Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Nijmegen de beste circulaire regio van Nederland

Regio Arnhem-Nijmegen is de beste circulaire regio van Nederland. Op 8 november werd dat bekend gemaakt tijdens het BT Event in Rijswijk. 

Voor de vakjury waren de onderwerpen circulariteit in visie, interactie met de omgeving, shared faciliteit, biodiversiteit en welbevinden en gezondheid van belang. De regio Arnhem-Nijmegen scoort hierop hoog en de jury zei daarbij: “De regio heeft de jury ervan overtuigd dat het zijn van koploper ook echt wordt waargemaakt. De regio Arnhem – Nijmegen is een échte voorloper op het gebied van de circulaire economie. Verduurzaming lijkt de regio in het DNA te zitten”

Regio Arnhem-Nijmegen is de enige in Nederland die op zo’n duidelijke manier  bezig is het met het versterken van de economische kracht, stedelijke dynamiek en een groene leefomgeving. De cofinanciering van de duurzame projecten wordt gedaan door Investeringsagenda Stedelijk Netwerk Arnhem-Nijmegen, deze werd opgericht in 2017.

De regio is er in geslaagd om circulaire projecten en ontwikkelingen met elkaar te verbinden door samenwerking te stimuleren.  De provincie, gemeenten, organisaties, bedrijven en kennisinstituten vormen samen de kern. De activiteiten werpen hun vruchten af gezien Nijmegen de titel European Green Capital dragen. Afvalbedrijf ARN start met het recyclen van incontinentiemateriaal  en het bedrijf investeert in AVR dat grootschalig CO2 afvangt dat wordt gebruikt door tuinbouwbedrijf in NEXTgarden.

De prijs voor de regio werd in ontvangst genomen door wethouders van de gemeente Zevenaar, Carla Koers. 

Benieuwd naar de beelden? Kijk dan hier! Benieuwd naar het gehele artikel? Kijk dan hier verder!

Gerelateerd nieuws

Mooie plannen én uitdagingen voor Humphrey's en NEXTgarden

Ruim een jaar geleden schreven we hoe restaurantketen Humphrey’s de samenwerking zocht met NEXTgarden en de gemeente Lingewaard. Een jaar later vragen we Humphrey’s hoe het bevalt. Er zijn uitdagingen, maar ook mooie plannen voor de toekomst.

Meer informatie >>

Nieuwsbrief van Greenport Gelderland nr. 5 - 2019 staat online

De nieuwsbrief van Greenport Gelderland is weer online!

Lees onder andere meer over de aanpak van de verduurzaming van glastuinbouw, ondernemersontbijt voor boomtelers en statushouders die op excursie gingen in een tuinbouwkas. 

Meer informatie >>

Succesvolle demonstratie innovatieve amaryllisblad-verwijder-machine bij Zandvoort Flowers

Slimme oplossingen voor de amaryllisteelt, dat is de kern van het project van Hortiworld en Zandvoort Flowers. 

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.