Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Woningbouw vervangt kassen in Huissen en stallen in Driel

In Huissen verdwijnt op twee percelen in totaal weer ruim 1 hectare aan leegstaande kassen, om plaats te maken voor vier nieuwbouwwoningen. Dat gaat gebeuren op de hoek van de Karstraat/Nieuwediep, bij de haakse bocht in de Karstraat ten zuiden van 't Zand. 

De huizen komen op buurpercelen en zullen op elkaar worden afgestemd. Het is de eerste keer dat in Lingewaard op deze manier nieuwe woningen, die mogen worden gebouwd omdat kassen worden afgebroken, bundelt. De eigenaren zijn verplicht om het grootste deel van het vrijkomende perceel landschappelijk in te planten en tevens ruimte vrij te houden voor een struinpad tussen Nieuwediep en Zandsedwarsstraat.

Inmiddels is dankzij de huizen-voor-kassenregeling de afgelopen vier jaar 12 hectare aan glas - grofweg 25 voetbalvelden - in Lingewaard opgeruimd. Kassengebied Next Garden, voorheen Bergerden, is juist gegroeid tot 130 hectare. De gemeente is aan het onderzoeken welke glastuinders, al dan niet nog actief, de komende jaren bereid zijn om hun kassen te laten slopen. Op basis daarvan zou de gemeente op de middellange termijn, richting 2030, kunnen bepalen waar nog woningbouw mogelijk is.

In Driel gaat een aantal voormalige kippenschuren - nu nog in gebruik als caravanstalling - aan de Elster Grindweg tegen de vlakte. Een poelierswinkel op dat perceel, pal naast de Cora Baltussenallee (N837), mag er dan in kleinschalige vorm blijven. Door de stallensloop mogen er drie woningen voor in de plaats worden gebouwd: twee op datzelfde perceel en eentje iets noordelijker op de hoek van de Hoenveldsestraat. 

Bekijk hier het hele artikel. 

Gerelateerd nieuws

Speciale pagina voor ondernemers tijdens COVID-19

Het zijn onrustige tijden, ook voor de tuinbouw. Wat betekent het coronavirus voor de gezondheid van medewerkers?

Meer informatie >>

Borgstellingskrediet Landbouw verruimd in verband met corona

De regeling Borgstellingskrediet Landbouw (BL) is sinds 18 maart uitgebreid met een extra module. Gezonde land- en tuinbouwbedrijven die getroffen zijn of worden door de uitbraak van het coronavirus kunnen hierdoor gefinancierd blijven.

Meer informatie >>

Speciale corona-hulplijn voor ondernemers in Lingewaard

Lingewaardse ondernemers, van zzp’ers tot grote bedrijven, kunnen vanaf vandaag een beroep doen op een speciale hulplijn. Daar kunnen ze terecht voor al hun vragen over de effecten van de coronacrisis op hun bedrijfsvoering. 

Meer informatie >>

Aardbeienkweker Jan van Genderen aan het woord tijdens deze onzekere periode

Om zijn werknemers een veiliger gevoel te geven heeft hij voor zijn medewerkers zelfs een boodschappenservice geregeld.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.