Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Lingewaard kijkt naar nieuw bedrijventerrein

Lingewaard is aantrekkelijk voor ondernemers. Dat blijkt onder andere uit de verkoop van kavels op bedrijventerreinen de afgelopen jaren. Ook is er overleg met verschillende ondernemers die zich hier nog willen vestigen. Daarom onderzoeken we of we onze bedrijventerreinen kunnen uitbreiden. 

Bijna alle bedrijfskavels verkocht 
De gemeente verkoopt grond zodat bedrijven hier kunnen starten of uitbreiden. Op Pannenhuis II, Agropark II en Houtakker II gaan de grondverkopen goed. De verwachting is dat we dit jaar bijna alle kavels verkopen. Hierna ontstaan er tekorten. 

Onderzoek uitbreiding Agropark op Bergerden
De gemeente start nu een onderzoek of we bedrijventerrein Agropark richting Bergerden kunnen uitbreiden. Bij dit haalbaarheidsonderzoek kijken we of er genoeg vraag is naar uitbreiding. Maar ook of de gebieden geschikt zijn en wat de gevolgen zijn voor de omgeving. 

Regionale afstemming
Hoe het nieuwe bedrijventerrein in Lingewaard eruit komt te zien, bespreken we ook in de regio. Dit doen we in het Regionaal Programma Werklocaties regio Arnhem – Nijmegen. In dit programma staat ook onder welke voorwaarden gemeenten nieuwe bedrijventerreinen mogen toevoegen. Zo is bijvoorbeeld aangegeven dat er in Lingewaard geen XXL logistiek komt (groter dan 4 hectare).

Door deze regionale afstemming wil de regio aansluiten bij wat ondernemers vragen en overaanbod voorkomen. Het nieuwe bedrijventerrein is voor lokale en regionale bedrijven, klein én groot (tot 4 hectare). Ook moet het toekomstbestendig worden.

Gerelateerd nieuws

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden: Innovatie en Milieubewust Ondernemen in Lingewaard
Meer informatie >>

Start werkzaamheden warmtenet

Maandag 15 januari zijn we gestart met de aanleg van het warmtenet op NEXTgarden. Dit warmtenet gaat in de toekomst verschillende glastuinbouwbedrijven in Lingewaard warmte leveren.
Meer informatie >>

Samen werken we aan toekomstplan voor de Rietkamp

Eind 2021 heeft de gemeenteraad de gebiedsvisie NEXTgarden vastgesteld. Tijdens het opstellen van de gebiedsvisie hoorden we dat een aantal tuinders uit de Rietkamp wil stoppen. Dit betekent dat het gebied niet langer een intensiveringsgebied voor glastuinbouw hoeft te blijven. Daarom gaan we, samen met ondernemers en bewoners, kijken naar wat we met dit gebied willen.
Meer informatie >>

Inspiratiesessie levert veel ideeën op voor ontmoetingsplek

Tijdens een inspirerende sessie op 11 oktober ‘Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw’, georganiseerd door Gemeente Lingewaard en Glastuinbouw Nederland, kwam een schat aan ideeën en inzichten naar voren om dit idee samen verder vorm te geven.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.