Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Kweker Bejafleur probeert miljoen planten via de kraam te verkopen

De violen van kwekerij Bejafleur uit Huissen gaan als warme broodjes over de toonbank. Tot grote verrassing van kweker Roel Beijer. Het is echter een doekje voor het bloeden voor de Huissenaar die keihard wordt getroffen door het corona-virus. ,,Dit virus is rampzalig voor de handel.”

Het kleurige lentekleed in het kassencomplex met een oppervlakte van 3,5 hectare staat in schril contrast met de inktzwarte periode die kweker Beijer momenteel meemaakt. Hij blijft zitten met zo'n miljoen potplanten. ,,Een drama. Onze planten zijn voor 95 procent voor de export. Maar op hier en daar een tuincentrum en bouwmarkt in Duitsland na is alles dicht", legt Beijer uit. 

Weggooien is doodzonde
De kwekerij van de familie Beijer levert vooral aan groothandels en bloemisterijen in heel Europa. Die weg heeft het corona-virus nu afgesloten. Veel bloemenkwekers gooien hun oogst weg, maar dat kan Beijer niet over zijn hart krijgen. ,,Daar heb ik niet vier tot vijf maanden keihard voor gewerkt. Weggooien vind ik doodzonde. Vandaar dat ik bedacht heb om hier aan huis planten te gaan verkopen", vertelt Beijer. 

Mooi weer

Hij had niet veel verwacht van zijn initiatief, maar tot zijn verbazing loopt het storm bij zijn inderhaast ingericht kraam aan de Bergerdensestraat. ,,Veel mensen zitten thuis en het wordt mooi weer. Wat ga je dan doen? Precies, de tuin in. Ik heb gisteravond de verkoop aan huis op Facebook gezet en sinds half elf loopt het storm.”

Lees hier het hele artikel


Gerelateerd nieuws

Uitnodiging: Kom in de Kas Ondernemersontbijt gaat digitaal!

De lente is begonnen! Bloesem in de bomen en de lammetjes dartelen in de wei. Wij genieten volop van dit seizoen en kijken reikhalzend uit naar betere tijden.

Meer informatie >>

Updates COVID-19 voor de ondernemers

De gevolgen van het coronavirus zijn voor alle ondernemers enorm. Specifiek voor onze ondernemers in de tuinbouw hebben wij een aantal sites op een rij gezet.

Meer informatie >>

Gemeente biedt (financiële) hulp voor ondernemers

Veel ondernemers en ZZP’ers worden hard getroffen door de aanhoudende coronamaatregelen. Het Rijk ondersteunt ondernemers met noodpakketten.

Meer informatie >>

Wijziging tegemoetkomingsregeling land- en tuinbouw COVID-19

Er is een wijziging van de Regeling tegemoetkoming voor land- en tuinbouwondernemers COVID-19 gepubliceerd.

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.