Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Bemmelse ‘Gieter op wielen’ maakt debuut in Amsterdam

Of Marcin Konopczynski tijdens zijn werk naar Langs de Amsterdamse grachten luistert is de vraag, maar de bloemenpracht in de bloembakken in de hoofdstad wordt gekweekt, geplaatst en onderhouden door Oase Lease uit Bemmel.

Sinds deze week gebeurt dat met een nieuwe, helemaal elektrische 'Gieter op wielen.’ Marcin gebruikt water uit de grachten en ziet toe op het onderhoud van de Bemmelse plantenbakken. ,,We kweken de planten in Bemmel op, plaatsen ze in Amsterdam en aan het eind van het seizoen komen ze terug naar onze kassen. In de tijd dat ze buiten zijn, verzorgen wij ook het onderhoud”, zegt directeur Arnoud Oortwijn. Zijn bedrijf levert verschillende soorten plantenbakken en heeft naast Amsterdam ook het beheer over bakken in steden als Roermond en Leiden.

Oase Lease is volop bezig met het verduurzamen van het wagenpark en deze helemaal elektrische wagen maakte deze week zijn debuut in Amsterdam. 

Bron: De Gelderlander
Foto: © Vidiphoto

Gerelateerd nieuws

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden: Innovatie en Milieubewust Ondernemen in Lingewaard
Meer informatie >>

Inspiratiesessie levert veel ideeën op voor ontmoetingsplek

Tijdens een inspirerende sessie op 11 oktober ‘Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw’, georganiseerd door Gemeente Lingewaard en Glastuinbouw Nederland, kwam een schat aan ideeën en inzichten naar voren om dit idee samen verder vorm te geven.
Meer informatie >>

Inspiratiesessie: Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw

De kas van Harry Beijer op NEXTgarden vormt woensdag 11 oktober het decor voor een bijzondere bijeenkomst over de toekomst van de glastuinbouw in Oost-Nederland.
Meer informatie >>

Telers Willemsen en Weijs verlagen uitval, ziektedruk en inzet chemie

Potplantentelers René Willemsen en Sietske Weijs zijn gevestigd op NEXTgarden en gingen ruim vijftien jaar geleden aan de slag met weerbaar telen. De diverse maatregelen resulteren in een weerbaarder en sterker gewas en wortelstelsel en leveren ook op andere fronten voordeel op.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.