Nieuwbouw Karma Plants
Tuinbouwgebied NEXTgarden

Nieuwbouw Karma Plants in NEXTgarden

De nieuwbouw van Karma Plants is begonnen. Met deze nieuwe stap wordt 28.000 m2 kasoppervlakte gebouwd. Daarbij komt ook nog een uitbreiding van kantoor en presentatieruimte. 

Met omgerekend zo'n zes voetbalvelden aan ‘nieuw glas’ wordt Karma Plants op NEXTgarden in Bemmel de grootste plantenkweker in Lingewaard. Het bedrijf heeft 3,4 hectare grond van de gemeente aangekocht. 

“Groeien is geen doel op zich”, vertelt ondernemer en tweede generatie in het bedrijf Glenn Langelaan, “maar de passie voor ons product”. Samen met zijn broer Maurice en ouders vormt hij de vierkoppige directie van het bedrijf. 

“We vinden het ontzettend gaaf dat onze klanten ieder jaar weer onze producten blijven kopen en ieder jaar weer meer blijven bestellen. Dat is voor ons de bevestiging dat wij op de goeie weg zijn en meer meters zijn bittere noodzaak om aan die vraag te kunnen blijven voldoen.” 
Karma Plants
Karma Plants is een familiebedrijf dat is opgericht in het jaar 2000. Momenteel zijn zij een van grootste potanthurium leverancier in Europa. Karma plants is gepassioneerd, innovatief en duurzaam.

De oplevering staat gepland voor mid-2020, wat ook precies 20 jaar ná de oprichting van het bedrijf zal zijn. Er wordt fors geïnvesteerd in duurzaamheid en innovatie. Eind 2021 moet de gehele operatie voor 95% klimaat neutraal zijn.

Met behulp van een nieuwe verwarmingstechniek zal de nieuwe kas met de bestaande kassen verbonden worden.  Hierdoor wordt het mogelijk om met aanzienlijk minder energie de planten te kweken waarbij restwarmte opnieuw gebruikt zal worden.

Op deze foto en video pagina kun je de hele nieuwbouw van Karma Plants volgen!

Aanbrengen van de glasplaten

Grondwerkzaamheden

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.