Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

In maart eerste aardbeienplantjes op stellingen Royal Berry

De afgelopen weken is er hard gewerkt om stellingen te plaatsen bij Royal Berry in het kassengebied Bergerden. Het bedrijf, in handen van teler Jan van Genderen, breidt uit met stellingen op 7,5 hectare. Hiermee wordt het bedrijf de grootste aardbeienteler van Gelderland!

De eerste aardbeienplantjes onder de kap, van de in totaal 400.000 plantjes, worden in maart geplant. De oogst van de eerste aardbeien, de zogenoemde doordragers, is in juni, tussen de kasoogsten in. Door aardbeien onder de kap te telen, wil de teler de kwaliteit verbeteren.

14 hectare

De aardbeienkwekerij kocht afgelopen oktober 14 hectare grond van Bergerden. Hiermee werd de capaciteit van Royal Berry bijna verdubbeld. Jan van Genderen gaf toen reeds aan dat ruimte om te ondernemen voor de toekomst van zijn glastuinbouwbedrijf uitermate belangrijk is.

Gerelateerd nieuws

Verflauwen haakse bochten in Karstraat Huissen gebeurt in twee fases

Het verflauwen van de twee haakse bochten in de Karstraat bij Huissen-Zand, gaat in twee fases uitgevoerd worden: eerst wordt de zuidbocht aangepakt. 


Meer informatie >>

Darthuizer Groep verhuist naar Bemmel

Na ruim 90 jaar verplaatst de Darthuizer Groep haar hoofdkantoor van Leersum naar Bemmel. 

Het familiebedrijf met de vennootschappen Mobilane, Mobicare, Darthuizer Productie en Darthuizer Oase Lease is vanaf 9 september 2019 actief vanuit kwekerij DartPlant in Bemmel. Op de Betuwse locatie worden onder meer kant en klare Hedera- en Euonymushagen, sedumcassettes en geraniumpiramides gekweekt.

Meer informatie >>

Ombestemming Agropark naar “gewoon” bedrijventerrein

Provincie en regio hebben ingestemd met het ombestemmen van het bedrijventerrein Agropark II van agrobusinessterrein naar regulier bedrijventerrein. De vraag naar bedrijventerrein is op dit moment erg groot. Het gaat dan met name om kavels van 2 ha of groter.


Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.