Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Lingewaard kijkt naar nieuw bedrijventerrein

Lingewaard is aantrekkelijk voor ondernemers. Dat blijkt onder andere uit de verkoop van kavels op bedrijventerreinen de afgelopen jaren. Ook is er overleg met verschillende ondernemers die zich hier nog willen vestigen. Daarom onderzoeken we of we onze bedrijventerreinen kunnen uitbreiden. 

Bijna alle bedrijfskavels verkocht 
De gemeente verkoopt grond zodat bedrijven hier kunnen starten of uitbreiden. Op Pannenhuis II, Agropark II en Houtakker II gaan de grondverkopen goed. De verwachting is dat we dit jaar bijna alle kavels verkopen. Hierna ontstaan er tekorten. 

Onderzoek uitbreiding Agropark op Bergerden
De gemeente start nu een onderzoek of we bedrijventerrein Agropark richting Bergerden kunnen uitbreiden. Bij dit haalbaarheidsonderzoek kijken we of er genoeg vraag is naar uitbreiding. Maar ook of de gebieden geschikt zijn en wat de gevolgen zijn voor de omgeving. 

Regionale afstemming
Hoe het nieuwe bedrijventerrein in Lingewaard eruit komt te zien, bespreken we ook in de regio. Dit doen we in het Regionaal Programma Werklocaties regio Arnhem – Nijmegen. In dit programma staat ook onder welke voorwaarden gemeenten nieuwe bedrijventerreinen mogen toevoegen. Zo is bijvoorbeeld aangegeven dat er in Lingewaard geen XXL logistiek komt (groter dan 4 hectare).

Door deze regionale afstemming wil de regio aansluiten bij wat ondernemers vragen en overaanbod voorkomen. Het nieuwe bedrijventerrein is voor lokale en regionale bedrijven, klein én groot (tot 4 hectare). Ook moet het toekomstbestendig worden.

Gerelateerd nieuws

Inspiratiesessie: Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw

De kas van Harry Beijer op NEXTgarden vormt woensdag 11 oktober het decor voor een bijzondere bijeenkomst over de toekomst van de glastuinbouw in Oost-Nederland.
Meer informatie >>

Telers Willemsen en Weijs verlagen uitval, ziektedruk en inzet chemie

Potplantentelers René Willemsen en Sietske Weijs zijn gevestigd op NEXTgarden en gingen ruim vijftien jaar geleden aan de slag met weerbaar telen. De diverse maatregelen resulteren in een weerbaarder en sterker gewas en wortelstelsel en leveren ook op andere fronten voordeel op.
Meer informatie >>

Karma Plants koopt tuinbouwkavel van 4,2 hectare op NEXTgarden

Mooie ontwikkelingen in tuinbouwgebied NEXTgarden. De gemeente Lingewaard is trots! Vandaag is een verkoopovereenkomst gesloten met ondernemer Karma Plants voor een tuinbouwkavel van 4,2 hectare groot op Bergerden.
Meer informatie >>

NEXTgarden de NEXTstep naar energieneutraal 2030

NEXTgarden wil in 2030 als eerste glasgebied klimaatneutraal opereren, ingepast binnen omringende bebouwing en bedrijven. Telers, gemeente en participanten werken hard samen om die ambitie concreet te maken. Met een robuuste mix van duurzame bronnen, aangesloten op een warmtenet.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.