In westerse landen eten we te veel dierlijke eiwitten, die we deels kunnen vervangen door plantaardige eiwitten. Dat is gezonder voor ons én beter voor het milieu en het klimaat. Wageningse onderzoekers doen dan ook onderzoek naar eiwitbronnen als peulvruchten, eendenkroos, algen en insecten, voor in ons voedsel of in veevoer.
EendenkroosburgerEendenkroos is een veelbelovende eiwitbron. Het plantje levert per hectare zes tot tien keer meer eiwit op dan soja en groeit supersnel. Wageningse wetenschappers onderzoeken hoe we eendenkroos en algen kunnen gebruiken in ons voedsel en in veevoer.
In westerse landen eten we te veel dierlijke eiwitten, die we voor een deel kunnen vervangen door planttaardige eiwitten. Dat is gezonder voor ons én beter voor het milieu en klimaat.
Zou jij ook een eendenkroosburger lusten?
Wil je meer lezen over plantaardige eiwitten? Kijk dan
hier!
Wil je meer lezen over eendenkroos? Kijk dan
hier!