Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

NEXTgarden mogelijk pilotgebied voor ecovat

Op 5 november bezocht een delegatie van het tuinbouwgebied in Lingewaard ECOVAT in Uden. Dit bedrijf ontwikkelt vaten die vrijgekomen warmte kunnen opslaan. De energieambities van NEXTgarden bieden wellicht mogelijkheden voor een pilot binnen de provincie Gelderland.

Een ecovat wordt onder de grond geplaatst en gaat uit van duurzame energie bij opwekking, distributie en gebruik. Vrijgekomen warmte kan in het vat worden opgeslagen, als bedrijven op dat moment geen behoefte hebben aan warmte. Door een ecovat kan het overschot aan warmte in de zomer in de winter ingezet worden om het tekort op te vangen. Tevens kan het vat in warme perioden koude leveren aan gewassen die daar behoefte aan hebben. Een vat kan maximaal ca. 20.000 m³ water bevatten.

De delegatie die ECOVAT bezocht, bestond uit vertegenwoordigers van de projecten Bergerden en Huissen-Angeren, een glastuinbouwondernemer, een vertegenwoordiger van Oost NV, de manager van Lingezegen Energy BV en de acquisiteurs tuinbouw.

De mogelijkheden van het inzetten van een ecovat bij het realiseren van de duurzaamheidsambities van NEXTgarden zullen worden bekeken.

Kijk hier voor meer informatie zie of neem contact op met J. Taks (06 310 487 21).

Gerelateerd nieuws

Mooie plannen én uitdagingen voor Humphrey's en NEXTgarden

Ruim een jaar geleden schreven we hoe restaurantketen Humphrey’s de samenwerking zocht met NEXTgarden en de gemeente Lingewaard. Een jaar later vragen we Humphrey’s hoe het bevalt. Er zijn uitdagingen, maar ook mooie plannen voor de toekomst.

Meer informatie >>

Nieuwsbrief van Greenport Gelderland nr. 5 - 2019 staat online

De nieuwsbrief van Greenport Gelderland is weer online!

Lees onder andere meer over de aanpak van de verduurzaming van glastuinbouw, ondernemersontbijt voor boomtelers en statushouders die op excursie gingen in een tuinbouwkas. 

Meer informatie >>

Succesvolle demonstratie innovatieve amaryllisblad-verwijder-machine bij Zandvoort Flowers

Slimme oplossingen voor de amaryllisteelt, dat is de kern van het project van Hortiworld en Zandvoort Flowers. 

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.