Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Mooie plannen én uitdagingen voor Humphrey's en NEXTgarden

Ruim een jaar geleden schreven we hoe restaurantketen Humphrey’s de samenwerking zocht met NEXTgarden en de gemeente Lingewaard. Een jaar later vragen we Humphrey’s hoe het bevalt. Er zijn uitdagingen, maar ook mooie plannen voor de toekomst.

Hans Oerlemans is senior manager productontwikkeling bij Humphrey’s en houdt zich bezig met de inkoop van de producten en ook met dit samenwerkingsproject. Humphrey’s is begonnen met een basiskeuken in Bemmel en heeft daarnaast het voornemen om met telers in de gemeente afspraken te maken over het leveren van groente. Voor Humphrey’s is het doel van de samenwerking dat het eten in alle zestien restaurants een constante kwaliteit, versheid en duurzaamheid heeft.

“We willen heel graag een afzetgebied worden voor telers in de gemeente Lingewaard”, laat Oerlemans nu weten. Er zijn stappen gezet, maar de samenwerking bevindt zich nog wel steeds in de pilotfase, vertelt hij. “Het is niet eenvoudig om zoiets goed van de grond krijgen. Er zijn natuurlijk veel partijen bij betrokken. Van de verschillende telers tot en met de gemeente. Soms stagneert dat een beetje. Maar we willen heel graag en hebben vertrouwen in de toekomst.”

From farm to fork
“In onze communicatie spreken we niet voor niets over ‘Humphrey’s Next Kitchen’”, verduidelijkt Oerlemans. “Ook gebruiken we de slogan ‘From farm to fork’. Dat is wat we uiteindelijk heel graag willen in Lingewaard. We moeten nu gaan kijken hoe we dat ook echt goed voor elkaar kunnen krijgen.”

Humphreys, dat zijn oorsprong in Nijmegen heeft, zit regelmatig om de tafel met telers uit Lingewaard om te overleggen over hoe de samenwerking naar een hoger niveau getild kan worden. Ook recent nog. “De gesprekken zijn goed en er zijn veel goede ideeën voor de toekomst, zoals bijvoorbeeld de bouw van een hotel in de regio. Met nog een beetje meer doortastendheid van alle kanten gaan we mooie dingen neerzetten.”

Lees hier het hele artikel!

Gerelateerd nieuws

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden: Innovatie en Milieubewust Ondernemen in Lingewaard
Meer informatie >>

Inspiratiesessie levert veel ideeën op voor ontmoetingsplek

Tijdens een inspirerende sessie op 11 oktober ‘Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw’, georganiseerd door Gemeente Lingewaard en Glastuinbouw Nederland, kwam een schat aan ideeën en inzichten naar voren om dit idee samen verder vorm te geven.
Meer informatie >>

Inspiratiesessie: Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw

De kas van Harry Beijer op NEXTgarden vormt woensdag 11 oktober het decor voor een bijzondere bijeenkomst over de toekomst van de glastuinbouw in Oost-Nederland.
Meer informatie >>

Telers Willemsen en Weijs verlagen uitval, ziektedruk en inzet chemie

Potplantentelers René Willemsen en Sietske Weijs zijn gevestigd op NEXTgarden en gingen ruim vijftien jaar geleden aan de slag met weerbaar telen. De diverse maatregelen resulteren in een weerbaarder en sterker gewas en wortelstelsel en leveren ook op andere fronten voordeel op.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.