Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Over ons

De gemeente Lingewaard, gemeente Nijmegen, Provincie Gelderland, Greenport Arnhem-Nijmegen en Stichting Stimulering Tuinbouwontwikkeling Overbetuwe & Liemers willen de ontwikkeling van het agrocluster in Lingewaard een impuls geven. Vanuit een gebiedsproces met tuinders en organisaties uit het tuinbouwgebied is onder de titel ‘Hier groeit iets moois’ afgelopen jaar een nieuwe weg ingeslagen. Dit heeft geresulteerd in NEXTgarden. Er wordt ingezet op één agrocluster van meer dan 700 hectare, dat zich richt op de volgende speerpunten: duurzame energiemix, innovatie en start-ups, Euregio Rhein-Waal en herstructurering 2de fase. Deze speerpunten zijn vertaald in een concreet programmaplan met projecten. Ondernemers, kennisinstellingen en overheid werken samen aan de uitvoering van dit programma.

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u reageren op een van onze speerpunten? Neem dan contact op met ons op: telefoonnummer is 026-3260164 of mail nextgarden@lingewaard.nl

Bent u nu al enthousiast en wilt u zich in NEXTgarden vestigen? Dat kan, want er is nog een areaal van 100 hectare beschikbaar. Wij helpen u ook hiermee graag verder.

Gerelateerd nieuws

Mooie plannen én uitdagingen voor Humphrey's en NEXTgarden

Ruim een jaar geleden schreven we hoe restaurantketen Humphrey’s de samenwerking zocht met NEXTgarden en de gemeente Lingewaard. Een jaar later vragen we Humphrey’s hoe het bevalt. Er zijn uitdagingen, maar ook mooie plannen voor de toekomst.

Meer informatie >>

Nieuwsbrief van Greenport Gelderland nr. 5 - 2019 staat online

De nieuwsbrief van Greenport Gelderland is weer online!

Lees onder andere meer over de aanpak van de verduurzaming van glastuinbouw, ondernemersontbijt voor boomtelers en statushouders die op excursie gingen in een tuinbouwkas. 

Meer informatie >>

Succesvolle demonstratie innovatieve amaryllisblad-verwijder-machine bij Zandvoort Flowers

Slimme oplossingen voor de amaryllisteelt, dat is de kern van het project van Hortiworld en Zandvoort Flowers. 

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.