Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Woningbouw vervangt kassen in Huissen en stallen in Driel

In Huissen verdwijnt op twee percelen in totaal weer ruim 1 hectare aan leegstaande kassen, om plaats te maken voor vier nieuwbouwwoningen. Dat gaat gebeuren op de hoek van de Karstraat/Nieuwediep, bij de haakse bocht in de Karstraat ten zuiden van 't Zand. 

De huizen komen op buurpercelen en zullen op elkaar worden afgestemd. Het is de eerste keer dat in Lingewaard op deze manier nieuwe woningen, die mogen worden gebouwd omdat kassen worden afgebroken, bundelt. De eigenaren zijn verplicht om het grootste deel van het vrijkomende perceel landschappelijk in te planten en tevens ruimte vrij te houden voor een struinpad tussen Nieuwediep en Zandsedwarsstraat.

Inmiddels is dankzij de huizen-voor-kassenregeling de afgelopen vier jaar 12 hectare aan glas - grofweg 25 voetbalvelden - in Lingewaard opgeruimd. Kassengebied Next Garden, voorheen Bergerden, is juist gegroeid tot 130 hectare. De gemeente is aan het onderzoeken welke glastuinders, al dan niet nog actief, de komende jaren bereid zijn om hun kassen te laten slopen. Op basis daarvan zou de gemeente op de middellange termijn, richting 2030, kunnen bepalen waar nog woningbouw mogelijk is.

In Driel gaat een aantal voormalige kippenschuren - nu nog in gebruik als caravanstalling - aan de Elster Grindweg tegen de vlakte. Een poelierswinkel op dat perceel, pal naast de Cora Baltussenallee (N837), mag er dan in kleinschalige vorm blijven. Door de stallensloop mogen er drie woningen voor in de plaats worden gebouwd: twee op datzelfde perceel en eentje iets noordelijker op de hoek van de Hoenveldsestraat. 

Bekijk hier het hele artikel. 

Gerelateerd nieuws

Darthuizer Groep verhuist naar Bemmel

Na ruim 90 jaar verplaatst de Darthuizer Groep haar hoofdkantoor van Leersum naar Bemmel. 

Het familiebedrijf met de vennootschappen Mobilane, Mobicare, Darthuizer Productie en Darthuizer Oase Lease is vanaf 9 september 2019 actief vanuit kwekerij DartPlant in Bemmel. Op de Betuwse locatie worden onder meer kant en klare Hedera- en Euonymushagen, sedumcassettes en geraniumpiramides gekweekt.

Meer informatie >>

Ombestemming Agropark naar “gewoon” bedrijventerrein

Provincie en regio hebben ingestemd met het ombestemmen van het bedrijventerrein Agropark II van agrobusinessterrein naar regulier bedrijventerrein. De vraag naar bedrijventerrein is op dit moment erg groot. Het gaat dan met name om kavels van 2 ha of groter.


Meer informatie >>

Nieuwsbrief Greenport Gelderland

De nieuwe nieuwsbrief van Greenport Gelderland is weer uit. Het meest actuele nieuws kun je hier terug vinden. Lees van alles over de goedkeuring van bedrijfsopleidingsplannen, het paddenstoelenpact, het glastuinbouwpact Bommelerwaard & Neerijnen, glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen en nog veel meer!

Lees je mee? 

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.