Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Onderzoek naar nieuwe mogelijkheden door Living Lab NEXTgarden

Living Lab

Experimenteren met innovatieve ideeën die nodig zijn om oplossingen te vinden die ook in de complexiteit van het dagelijks leven standhouden. Technische, organisatorische en maatschappelijke keuzes zijn belangrijk, maar ook de gebruikers, regelgevende instanties, betroken organisaties en bedrijven zijn van groot belangrijk voor de werkwijze.

Studenten van Van Hall Larenstein bedachten verschillende teeltopties om NEXTgarden op te laten bloeien. Denk hierbij aan het kweken van voedzame algen, teelt van groente voor de lokale markt en kassen verhuren aan volkstuinders.

Cannabis

Teelt van cannabis of hennep was ook een idee. NEXTgarden is daarmee een mooie locatie voor een proef die het kabinet wil nemen voor legaal gekweekte cannabis voor de verkoop in coffeeshops.

Medicinaal gebruik op doktersrecept is ook een ingang om pijn te bestrijden. Hiervoor is het wachten op de vergunning om een start te kunnen maken.

Hulp van de provincie

Gemeente Lingewaard en Overbetuwe hebben samen een subsidie aangevraagd. De doelstelling van NEXTgarden is om de plannen concreet uit te werken voor bestaande bedrijven en deze mogelijk ook implementeren.

Gerelateerd nieuws

Eten we straks allemaal waterlinzen?

In glastuingebied NEXTgarden wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van waterlinzen. Het is een fantastisch eiwitrijk plantje en kan als groentebestanddeel verwerkt worden in soepen, salades, sauzen en zelfs brood. 

Meer informatie >>

Multi Vitro - laboratorium in weefselkweek

Naast glastuinbouwbedrijven zijn in ons tuinbouwgebied ook bedrijven gevestigd die verbonden zijn aan de glastuinbouw. Een van die bijzondere bedrijven is Multi Vitro BV, gevestigd aan het Zandsevoetpad in Huissen.

Multi Vitro is een laboratorium in weefselkweek en gespecialiseerd in de vermeerdering van tropische en Europese winterharde orchideeën en in de vermeerdering van vleesetende planten. 

Meer informatie >>

Jonge mensen komen met echte duurzame innovatie

Kansen voor tuinbouw 3.0 in de regio worden gezien door Rik Eweg, Lector van Hogeschool Van Hall Larenstein. De hogeschool kreeg in 2018 de titel voor Duurzaamste Hogeschool van Nederland. 

Studenten worden opgeleid op en voor een duurzame toekomst waarbij deze bekroning al lang geleden ingezet is. In 2019 zal er gestart worden met een specifieke gericht op de circulaire economie.

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.