Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Johan Sluiter, voorzitter Glastuinbouwpact Arnhem Nijmegen: “Zorg goed voor elkaar en de sector!”

Johan Sluiter maakte als voorzitter een belronde naar een grote groep tuinders om hen een hart onder de riem te steken. Uit de gesprekken bleek dat de situatie per bedrijf heel verschillend is.

Het gemeenschappelijke gevoel zit hem in de grote onzekerheid over de gezondheid van personeel, de toekomst van de afzet en over de bedrijfsvoering in het algemeen. Daarnaast blijken er nog veel onduidelijkheden te zijn over het aanvragen van de verschillende regelingen.

Het coronavirus raakt de tuinbouwsector. Dat is mij pijnlijk duidelijk na mijn belronde. Ik begrijp de vragen over personeel en afzet als geen ander. Door nu goed te luisteren naar de vragen kunnen we een basis leggen voor doelgerichte ondersteuning die niet alleen nu, maar ook op de lange termijn nodig zal zijn. Ik bespreek deze vragen daarom met onze partners uit het Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen, Greenport Gelderland, STOL, Oost NL en Provincie Gelderland. We ondersteunen onze ondernemers in de regio waar mogelijk in deze moeilijke en onzekere tijd.

Ik wens u allen sterkte, let goed op elkaar, zorg voor elkaar en de secto
r!

Gerelateerd nieuws

Uitnodiging: Kom in de Kas Ondernemersontbijt gaat digitaal!

De lente is begonnen! Bloesem in de bomen en de lammetjes dartelen in de wei. Wij genieten volop van dit seizoen en kijken reikhalzend uit naar betere tijden.

Meer informatie >>

Updates COVID-19 voor de ondernemers

De gevolgen van het coronavirus zijn voor alle ondernemers enorm. Specifiek voor onze ondernemers in de tuinbouw hebben wij een aantal sites op een rij gezet.

Meer informatie >>

Gemeente biedt (financiële) hulp voor ondernemers

Veel ondernemers en ZZP’ers worden hard getroffen door de aanhoudende coronamaatregelen. Het Rijk ondersteunt ondernemers met noodpakketten.

Meer informatie >>

Wijziging tegemoetkomingsregeling land- en tuinbouw COVID-19

Er is een wijziging van de Regeling tegemoetkoming voor land- en tuinbouwondernemers COVID-19 gepubliceerd.

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.