Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Bemmelse ‘Gieter op wielen’ maakt debuut in Amsterdam

Of Marcin Konopczynski tijdens zijn werk naar Langs de Amsterdamse grachten luistert is de vraag, maar de bloemenpracht in de bloembakken in de hoofdstad wordt gekweekt, geplaatst en onderhouden door Oase Lease uit Bemmel.

Sinds deze week gebeurt dat met een nieuwe, helemaal elektrische 'Gieter op wielen.’ Marcin gebruikt water uit de grachten en ziet toe op het onderhoud van de Bemmelse plantenbakken. ,,We kweken de planten in Bemmel op, plaatsen ze in Amsterdam en aan het eind van het seizoen komen ze terug naar onze kassen. In de tijd dat ze buiten zijn, verzorgen wij ook het onderhoud”, zegt directeur Arnoud Oortwijn. Zijn bedrijf levert verschillende soorten plantenbakken en heeft naast Amsterdam ook het beheer over bakken in steden als Roermond en Leiden.

Oase Lease is volop bezig met het verduurzamen van het wagenpark en deze helemaal elektrische wagen maakte deze week zijn debuut in Amsterdam. 

Bron: De Gelderlander
Foto: © Vidiphoto

Gerelateerd nieuws

Webinar 27 oktober: Onderwijs en parktijk

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan webinar: Onderwijs en praktijk. Hoe vinden scholieren en ondernemers elkaar? Hoe kunnen de krachten gebundeld worden? En welke rol speelt het onderwijs hierin? 

Meer informatie >>

Het hoofd van Gestelaar Jan Taks (71) is altijd in beweging

Pa boer, dus Jan Taks ook? Of toch studeren? Het werd van allebei een beetje voor de Gestelaar, die nog dag in dag uit meedenkt over oplossingen om de land- en tuinbouw te verduurzamen.

Meer informatie >>

Lingewaard en DENG starten warmtenetwerkbedrijf

De gemeente Lingewaard werkt aan verduurzaming. Hiervoor richten we samen met Duurzame Energienetwerken Gelderland (DENG) Warmtenetwerk Lingewaard BV op.

Meer informatie >>

Start investeringsfonds voor innovatie landelijk gebied

Agrariërs en ondernemers kunnen voor financiering vanaf deze maand terecht bij het Jan Wolleswinkel Fonds voor projecten die normaliter niet door een bank worden gefinancierd

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.