Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Mooie plannen én uitdagingen voor Humphrey's en NEXTgarden

Ruim een jaar geleden schreven we hoe restaurantketen Humphrey’s de samenwerking zocht met NEXTgarden en de gemeente Lingewaard. Een jaar later vragen we Humphrey’s hoe het bevalt. Er zijn uitdagingen, maar ook mooie plannen voor de toekomst.

Hans Oerlemans is senior manager productontwikkeling bij Humphrey’s en houdt zich bezig met de inkoop van de producten en ook met dit samenwerkingsproject. Humphrey’s is begonnen met een basiskeuken in Bemmel en heeft daarnaast het voornemen om met telers in de gemeente afspraken te maken over het leveren van groente. Voor Humphrey’s is het doel van de samenwerking dat het eten in alle zestien restaurants een constante kwaliteit, versheid en duurzaamheid heeft.

“We willen heel graag een afzetgebied worden voor telers in de gemeente Lingewaard”, laat Oerlemans nu weten. Er zijn stappen gezet, maar de samenwerking bevindt zich nog wel steeds in de pilotfase, vertelt hij. “Het is niet eenvoudig om zoiets goed van de grond krijgen. Er zijn natuurlijk veel partijen bij betrokken. Van de verschillende telers tot en met de gemeente. Soms stagneert dat een beetje. Maar we willen heel graag en hebben vertrouwen in de toekomst.”

From farm to fork
“In onze communicatie spreken we niet voor niets over ‘Humphrey’s Next Kitchen’”, verduidelijkt Oerlemans. “Ook gebruiken we de slogan ‘From farm to fork’. Dat is wat we uiteindelijk heel graag willen in Lingewaard. We moeten nu gaan kijken hoe we dat ook echt goed voor elkaar kunnen krijgen.”

Humphreys, dat zijn oorsprong in Nijmegen heeft, zit regelmatig om de tafel met telers uit Lingewaard om te overleggen over hoe de samenwerking naar een hoger niveau getild kan worden. Ook recent nog. “De gesprekken zijn goed en er zijn veel goede ideeën voor de toekomst, zoals bijvoorbeeld de bouw van een hotel in de regio. Met nog een beetje meer doortastendheid van alle kanten gaan we mooie dingen neerzetten.”

Lees hier het hele artikel!

Gerelateerd nieuws

NEXTgarden werkt aan doorstart voor proef met het kweken van specerijen

Specerijen kweken in een Bemmelse kas blijkt goed te kunnen. Er wordt dan ook volop gewerkt aan een doorstart van het proefproject. Kurkuma (Indiase geelwortel) is als specerij herkenbaar aan zijn mild bittere smaak en gele kleur.
Meer informatie >>

NEXTgarden de NEXTstep naar energieneutraal 2030

NEXTgarden wil in 2030 als eerste glasgebied klimaatneutraal opereren, ingepast binnen omringende bebouwing en bedrijven. Telers, gemeente en participanten werken hard samen om die ambitie concreet te maken. Met een robuuste mix van duurzame bronnen, aangesloten op een warmtenet.
Meer informatie >>

Webinar 27 oktober: Onderwijs en parktijk

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan webinar: Onderwijs en praktijk. Hoe vinden scholieren en ondernemers elkaar? Hoe kunnen de krachten gebundeld worden? En welke rol speelt het onderwijs hierin? 

Meer informatie >>

Het hoofd van Gestelaar Jan Taks (71) is altijd in beweging

Pa boer, dus Jan Taks ook? Of toch studeren? Het werd van allebei een beetje voor de Gestelaar, die nog dag in dag uit meedenkt over oplossingen om de land- en tuinbouw te verduurzamen.

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.