Maak kennis met het
NEXTgarden team

Het team van NEXTgarden

Wens je graag in contact te komen voor verdere vragen of mogelijkheden? Dat kan! Hieronder staan alle contactpersonen. Zij helpen je graag stap voor stap verder.

Maartje den Teuling - Projectcoördinator

Maartje den Teuling is projectcoördinator binnen NEXTgarden. Een super afwisselende baan waarin zij zorgt dat er binnen NEXTgarden als team gewerkt wordt.

In hoofdlijnen is zij bij elk project betrokken en is zij er verantwoordelijk voor dat de afstemming binnen het team en richting het bestuur goed verloopt. 

Volgens Maartje is NEXTgarden uniek omdat het om een bijzonder divers gebied gaat met enerzijds het karakteristieke oude kassengebied waar ruimtelijk enorme potentie ligt. Anderzijds is NEXTgarden het dynamische glastuinbouwgebied waar ambitieuze ondernemers grote stappen durven te zetten. De diverse deelgebieden maken hierdoor hun eigen ontwikkeling door. 


Wil je in contact komen met Maartje? Zij is bereikbaar via de mail.

Jurgen ten Brink - Adviseur Strategie en Energietransitie

Jurgen ten Brink is adviseur strategie en energietransitie binnen NEXTgarden. Hij overziet de lange termijn en hoofdlijnen van de ontwikkeling van NEXTgarden. Daarnaast bevordert Jurgen het tot stand komen van een duurzame energiemix. Het doel is dat de tuinbouw de duurzame warmtebron voor de regio wordt. 

NEXTgarden staat voor een tuinbouwgebied waar duurzaamheid, innovatie en kwaliteit van het hoogste belang zijn. NEXTgarden is uniek door daarnaast als duurzame warmte bron voor de omgeving te functioneren, vindt Jurgen. 


Wil je in contact komen met Jurgen? Hij is bereikbaar via de mail.

Barbara van Zweeden - Communicatie Adviseur

Barbara van Zweeden is communicatie adviseur van NEXTgarden. Barbara houdt zich voornamelijk bezig met het initiëren van, reageren op en stroomlijnen van communicatie over NEXTgarden. 

NEXTgarden is een dynamische organisatie met veel betrokken partijen en activiteiten. De diversiteit van de projecten en het gebied, samen met het tomeloze enthousiasme, de inzet en de hoge ambities van de ondernemers en andere betrokkenen maakt NEXTgarden uniek volgens Barbara. 

Haar hart ligt van kleins af aan al bij de groene wereld en ze heeft veel affiniteit met bloemen. Zo wilde zij vroeger een bloemenwinkel beginnen. In de groene wereld van NEXTgarden is zoveel moois te zien.

Als Barbara een plant mag uitzoeken in NEXTgarden, zou zij elk jaargetijde een andere plant kiezen. In het najaar zijn hortensia’s en amaryllissen haar favoriet, in het voorjaar pioenrozen en met Pasen vindt zij gele fresia’s met grote kammen prachtig. 


Wil je in contact komen met Barbara? Zij is bereikbaar via de mail of telefonisch op +31 26 326 01 64 en +31 653 91 65 96.

Jan Taks - Acquisiteur Agribusiness Lingewaard

Jan Taks is adviseur agribusiness binnen NEXTgarden. Hiervoor ontwikkelt hij innovatieve projecten, begeleidt hij de uitvoering van projecten, adviseert hij (gevraagd en ongevraagd) en voert hij hand- en spandiensten uit.

Door zijn opleiding, belangstelling en instelling is hij hiervoor de ideale persoon. Als kind wilde hij dierenarts worden. Dit beroep staat dichtbij de natuur net als zijn werk nu. 

Als Jan iets zou mogen kiezen in NEXTgarden dan zou dit  de tomaat zijn. Veel onderzoeken wijzen erop dat dit een heel gezond product is. Verder kunnen wij mondiaal gezien in Nederland het beste tomaten telen en daar mogen we best trots op zijn.  

Jan brengt zijn vrije tijd graag door met zijn gezin. Hij houdt van sporten (zoals tennis en racefietsen) en ook literatuur heeft zijn belangstelling. Daarnaast vindt hij het altijd interessant om op de hoogte te blijven van wat er speelt in de buurt. Waar mogelijk probeert hij iets te betekenen voor anderen, bijvoorbeeld rondom duurzame energie of verkeer. 


Wil je in contact komen met Jan? Hij is bereikbaar via de mail of telefonisch op +31 631 04 87 21 

Dion Steenbergen - Projectleider voor 't Zand

Dion Steenbergen is projectleider voor ’t Zand. Hij voert het functieveranderingsbeleid voor het buitengebied van ’t Zand. Op basis van het Ontwikkelingsplan voor ’t Zand buitengebied willen we streven naar het verwijderen van leegstaande kassen en het gebied transformeren naar een hoogwaardig landschappelijke omgeving. 

Dion heeft ruime ervaring met projectleiding en interactieve participatietrajecten in gebiedsontwikkeling. Hij staat erom bekend dat hij betrokken en praktisch ingesteld is. 

Als klein jongetje wilde Dion een Ranger worden. Het is net iets anders geworden maar er zijn natuurlijk wel raakvlakken met de natuur en het buitengebied van NEXTgarden.

De diversiteit aan functies, inspirerende omgeving en ligging van het gebied maakt NEXTgarden uniek volgens Dion. Innovatie, creativiteit, samen met de bewoners, ruimte voor ideeën en elkaar verder helpen, dat staat centraal bij NEXTgarden.

In de toekomst ziet Dion NEXTgarden als een toonaangevend tuinbouw- en kassengebied dat niet voor de massa gaat maar voor kwaliteit. Volledig duurzaam en vernieuwend. Bij NEXTgarden voelt hij zich ook zeer betrokken bij de hennepteelt. Hij vindt dit een plant met onderschatte medische waarde en een enorm scala aan toepassingsmogelijkheden in de bouw-, zorg- en kledingindustrie.

Wil je in contact komen met Dion? Hij is bereikbaar via de mail of telefonisch op +31 616 46 47 90 

Harold Koers - Ambtelijk Opdrachtgever

Harold Koers is ambtelijk opdrachtgever en daarin verantwoordelijk voor het project NEXTgarden. Door het beste uit het team te halen weet hij het voor elkaar te krijgen om het gezamenlijke doel te behalen.

Als kind wilde Harold piloot worden en hij herkent zich nog steeds in het hebben van overzicht en het mede bepalen van de koers. Samen op weg naar een mooie bestemming motiveert hem in zijn dagelijkse bezigheden.

NEXTgarden staat volgens Harold voor innovatie en vooruitgang. Het is de uitdaging om van NEXTgarden de beste, jongste en innovatiefste greenport van Oost Nederland te maken. 

In zijn vrije tijd reist Harold Koers graag de wereld rond.  


Wil je in contact komen met Harold? Hij is bereikbaar via de mail of telefonisch op +31 640 06 66 06

Emil Bos - Planeconoom

Emil Bos is actief als planeconoom, hierbij is hij verantwoordelijk voor de grondexploitatie Bergerden. Als kind wilde Emil Bos politieagent worden en sprak vooral de vergaande verantwoordelijkheid hem enorm aan.  

Niet alleen op zijn werk is Emil erg actief, ook in het leven naast zijn werk zit Emil niet stil. Hij doet aan hardlopen, voetballen, skiën, bergsport en kamperen.

Als hij een voorkeur voor een plant zou mogen aangeven uit NEXTgarden, kiest hij voor een beaucarnea. Een plant met hoge sierwaarde, zeer lange levensduur en weinig onderhoud.  


Wil je in contact komen met Emil? Hij is bereikbaar via de mail of telefonisch op +31 26 326 01 62

Hans Korfage - Beleidsmedewerker

Hans Korfage is actief als economisch (beleids)adviseur binnen NEXTgarden. Hij is al een kleine 20 jaar actief binnen het gebied NEXTgarden en samen met de provincie bedenker van termen als intensiveringsgebieden en extensiveringsgebieden.  

Hans is ambtelijk betrokken geweest bij het opzetten van het glaspact en de afstemming tussen de Greenport Arnhem Nijmegen. Hij heeft lange tijd het project herstructurering glastuinbouw begeleid. Verder heeft hij twee succesvolle projecten begeleid gericht op het verder verduurzamen van de glastuinbouw.   

Binnen NEXTgarden probeert hij hand en spandiensten te verrichten. Innovaties als hoge temperatuuropslag en aardwarmte spreken hem aan.    

Als Hans een voorkeur voor een plant zou mogen aangeven uit NEXTgarden, kiest hij voor een peper: Spicy, prikkelend, soms iets te scherp, maar maakt de maaltijd wel compleet.

Wil je in contact komen met Hans? Hij is bereikbaar via de mail of telefonisch op +26 326 01 51 en +31 622 21 34 94

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.