Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Gemeente Lingewaard bezoekt Pijnacker-Nootdorp

Afgelopen weekend hebben wij een bezoekje gebracht aan Pijnack-Nootdorp om kennis uit te wisselen. Gemeente Pijnacker-Nootdorp loopt voorop in het gebruik van geothermiebronnen in de glastuinbouw en bebouwde omgeving. 

Boren naar aardwarmtenetten
Gemeente Lingewaard, in samenwerking met NEXTgarden is druk bezig met de uitrol van warmtenetten. Wij brachten een bezoek aan bedrijf Ammerlaan. Leon Ammerlaan gaf meer uitleg over het boren naar aardwarmtebronnen, het uitrollen van warmtenetten, het contracteren van warmteafnemers , de risico’s, investeringen en wat er verder allemaal nog komt kijken bij zo’n boring. “Blijven praten met iedereen en zorgen dat iedereen er beter van wordt” is de belangrijkste factor volgens Leon Ammerlaan. 

Wethouder Frank van Kuppeveld
Het gezelschap werd ontvangen door de burgemeester van gemeente Pijnacker-Nootdorp Ravestein in het bestuurscentrum. Wethouder van gemeente Pijnacker-Nootdorp, Frank van Kuppeveld gaf een presentatie over het gemeentelijke beleid rondom warmtetransitie, over de verschillende projecten die lopen in onze gemeente, over samenwerking met ondernemers en het belang van wederzijds vertrouwen en elkaar helpen. Aardwarmteprojecten doe je namelijk niet alleen. Wethouder van Kuppeveld heeft ervaring in economie-glastuinbouw, energietransitie en milieu, die veel met elkaar te maken hebben. Van Kuppeveld geeft onder andere sturing aan grote thema’s zoals ontwikkelingen in glastuinbouw en energietransitie. 


Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief van Greenport Gelderland nr. 5 - 2019 staat online

De nieuwsbrief van Greenport Gelderland is weer online!

Lees onder andere meer over de aanpak van de verduurzaming van glastuinbouw, ondernemersontbijt voor boomtelers en statushouders die op excursie gingen in een tuinbouwkas. 

Meer informatie >>

Nieuwsbrief van glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen oktober 2019

De nieuwsbrief van glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen staat weer online! Lees je mee?

Meer informatie >>

Save the date! Uitnodiging 19 november - Bijeenkomst met LTO Glaskracht

Op 19 november a.s. is er een bijeenkomst georganiseerd met LTO Glaskracht bij de Rabobank in Elst. Het thema is dit keer 'Handjes in de kas'. 

Sjaak van de Tak van LTO Glaskracht Nederland aanwezig zijn om de initiatieven vanuit LTO toe te lichten. 

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.