriendelijke aubergines te produceren.

Verder breidt NEXTgarden de mogelijkheden voor duurzame energie uit door de ontwikkeling van een zonneveld in Bemmel, dat bijna volledig onzichtbaar zal zijn voor de omgeving. Dit veld zal de lokale bedrijven van groene energie voorzien, en met plannen voor opslag van zonne-energie en mogelijke omzetting naar groene waterstof, zet NEXTgarden grote stappen naar een energieneutrale status in 2030.

Naast deze technologische vooruitgang, zet NEXTgarden zich ook in voor sociaal en educatief engagement. Het gebied fungeert als een 'belevingsplek' waar tuinbouwondernemers, partners, inwoners en onderwijsinstellingen samen kunnen komen om kennis te delen en van elkaar te leren.

Met deze ontwikkelingen toont NEXTgarden aan een pionier te zijn in het verenigen van duurzaamheid, economische groei en gemeenschapszin. Het is een levendig voorbeeld van hoe groene innovatie kan leiden tot een duurzamere en welvarendere toekomst voor iedereen in de regio.

Lees er meer over in bijgaande Special van Gemeente Lingewaard

Gerelateerd nieuws

Start werkzaamheden warmtenet

Maandag 15 januari zijn we gestart met de aanleg van het warmtenet op NEXTgarden. Dit warmtenet gaat in de toekomst verschillende glastuinbouwbedrijven in Lingewaard warmte leveren.
Meer informatie >>

Duurzame warmte uit multi-bronnensysteem

NEXTgarden wil in 2030 als eerste glasgebied klimaatneutraal opereren, ingepast binnen omringende bebouwing en bedrijven. Telers, gemeente en participanten werken hard samen om die ambitie concreet te maken. Met een robuuste mix van duurzame bronnen, aangesloten op een warmtenet.
Meer informatie >>

NEXTgarden de NEXTstep naar energieneutraal 2030

NEXTgarden wil in 2030 als eerste glasgebied klimaatneutraal opereren, ingepast binnen omringende bebouwing en bedrijven. Telers, gemeente en participanten werken hard samen om die ambitie concreet te maken. Met een robuuste mix van duurzame bronnen, aangesloten op een warmtenet.
Meer informatie >>

Maandag 29 november - Webinar ‘Actuele Energiezaken’

Op 29 november bezoekt Adri Bom Lemstra voorzitter van Glastuinbouw Nederland onze regio. Haar speciale aandacht gaat uit naar de ontwikkeling van de energieprijzen, de gevolgen voor de tuinbouwbedrijven en de verduurzaming van de glastuinbouw.

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.