Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Nieuwsbrief Greenport Gelderland weer online!

In deze nieuwsbrief leest u meer over de extra activiteiten die wij ook met financiële hulp van provincie Gelderland kunnen bieden aan de tuinbouwondernemers in Gelderland.

Greenport Gelderland is er voor het ondersteunen van innovaties in de tuinbouw. Maar dat kan nu even niet. De betrokken medewerkers van de Greenport zijn momenteel vooral bezig met het ondersteunen van ondernemers in deze crisistijd.

Uit de contacten blijkt dat de impact voor een grote groep tuinbouwbedrijven enorm is. Landelijk wordt door organisaties en overheden gewerkt aan ondersteuning. Die landelijke ondersteuning moet echter vertaald worden naar de individuele bedrijven.

Ook Provincie Gelderland biedt steun aan de getroffen ondernemers. Zo worden partijen groente en bloemen, die niet via de reguliere weg verkocht kunnen worden, tegen kostprijs aangekocht en ter beschikking gesteld aan de 6.000 gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Staatsbosbeheer en Geldersch Landschap ontvingen op deze manier bomen uit Opheusden.

Lees hier de nieuwsbrief!

Gerelateerd nieuws

Harde lessen in de sierteelt en voedingstuinbouw door coronacrisis

Door de huidige coronacrisis staan bedrijven in de sierteelt en voedingstuinbouw en -glasbouw voor een uitdaging die op termijn niet alleen maar negatief hoeft uit te pakken. 

Meer informatie >>

Klanten Voedselbank Arnhem krijgen verse groente van telers uit NEXTgarden

Kwekers en tuinders uit Next Garden leveren verse groenten aan Voedselbank Arnhem. Die zet dat weer uit naar de 26 aangesloten voedselbanken in de regio.

Meer informatie >>

Een gesprek met: René Willemsen - voorzitter Plantion

Een onwerkelijke periode. Je denkt: dit kan alleen in een sciencefictionfilm waarin de wereld wordt geteisterd door een virus. We constateren dat alles plat ligt en dat onze sector net als veel andere keihard onderuitgaat. 

Meer informatie >>

Mooi initiatief vanuit onze regio: Redjeboeketje

Met Redjeboeketje kun je iemand blij maken door een boeketje te doneren. Graag brengen wij jullie op de hoogte van een mooi initiatief vanuit onze regio.

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.