Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Provincie omarmt ambitie Agroforestry Notenpark ’t Zand

Provincie Gelderland kende onlangs een voor Agroforestry Notenpark ’t Zand belangrijke subsidie toe. De subsidie is een impuls voor de volgende stap in het ontwikkelen van een netwerk voor een kortere route van producent naar consument. De zogenaamde korte keten.

De gemeente Lingewaard werkt samen met Streekproducent De Zandse Notengaard, Van Hall Larensteijn en Cropeye aan een landschapsontwerp waarin productie en verwerking van wal- en hazelnoten in een notengaard plaatsvindt. Het gebied ’t Zand onderdeel van NEXTgarden is hier een ideale locatie voor. Johan Sluiter: ‘Deze regio leent zich perfect voor ondernemers. Gecombineerd met de ligging en aanwezigheid van kennisinstellingen werken we hier samen aan concrete initiatieven om de kwaliteit en leefbaarheid van het landschap van oudsher tuinbouwgebied ’t Zand te verbeteren.”

Met grondeigenaren van ’t Zand zijn de partijen in gesprek om tot een samenwerkingsvorm te komen. Daarnaast onderzoekt men gezamenlijk de mogelijkheden voor het organiseren en stimuleren van de afzet van de noten. 

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd hoe u een bijdrage kunt leveren? Bekijk hier het hele nieuwbericht of neem contact op met daan.kuiper@cropeye.com - +31 651 21 61 59.


Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief 't Zand staat online! Lees je mee?

Er gebeurt veel op ’t Zand! In deze nieuwsbrief leest u, als vervolg op nieuwsbrief van vorig jaar, meer over de ontwikkelingen in 't Zand.
Meer informatie >>

NEXTgarden op European Week of Regions and Cities


Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.