Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Let op! Kom in de Kas 2020 is afgelast ivm Coronavirus

Het evenement Kom in de Kas gaat dit jaar niet door. Reden voor het afstel is de landelijke situatie met het Coronavirus. Het is een besluit uit voorzorg. Er worden steeds meer maatregelen opgelegd om verspreiding van het Coronavirus in te dammen.

Naar verwachting zouden we 4 en 5 april ruim 200.000 bezoekers trekken die kennis willen maken met onze prachtige sector die met haar groenten, bloemen en planten wil bijdragen aan gezondheid en geluk van mensen. Die gezondheid telt dan ook voor ons veel zwaarder dan sectorpromotie en een gezellig evenement. Als bestuur vinden we dat we het besluit nu moeten nemen.

Langer wachten in de hoop dat het Coronavirus aan het uitdoven is, zou geen recht doen aan de onzekerheid voor direct betrokkenen. Daarbij hebben de ondernemers sowieso al maatregelen te nemen vanwege de Corona-dreiging om de gezondheid van medewerkers te beschermen en het eigen bedrijf draaiend te houden. Dit betekent dat Greenport Arnhem-Nijmegen haar activiteiten ook zal moeten aanpassen.

Tijdens Kom in de Kas is Greenport Arnhem-Nijmegen betrokken bij het ondernemersontbijt (netwerken) en de organisatie van de ’werkpleinen’ om mensen te interesseren in een baan in de tuinbouw. Beide activiteiten zullen niet door gaan.

Gerelateerd nieuws

Uitnodiging: Kom in de Kas Ondernemersontbijt gaat digitaal!

De lente is begonnen! Bloesem in de bomen en de lammetjes dartelen in de wei. Wij genieten volop van dit seizoen en kijken reikhalzend uit naar betere tijden.

Meer informatie >>

Updates COVID-19 voor de ondernemers

De gevolgen van het coronavirus zijn voor alle ondernemers enorm. Specifiek voor onze ondernemers in de tuinbouw hebben wij een aantal sites op een rij gezet.

Meer informatie >>

Gemeente biedt (financiële) hulp voor ondernemers

Veel ondernemers en ZZP’ers worden hard getroffen door de aanhoudende coronamaatregelen. Het Rijk ondersteunt ondernemers met noodpakketten.

Meer informatie >>

Wijziging tegemoetkomingsregeling land- en tuinbouw COVID-19

Er is een wijziging van de Regeling tegemoetkoming voor land- en tuinbouwondernemers COVID-19 gepubliceerd.

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.