Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Partners gezocht voor 'Ingredient Farm'

Een nationale productieketen opzetten voor kostbare specerijen en smaakstoffen? Met uw medewerking kan dit in NEXTgarden gerealiseerd worden! Intertaste, een ingrediëntenleverancier, zoekt partners om in NEXTgarden een zogeheten ‘Ingredient Farm’ op te zetten. Plantaardige ingrediënten, geproduceerd in kassen, vormen een mooi alternatief voor geïmporteerde ingrediënten uit tropische gebieden.

Met de Ingredient Farm wil Intertaste werken aan een nieuwe productieketen. Door in de Lingewaardse kassen planten te telen waaruit kostbare ingrediënten (denk aan vanille, Wasabi en pepers) gewonnen kunnen worden, kan de productieketen dichter bij huis worden gehouden. Hiervoor moeten nieuwe teeltsystemen ontwikkeld worden.

Intertaste is op zoek naar andere ingrediëntenleveranciers, voedingsmiddelenbedrijven, bedrijven die gespecialiseerd zijn in extractietechnologie en naar telers! Wilt u meedoen of wilt u meer weten? Kijk op de site van Food Valley Society.

Gerelateerd nieuws

Eerste positieve resultaten onderzoek NEXTgarden Ingredient Farm

NEXTgarden Ingredient Farm heeft als doel om te verkennen of specerijen die in warme landen worden geteeld, ook in Nederland  kunnen worden geteeld, veredeld, geëxtraheerd en verkocht. De start van het project richtte zich op het kweken van twee tropische specerijen. Deze twee specerijen zijn kurkuma en zwarte peper. 

Meer informatie >>

PERSBERICHT Ingredient Farm: Specerijenproductie krijgt boost in NEXTgarden

Om deze uitdaging op te pakken is al enige tijd het project Ingredient Farm in voorbereiding met een consortium van o.a. tuinbouwers vanuit het glastuinbouwgebied NEXTgarden, jonge Wageningse technologiebedrijven en gerenommeerde Nederlandse specerijenbedrijven.


Meer informatie >>

Exotische specerijen op de NEXTgarden Ingredient Farm

Veertien partijen, van onderwijsinstellingen tot telers en technologische bedrijven, ondertekenden op woensdag 19 april de intentieovereenkomst voor de NEXTgarden Ingredient Farm (NIF). Met de intentieovereenkomst gaan de partijen een samenwerking aan om te testen of exotische specerijen zoals Spaanse peper en kurkuma (geelwortel) onder glas kunnen worden geteeld. De partijen kwamen samen bij Kwekerij Bergerden in Bemmel. 

De NEXTgarden Ingredient Farm is onder meer een fysieke locatie in glastuinbouwgebied NEXTgarden in de gemeente Lingewaard. Hierin richten de partijen een teeltruimte, een demonstratiegedeelte en een ontmoetingsruimte in. De uitvoering van de experimenten met exotische specerijen vindt plaats in de teeltruimte. Wethouder Theo Peren van de gemeente Lingewaard: “Het is uniek dat zoveel partijen uit de keten de samenwerking opzoeken. Als gemeente kunnen we alleen maar trots zijn dat er in NEXTgarden zulke initiatieven ontstaan.”

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.