Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Singaporees vastgoedbedrijf bezoekt glastuinbouwgebied Bergerden

Het Singaporese vastgoedbedrijf Singbridge Corporate Pte Ltd, vertegenwoordigd door Mr. Ye Chun Cheng en Mr. Dan Tan, heeft onder leiding van de ontwikkelingsmaatschappij Oost N.V. en de gemeente Lingewaard, vertegenwoordigd door wethouder Peren, een bezoek gebracht aan het tuinbouwgebied Bergerden.

Oost N.V. ontwikkelt innovatieprojecten voor en met bedrijven en kennisinstellingen in de Agro-Food sector van Oost-Nederland en begeleidt tevens internationale ondernemers naar Gelderland en Overijssel.

Bergerden

De Singaporese delegatie wil zich op de hoogte laten brengen over de ontwikkelingen in de glastuinbouw in Nederland op het gebied van hoogstaande technologie, werkwijze en kansen voor samenwerking. Het glastuinbouwgebied Bergerden in Bemmel is een belangrijk tuinbouwcluster waar heel veel groene kennis aanwezig is. Duurzame energie, ontwikkeling food-zone en op innovatie en startups gerichte samenwerking zijn doelen die in deze regio hoge prioriteit hebben. Door haar strategische ligging in de A15-corridor kunnen in 1,5 uur tijd twintig miljoen consumenten worden bereikt en is elke Duitse stad binnen acht uur bereikbaar. Omdat de aard van de problematiek vergelijkbaar is, lieten de vertegenwoordigers van Singbridge blijken Bergerden wel te willen aanmerken als pilotgebied voor de ontwikkeling van het in China gelegen gebied van de Jilin Food Zone. Over wat dit kan gaan betekenen, zal nader overleg volgen.

Arbeidsintensief

Met een bezoek aan de kwekerij van Presikhaaf Bedrijven werd de afvaardiging ook geïnformeerd over de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Omdat arbeidsintensieve werkzaamheden in de tuinbouwbranche zich vaak uitstekend lenen voor (aangepast)werk voor mensen uit de SW en Participatiewet, is de tuinbouw een belangrijke branche. Door het plaatsen van mensen uit de doelgroep heeft Presikhaaf Bedrijven haar eigen bedrijfs- en productieactiviteiten afgebouwd. De activiteiten richten zich nu op het begeleiden en plaatsen van mensen bij kwekers in het tuinbouwgebied.

Gerelateerd nieuws

Eendenkroos moet voedselprobleem oplossen: ‘Boordevol eiwit, groeit snel en is lekker’

We moeten minder vlees gaan consumeren, maar hoe? Het klinkt gek, maar de oplossing zou wel eens in onze vijvers kunnen drijven.

Meer informatie >>

NEXTgarden op European Week of Regions and Cities


Meer informatie >>

Exotische specerijen, gemaakt in de Betuwe: ‘Kurkuma telen blijkt eigenlijk helemaal niet zo lastig’

Sinds twee jaar geleden wordt in een hoek van een groot kassencomplex in tuinbouwgebied NEXTgarden gepoogd kurkuma en zwarte peper te gaan kweken.
Meer informatie >>

Project ‘Experience The Horticulture NEXTgarden’ in uitvoering

In de tuinbouwsector valt veel te zien en te beleven. Ook in de regio Arnhem-Nijmegen zijn er veel interessante glastuinbouwbedrijven te vinden.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.