40 hectare
voor glastuinbouw
direct beschikbaar

NEXTgarden - beschikbare kavels voor tuinbouw

NEXTgarden - hét ontwikkelingsgebied voor tuinbouw

NEXTgarden ligt in de agricorridor A15 en is hét ontwikkelingsgebied voor tuinbouw met 235 bedrijven en 2.150 arbeidsplaatsen.

Succesvolle ondernemers, kennisinstellingen en overheid werken hier samen aan concrete initiatieven die de hele productieketen slimmer, rendabeler en duurzamer maken.

Het ontwikkelingsgebied heeft een omvang van 735 hectare en beschikt over volop ruimte en faciliteiten voor de uitbreiding van onze succesvolle bedrijven.

Wij verwelkomen daarnaast ook graag nieuwe ondernemers. Wij hebben momenteel 40 hectare voor glastuinbouw direct beschikbaar.

Kijk en ontdek NEXTgarden

Om snel een beeld te krijgen van NEXTgarden hebben we een kort filmpje gemaakt.

Het ontwikkelingsgebied met een omvang van 735 hectare komt mooi in beeld.

In deze impressie krijgt u een goed beeld van het gebied en in iets meer dan een minuut weet u bijna alles…

Tussen Randstad en Duitsland aan de A15

NEXTgarden ligt strategisch tussen Randstad en Duitsland aan de A15. De A15 wordt doorgetrokken en verbindt straks de Rotterdamse Haven met het Ruhrgebied (beide op circa 1,5 uur reistijd).

NEXTgarden ligt in de agricorridor A15 en is hét ontwikkelingsgebied voor tuinbouw. Succesvolle ondernemers, kennisinstellingen en overheid werken hier samen aan concrete initiatieven die de hele productieketen slimmer, rendabeler en duurzamer maken.

Uitstekend te bereiken

Daarnaast is er het glastuinbouwgebied NEXTgarden - centraal gelegen tussen de A325 en de A15 - waar aan de hand van innovatieve tuinbouwontwikkelingen niet alleen gewassen worden geteeld, maar ook energie wordt opgewekt.

NEXTgarden is vanuit alle windrichtingen uitstekend te bereiken over weg, water en spoor wat een groot voordeel is voor de logistiek van producten.

De beste plek om te ondernemen

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.

Wilt u zich vestigen in ons ontwikkelingsgebied van 735 hectare, dan kan dat ook. Wij hebben momenteel 40 hectare voor glastuinbouw direct beschikbaar.

Voor ruimte-intensieve bedrijven in de agrobusiness hebben wij ook voldoende ruimte in voorraad.

Voordelen

 • Strategisch gelegen in agricorridor A15
 • Op de grens van Nederland en Duitsland
 • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
 • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
 • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
 • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
 • Dynamisch ondernemersklimaat
 • Kennisinstituten en overheid doen mee

Direct beschikbare kavels - NEXTgarden

Kavel Ib2

Kavel Ib2 is gelegen aan de Geranium in Bemmel. De kavel heeft een oppervlakte van ruim 4,2 hectare. 

Direct naast deze kavel is Karma Plants gevestigd, zij zijn gespecialiseerd in het kweken van anthuriums. Aan de achterzijde ligt aardbeienkwekerij Royal Berry

Beschikbare oppervlakte: 42.265 m2

Kavel IIIb

Kavel IIIb is direct gelegen aan de Veronica. Het is een kavel van ruim 7 hectare.

NEXTgarden werkt aan een energieneutraal tuinbouwgebied. De aansluiting van het gebied op het ambitieuze warmtenet met CO2-koppeling dat Arnhem en Nijmegen verbindt, draagt hieraan bij. Maar ook de mix wind- en zonne-energie, opslag van energie en biovergisting zijn belangrijke stappen op weg naar emissievrije teelt tegen een concurrerende prijs.

De directe buurman is Groen Gas Gelderland, een mooie aanwinst voor NEXTgarden op weg naar een energieneutraal tuinbouwgebied. De omliggende kavels zijn eveneens vrij beschikbaar (kavel IVa en kavel IIIc).

Oppervlakte: 72.035 m2

Kavel IIIc

Kavel IIIc is gelegen aan de Azalealaan wat zorgt voor een goede bereikbaarheid.

Deze kavel is uitermate geschikt voor activiteiten gericht op de opwek van duurzame energie. Het is een kavel van bijna achtduizend vierkante meter.

Aan de ene zijde is een mooi uitzicht op een waterpartij, aan de andere zijde is Groen Gas Gelderland de directe buurman. Het is een kavel van bijna achtduizend vierkante meter.

Oppervlakte: 7.715 m2 

Kavel IVa

Kavel IVa is direct gelegen aan de Veronica.

Tegenover de kavel aan de zijde van Veronica is Groen Gas Gelderland gevestigd. Naast de kavel ligt GPI Elektrotechniek.

Schuin tegenover de kavel, aan de overkant van de Azalealaan, ligt Choi Kwai (internationale verkooporganisatie gericht op het beleveren van Aziatische restaurants).

Oppervlakte: 44.370 m2

Kavel V

Kavel V is gelegen aan de Lobelia.

Choi Kwai, de internationale verkooporganisatie gericht op het beleveren van Aziatische restaurants, ligt direct naast deze kavel.

Aan de andere zijde van de kavel ligt nog een beschikbare grote kavel van 11,4 ha. Schuin tegenover, aan de Azalealaan, ligt Groen Gas Gelderland.

Oppervlakte: 69.370 m2

Kavel VI

Kavel VI is gelegen aan de Lobelia.

De kavel is niet in beheer van de gemeente maar wel beschikbaar voor verkoop. De directe buurman van deze kavel is Van Gendt Aardappelen (gespecialiseerd in de teelt van diverse rassen tafelaardappelen).

Aan de andere zijde ligt nog een beschikbare kavel (Kavel V) die iets kleiner is.

Meer informatie kavel VI kunt u verkrijgen via Zaat Vastgoed Makelaardij

Oppervlakte: 114.000 m2

Kavel V & VI

Het is ook mogelijk om Kavel V en VI met elkaar te verbinden. Er ontstaat dan een kavel van 18 ha. 

De kavel is gelegen aan de Lobelia. 

Schuin tegenover de kavel, aan de Azalealaan, ligt Groen Gas Gelderland.

Oppervlakte: 18 ha

Kavel 8

Kavel 8 is gelegen aan de Heuvelsestraat en is een relatief kleine kavel.

De kavel ligt aan de buitenzijde van NEXTgarden aan een rustige, niet doorgaande, weg. De Heuvelsestraat sluit direct aan op de Azalealaan waardoor de kavel goed bereikbaar is.

De kavel is bestemd voor de bouw van een (tuinders-) bedrijfswoning.

Oppervlakte: 3.535 m2

Kavel IX - IN OPTIE

Kavel IX is gelegen aan Hedera.

De kavel ligt direct naast de gietwaterplas waarop recent het grootste drijvende zonnepark van Europa is gerealiseerd.

De kavel die beschikbaar is 35.020 m2 groot. Eventueel is het mogelijk om uit te breiden met de twee naast gelegen kavels die niet in het eigendom van de gemeente zijn. Er ontstaat dan een kavel met een grootte van ruim 65.500 m2. De naastgelegen kavels zijn 16.970 m2 en 13.600 m2.

Oppervlakte: 35.020 m2

Kavel 9a & 12

Kavel 9A is gelegen aan Hedera naast Fruitbedrijf Uijttewaal.

Deze kavel is niet in het bezit van de gemeente maar wel beschikbaar. De kavels 9a, 12 en IX zijn samen te voegen waardoor een grote kavel ontstaat.

Oppervlakte: 16.970 m2 

Kavel 12 is een beschikbare kavel die niet in het bezit van de gemeente is.

Samen met Kavel 9A zijn de kavels eventueel bij te voegen bij kavel IX. Deze kavel is gelegen aan Hedera naast Fruitbedrijf Uijttewaal.

Het is een mooi kavel van 13.600 m2 waar ruim voldoende mogelijkheden zijn om eventueel uit te breiden. Zo is het mogelijk om kavel 9a, 12 en IX samen te voegen.

Oppervlakte: 13.600 m2

Direct beschikbare kavels - deelgebied Leutense Leigraaf

Kavel aan Steenbergerveld

Deze kavel is gelegen aan het Steenbergerveld in Huissen. De kavel is ca 5,5 hectare.

De tuinbouwkavel is gelegen in het deelgebied Leutense Leigraaf van NEXTgarden. Het perceel is goed ontsloten en door de ligging tussen de Karstraat, Kamervoort en de N838 prima bereikbaar. Het perceel is deels gemeentelijk en deels particulier eigendom. 

Aan de overzijde van de kavel bevindt zich Zandvoort Flowers. De directe buurman van de kavel is Amaryllis Kwekerij de 4 Musketiers

Oppervlakte: 55.659 m2 

Bedrijventerrein Agropark, Lingewaard

Groeimogelijkheden voor ondernemingen

Bedrijventerrein Agropark II ligt aan de Karstraat tussen Bemmel en Huissen, op korte afstand van de A15. Het bedrijvenpark maakt deel uit van het tuinbouwontwikkelingsgebied NEXTGarden. Het bedrijventerrein is goed bereikbaar en representatief.

Agropark II richt zich momenteel op ondernemingen die gelieerd zijn aan de land- en tuinbouwsector. Op korte termijn zal Agropark ombestemd worden naar een regulier bedrijventerrein.

Beschikbaarheid Agropark II

Op bedrijventerrein Agropark II zijn nog diverse kavels beschikbaar.

Op de website van bedrijventerreinen Lingewaard kunt u meer informatie vinden over de ondernemers en de mogelijkheden op bedrijventerrein Agropark II.

Bekijk de impressie en de mogelijkheden hier!

Wenst u graag in contact te komen? Dat kan!

Onze informatie over NEXTgarden Lingewaard is transparant en helder beschikbaar voor u. Overzicht en inzicht, daarmee bent u volgens ons immers het beste gediend.

Dat betekent overigens niet dat wij er niet voor u zijn, integendeel! Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Jan Taks is contactpersoon en helpt u graag stap voor stap verder.

Jan Taks
T: +31 631 04 87 21
E: j.taks@lingewaard.nl

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

 • Strategisch gelegen in agricorridor A15
 • Op de grens van Nederland en Duitsland
 • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
 • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
 • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
 • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
 • Dynamisch ondernemersklimaat
 • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.