Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Het succes van Sjors Gerichhausen

In het Agrobusinesspark Lingewaard zijn succesvolle ondernemers gevestigd. Sjors Gerichhausen van Zandvoort Flowers stelt zich voor.

Wie zijn jullie?
Zandvoort Flowers is een familiebedrijf dat in 1970 is opgezet door Joop en Lies Gerichhausen. Inmiddels wordt het bedrijf gerund door de drie zonen Rick, Rob en Sjors Gerichhausen. De kwekerij bestaat uit twee verschillende locaties, waar ook verschillende producten worden geteeld. In Huissen is de hoofdlocatie gevestigd, waar Freesia en Calla worden geteeld. Binnen het seizoen wordt de Amaryllis op de locatie te Gendt geteeld.

Waarom zijn jullie succesvol?
Met gebundelde krachten zijn wij voor de drie bloemsoorten en de verschillende cultivars binnen die soorten altijd op zoek naar de beste teelttechnieken.

Hoe ziet u de situatie in de tuinbouw?
Voor alle bedrijven die niet klantgericht (vraaggericht) produceren is een zorgelijke situatie ontstaan. Het is de vraag of deze situatie nog omkeerbaar is voor deze bedrijven, zeker nu de productie steeds vaker plaats vind in het land waar de vraag is!

Waar ziet u kansen?
Het verder uitbouwen van onze dienstverlening en verkoopapparaat. Lingewaard moet bovendien het herstructeringsgebied volledig inzetten op het water, warmte- en co2 koppeling aan het Agropark. Op deze manier kunnen beide locaties efficiënter werken.

Gerelateerd nieuws

Verflauwen haakse bochten in Karstraat Huissen gebeurt in twee fases

Het verflauwen van de twee haakse bochten in de Karstraat bij Huissen-Zand, gaat in twee fases uitgevoerd worden: eerst wordt de zuidbocht aangepakt. 


Meer informatie >>

Darthuizer Groep verhuist naar Bemmel

Na ruim 90 jaar verplaatst de Darthuizer Groep haar hoofdkantoor van Leersum naar Bemmel. 

Het familiebedrijf met de vennootschappen Mobilane, Mobicare, Darthuizer Productie en Darthuizer Oase Lease is vanaf 9 september 2019 actief vanuit kwekerij DartPlant in Bemmel. Op de Betuwse locatie worden onder meer kant en klare Hedera- en Euonymushagen, sedumcassettes en geraniumpiramides gekweekt.

Meer informatie >>

Ombestemming Agropark naar “gewoon” bedrijventerrein

Provincie en regio hebben ingestemd met het ombestemmen van het bedrijventerrein Agropark II van agrobusinessterrein naar regulier bedrijventerrein. De vraag naar bedrijventerrein is op dit moment erg groot. Het gaat dan met name om kavels van 2 ha of groter.


Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.