Maak kennis met het
NEXTgarden team

Het team van NEXTgarden

Wens je graag in contact te komen voor verdere vragen of mogelijkheden? Dat kan! Hieronder staan alle contactpersonen. Zij helpen je graag stap voor stap verder.

Jurgen ten Brink - Projectcoördinator

Jurgen ten Brink is projectcoördinator binnen NEXTgarden. Een super afwisselende baan waarin hij zorgt dat er binnen NEXTgarden als team gewerkt wordt. In hoofdlijnen is hij bij elk project betrokken en is hij er verantwoordelijk voor dat de afstemming binnen het team en richting het bestuur goed verloopt.

Volgens Jurgen is NEXTgarden uniek omdat het om een bijzonder divers gebied gaat met enerzijds het karakteristieke oude kassengebied waar ruimtelijk enorme potentie ligt. Anderzijds is NEXTgarden het dynamische glastuinbouwgebied waar ambitieuze ondernemers grote stappen durven te zetten. De diverse deelgebieden maken hierdoor hun eigen ontwikkeling door. Jurgen bevordert het tot stand komen van een duurzame energiemix. Het doel is dat de tuinbouw de duurzame warmtebron voor de regio wordt. 

NEXTgarden staat voor een tuinbouwgebied waar duurzaamheid, innovatie en kwaliteit van het hoogste belang zijn. NEXTgarden is uniek door daarnaast als duurzame warmte bron voor de omgeving te functioneren, vindt Jurgen. 


Wil je in contact komen met Jurgen? Hij is bereikbaar via de mail.

Barbara van Zweeden - Communicatie Adviseur

Barbara van Zweeden is communicatie adviseur van NEXTgarden. Barbara houdt zich voornamelijk bezig met het initiëren van, reageren op en stroomlijnen van communicatie over NEXTgarden. 

NEXTgarden is een dynamische organisatie met veel betrokken partijen en activiteiten. De diversiteit van de projecten en het gebied, samen met het tomeloze enthousiasme, de inzet en de hoge ambities van de ondernemers en andere betrokkenen maakt NEXTgarden uniek volgens Barbara. 

Haar hart ligt van kleins af aan al bij de groene wereld en ze heeft veel affiniteit met bloemen. Zo wilde zij vroeger een bloemenwinkel beginnen. In de groene wereld van NEXTgarden is zoveel moois te zien.

Als Barbara een plant mag uitzoeken in NEXTgarden, zou zij elk jaargetijde een andere plant kiezen. In het najaar zijn hortensia’s en amaryllissen haar favoriet, in het voorjaar pioenrozen en met Pasen vindt zij gele fresia’s met grote kammen prachtig. 


Wil je in contact komen met Barbara? Zij is bereikbaar via de mail of telefonisch op +31 26 326 01 64 en +31 653 91 65 96.

Dion Steenbergen - Projectleider voor 't Zand

Dion Steenbergen is projectleider voor ’t Zand. Hij voert het functieveranderingsbeleid voor het buitengebied van ’t Zand. Op basis van het Ontwikkelingsplan voor ’t Zand buitengebied willen we streven naar het verwijderen van leegstaande kassen en het gebied transformeren naar een hoogwaardig landschappelijke omgeving. 

Dion heeft ruime ervaring met projectleiding en interactieve participatietrajecten in gebiedsontwikkeling. Hij staat erom bekend dat hij betrokken en praktisch ingesteld is. 

Als klein jongetje wilde Dion een Ranger worden. Het is net iets anders geworden maar er zijn natuurlijk wel raakvlakken met de natuur en het buitengebied van NEXTgarden.

De diversiteit aan functies, inspirerende omgeving en ligging van het gebied maakt NEXTgarden uniek volgens Dion. Innovatie, creativiteit, samen met de bewoners, ruimte voor ideeën en elkaar verder helpen, dat staat centraal bij NEXTgarden.

In de toekomst ziet Dion NEXTgarden als een toonaangevend tuinbouw- en kassengebied dat niet voor de massa gaat maar voor kwaliteit. Volledig duurzaam en vernieuwend. Bij NEXTgarden voelt hij zich ook zeer betrokken bij de hennepteelt. Hij vindt dit een plant met onderschatte medische waarde en een enorm scala aan toepassingsmogelijkheden in de bouw-, zorg- en kledingindustrie.

Wil je in contact komen met Dion? Hij is bereikbaar via de mail of telefonisch op +31 616 46 47 90 

Emil Bos - Planeconoom

Emil Bos is actief als planeconoom, hierbij is hij verantwoordelijk voor de grondexploitatie Bergerden. Als kind wilde Emil Bos politieagent worden en sprak vooral de vergaande verantwoordelijkheid hem enorm aan.  

Niet alleen op zijn werk is Emil erg actief, ook in het leven naast zijn werk zit Emil niet stil. Hij doet aan hardlopen, voetballen, skiën, bergsport en kamperen.

Als hij een voorkeur voor een plant zou mogen aangeven uit NEXTgarden, kiest hij voor een beaucarnea. Een plant met hoge sierwaarde, zeer lange levensduur en weinig onderhoud.  


Wil je in contact komen met Emil? Hij is bereikbaar via de mail of telefonisch op +31 26 326 01 62

Hans Korfage - Beleidsmedewerker

Hans Korfage is actief als economisch (beleids)adviseur binnen NEXTgarden. Hij is al een kleine 20 jaar actief binnen het gebied NEXTgarden en samen met de provincie bedenker van termen als intensiveringsgebieden en extensiveringsgebieden.  

Hans is ambtelijk betrokken geweest bij het opzetten van het glaspact en de afstemming tussen de Greenport Arnhem Nijmegen. Hij heeft lange tijd het project herstructurering glastuinbouw begeleid. Verder heeft hij twee succesvolle projecten begeleid gericht op het verder verduurzamen van de glastuinbouw.   

Binnen NEXTgarden probeert hij hand en spandiensten te verrichten. Innovaties als hoge temperatuuropslag en aardwarmte spreken hem aan.    

Als Hans een voorkeur voor een plant zou mogen aangeven uit NEXTgarden, kiest hij voor een peper: Spicy, prikkelend, soms iets te scherp, maar maakt de maaltijd wel compleet.

Wil je in contact komen met Hans? Hij is bereikbaar via de mail of telefonisch op +26 326 01 51 en +31 622 21 34 94

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.