Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Nieuwsbrief Greenport Gelderland weer online!

In deze nieuwsbrief leest u meer over de extra activiteiten die wij ook met financiële hulp van provincie Gelderland kunnen bieden aan de tuinbouwondernemers in Gelderland.

Greenport Gelderland is er voor het ondersteunen van innovaties in de tuinbouw. Maar dat kan nu even niet. De betrokken medewerkers van de Greenport zijn momenteel vooral bezig met het ondersteunen van ondernemers in deze crisistijd.

Uit de contacten blijkt dat de impact voor een grote groep tuinbouwbedrijven enorm is. Landelijk wordt door organisaties en overheden gewerkt aan ondersteuning. Die landelijke ondersteuning moet echter vertaald worden naar de individuele bedrijven.

Ook Provincie Gelderland biedt steun aan de getroffen ondernemers. Zo worden partijen groente en bloemen, die niet via de reguliere weg verkocht kunnen worden, tegen kostprijs aangekocht en ter beschikking gesteld aan de 6.000 gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Staatsbosbeheer en Geldersch Landschap ontvingen op deze manier bomen uit Opheusden.

Lees hier de nieuwsbrief!

Gerelateerd nieuws

Uitnodiging: Kom in de Kas Ondernemersontbijt gaat digitaal!

De lente is begonnen! Bloesem in de bomen en de lammetjes dartelen in de wei. Wij genieten volop van dit seizoen en kijken reikhalzend uit naar betere tijden.

Meer informatie >>

Updates COVID-19 voor de ondernemers

De gevolgen van het coronavirus zijn voor alle ondernemers enorm. Specifiek voor onze ondernemers in de tuinbouw hebben wij een aantal sites op een rij gezet.

Meer informatie >>

Gemeente biedt (financiële) hulp voor ondernemers

Veel ondernemers en ZZP’ers worden hard getroffen door de aanhoudende coronamaatregelen. Het Rijk ondersteunt ondernemers met noodpakketten.

Meer informatie >>

Wijziging tegemoetkomingsregeling land- en tuinbouw COVID-19

Er is een wijziging van de Regeling tegemoetkoming voor land- en tuinbouwondernemers COVID-19 gepubliceerd.

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.