Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Lingewaard kijkt naar nieuw bedrijventerrein

Lingewaard is aantrekkelijk voor ondernemers. Dat blijkt onder andere uit de verkoop van kavels op bedrijventerreinen de afgelopen jaren. Ook is er overleg met verschillende ondernemers die zich hier nog willen vestigen. Daarom onderzoeken we of we onze bedrijventerreinen kunnen uitbreiden. 

Bijna alle bedrijfskavels verkocht 
De gemeente verkoopt grond zodat bedrijven hier kunnen starten of uitbreiden. Op Pannenhuis II, Agropark II en Houtakker II gaan de grondverkopen goed. De verwachting is dat we dit jaar bijna alle kavels verkopen. Hierna ontstaan er tekorten. 

Onderzoek uitbreiding Agropark op Bergerden
De gemeente start nu een onderzoek of we bedrijventerrein Agropark richting Bergerden kunnen uitbreiden. Bij dit haalbaarheidsonderzoek kijken we of er genoeg vraag is naar uitbreiding. Maar ook of de gebieden geschikt zijn en wat de gevolgen zijn voor de omgeving. 

Regionale afstemming
Hoe het nieuwe bedrijventerrein in Lingewaard eruit komt te zien, bespreken we ook in de regio. Dit doen we in het Regionaal Programma Werklocaties regio Arnhem – Nijmegen. In dit programma staat ook onder welke voorwaarden gemeenten nieuwe bedrijventerreinen mogen toevoegen. Zo is bijvoorbeeld aangegeven dat er in Lingewaard geen XXL logistiek komt (groter dan 4 hectare).

Door deze regionale afstemming wil de regio aansluiten bij wat ondernemers vragen en overaanbod voorkomen. Het nieuwe bedrijventerrein is voor lokale en regionale bedrijven, klein én groot (tot 4 hectare). Ook moet het toekomstbestendig worden.

Gerelateerd nieuws

Mobiliteit en verkeersveiligheid in gemeente Lingewaard; wat vindt u?

De gemeente wil Lingewaard bereikbaar en veilig houden voor alle weggebruikers. Wij werken aan maatregelen op korte termijn en een plan voor de lange termijn. 

Meer informatie >>

GroWplant speelt met wisselend assortiment in op vraag


Meer informatie >>

Het is nooit komkommertijd bij komkommerkweker Kosdi in Oosterhout


Meer informatie >>

Cor plant duizenden komkommers in Oosterhoutse kas voor het goede doel

Cor plant voor het goede doel duizenden komkommers in Oosterhoutse kas: ‘Hij verdient zeker een lintje’

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.