Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

NEXTgarden verwelkomt Fresh Forward in het tuinbouwgebied!

Fruitveredelingsbedrijf Fresh Forward is uit haar spreekwoordelijke jasje gegroeid en heeft tuinbouwgebied NEXTgarden gekozen als nieuwe vestigingslocatie.

Fresh Forward behoort op het gebied van fruitveredeling tot de Noord-Europese top, en is gespecialiseerd in aardbeien en appels. In het afgelopen jaar is de kas volledig aangepast en ingericht voor het veredelen van aardbeien. Ondanks dat het kantoor nog gerealiseerd wordt, draaien de verschillende veredelingsprogramma’s in de nieuwe kas al op volle toeren!

Fresh Forward werkt samen met zowel Wageningen University & Research als Fragaria Holland, een samenwerkingsverband van toonaangevende plantenvermeerderaars. Hierdoor heeft Fresh Forward toegang tot zowel fundamentele als praktische kennis van plantenverdeling, wat ten goede komt aan zowel de kweker, teler, groothandel, detailhandel als consument.

Het resultaat is een breed assortiment van kwaliteitsaardbeirassen die zijn afgestemd op specifieke behoeften - waaronder aardbeirassen Sonata, Rumba en Calinda en appelrassen verkocht onder de merken Natyra, Sprank, Wellant.

Lees hier meer over fruitveredelaar Fresh Forward.

Bekijk hier de video van de nieuwbouw! Gerelateerd nieuws

Beeld bij het Klaphek verwijst naar de verdwenen veiling van de glastuinbouw

In de Betuwe staan veel kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er langs zonder er acht op te slaan. Wat stelt het voor en wat beoogde de kunstenaar? Deze week: Gestapelde Kistjes in Huissen.
Meer informatie >>

Pim kweekt hedera’s en mocht zelf de naam verzinnen voor zijn eigen straat

Hoe bijzonder, je hebt een hederakwekerij in een straat die heet… Hedera! Op nummer 5 is de kwekerij van Rikken gevestigd. Op de grens van Huissen en Bemmel, in tuinbouwgebied Bergerden. 

Meer informatie >>

Mobiliteit en verkeersveiligheid in gemeente Lingewaard; dit is het resultaat

Eind februari peilden wij met een online enquête de mening van onze inwoners over de mobiliteit en verkeersveiligheid in Lingewaard. Ruim 500 mensen hebben de vragenlijst ingevuld.

Meer informatie >>

Oproep aan alle ondernemers in gemeente Lingewaard

In de gemeente Lingewaard zijn veel MKB- en ZZP-ondernemers werkzaam. Wat zijn uw voorkeuren als ondernemer op het gebied van communicatie met de gemeente?
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.