Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Pilot waterlinzen gestart!

Op woensdag 18 mei is door wethouder Theo Peren van de gemeente Lingewaard het startsein gegeven voor de pilot “Teelt, verwerking en afzet van waterlinzen” in een tuinbouwkas aan de Welvaartstraat in Bemmel. De pilot waterlinzen past vanwege het innovatieve karakter uitstekend in het concept van het tuinbouwontwikkelingsgebied NEXTgarden.

Voor de pilot is een stichting opgericht, de stichting Waterlinzen NEXTgarden. De heren Hay van Soest (adviseur) en Sascha van den Hurk (ondernemer) vormen het bestuur van de stichting. Sascha van den Hurk is de ondernemer die de pilot gaat uitvoeren. Hij wordt begeleid door een team van deskundigen, onder meer van LTO en WUR.

Financiële ondersteuning wordt verleend door LTO, gemeente Lingewaard en provincie Gelderland.

Meer informatie over waterlinzen: www.abc-kroos.nl

Gerelateerd nieuws

Eendenkroos is een veelbelovende eiwitbron

In westerse landen eten we te veel dierlijke eiwitten, die we deels kunnen vervangen door plantaardige eiwitten. Eendenkroos is een veelbelovende eiwitbron. Het plantje levert per hectare zes tot tien keer meer eiwit op dan soja en groeit supersnel. Wageningse wetenschappers onderzoeken hoe we eendenkroos en algen kunnen gebruiken in ons voedsel en in veevoer.

Meer informatie >>

Eten we straks allemaal waterlinzen?

In glastuingebied NEXTgarden wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van waterlinzen. Het is een fantastisch eiwitrijk plantje en kan als groentebestanddeel verwerkt worden in soepen, salades, sauzen en zelfs brood. 

Meer informatie >>

Jonge mensen komen met echte duurzame innovatie

Kansen voor tuinbouw 3.0 in de regio worden gezien door Rik Eweg, Lector van Hogeschool Van Hall Larenstein. De hogeschool kreeg in 2018 de titel voor Duurzaamste Hogeschool van Nederland. 

Studenten worden opgeleid op en voor een duurzame toekomst waarbij deze bekroning al lang geleden ingezet is. In 2019 zal er gestart worden met een specifieke gericht op de circulaire economie.

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.