Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Uitbreiding Zandvoort Flowers gaat van start

Op dinsdag 15 maart hebben de gemeente Lingewaard, projectbureau Herstructurering glastuinbouw Huissen-Angeren en Zandvoort Flowers overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van het kwekerijbedrijf Zandvoort Flowers. De betrokken partijen hebben hiervoor de overeenkomsten ondertekend.

De overeenkomst bevat de volgende punten:

 • Het kwekerijbedrijf Zandvoort Flowers, gelegen in het intensiveringsgebied Leutensche Leigraaf, breidt uit;
 • De kassen van Zandvoort Flowers in Gendt worden gesloopt en hier wordt, met toepassing van de functieveranderingsregeling, een vijftal woningen gebouwd;
 • Er wordt tot grondoverdrachten gekomen, zodat Zandvoort Flowers uit kan breiden en de wegverbinding tussen Steenbergerveld en De Geer kan worden aangelegd.

Wethouder Theo Peren zegt hierover: ‘We zijn blij te zien dat in het tuinbouwgebied NEXTgarden ondernemers en overheid elkaar vinden en samen tot goede oplossingen komen. Een mooi bedrijf breidt uit, een ontbrekende weg wordt aangelegd en kassen elders worden gesloopt om plaats te maken voor woningbouw.”

Ook de provincie ondersteunt de ontwikkeling. Om alles te kunnen realiseren, dienen nog wel de bestemmingsplannen voor de functieverandering van het perceel aan de Zandvoort te Gendt en voor de doortrekking Steenbergerveld te worden vastgesteld.

Gerelateerd nieuws

Verflauwen haakse bochten in Karstraat Huissen gebeurt in twee fases

Het verflauwen van de twee haakse bochten in de Karstraat bij Huissen-Zand, gaat in twee fases uitgevoerd worden: eerst wordt de zuidbocht aangepakt. 


Meer informatie >>

Darthuizer Groep verhuist naar Bemmel

Na ruim 90 jaar verplaatst de Darthuizer Groep haar hoofdkantoor van Leersum naar Bemmel. 

Het familiebedrijf met de vennootschappen Mobilane, Mobicare, Darthuizer Productie en Darthuizer Oase Lease is vanaf 9 september 2019 actief vanuit kwekerij DartPlant in Bemmel. Op de Betuwse locatie worden onder meer kant en klare Hedera- en Euonymushagen, sedumcassettes en geraniumpiramides gekweekt.

Meer informatie >>

Ombestemming Agropark naar “gewoon” bedrijventerrein

Provincie en regio hebben ingestemd met het ombestemmen van het bedrijventerrein Agropark II van agrobusinessterrein naar regulier bedrijventerrein. De vraag naar bedrijventerrein is op dit moment erg groot. Het gaat dan met name om kavels van 2 ha of groter.


Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

 • Strategisch gelegen in agricorridor A15
 • Op de grens van Nederland en Duitsland
 • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
 • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
 • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
 • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
 • Dynamisch ondernemersklimaat
 • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.