Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Singaporees vastgoedbedrijf bezoekt glastuinbouwgebied Bergerden

Het Singaporese vastgoedbedrijf Singbridge Corporate Pte Ltd, vertegenwoordigd door Mr. Ye Chun Cheng en Mr. Dan Tan, heeft onder leiding van de ontwikkelingsmaatschappij Oost N.V. en de gemeente Lingewaard, vertegenwoordigd door wethouder Peren, een bezoek gebracht aan het tuinbouwgebied Bergerden.

Oost N.V. ontwikkelt innovatieprojecten voor en met bedrijven en kennisinstellingen in de Agro-Food sector van Oost-Nederland en begeleidt tevens internationale ondernemers naar Gelderland en Overijssel.

Bergerden

De Singaporese delegatie wil zich op de hoogte laten brengen over de ontwikkelingen in de glastuinbouw in Nederland op het gebied van hoogstaande technologie, werkwijze en kansen voor samenwerking. Het glastuinbouwgebied Bergerden in Bemmel is een belangrijk tuinbouwcluster waar heel veel groene kennis aanwezig is. Duurzame energie, ontwikkeling food-zone en op innovatie en startups gerichte samenwerking zijn doelen die in deze regio hoge prioriteit hebben. Door haar strategische ligging in de A15-corridor kunnen in 1,5 uur tijd twintig miljoen consumenten worden bereikt en is elke Duitse stad binnen acht uur bereikbaar. Omdat de aard van de problematiek vergelijkbaar is, lieten de vertegenwoordigers van Singbridge blijken Bergerden wel te willen aanmerken als pilotgebied voor de ontwikkeling van het in China gelegen gebied van de Jilin Food Zone. Over wat dit kan gaan betekenen, zal nader overleg volgen.

Arbeidsintensief

Met een bezoek aan de kwekerij van Presikhaaf Bedrijven werd de afvaardiging ook geïnformeerd over de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Omdat arbeidsintensieve werkzaamheden in de tuinbouwbranche zich vaak uitstekend lenen voor (aangepast)werk voor mensen uit de SW en Participatiewet, is de tuinbouw een belangrijke branche. Door het plaatsen van mensen uit de doelgroep heeft Presikhaaf Bedrijven haar eigen bedrijfs- en productieactiviteiten afgebouwd. De activiteiten richten zich nu op het begeleiden en plaatsen van mensen bij kwekers in het tuinbouwgebied.

Gerelateerd nieuws

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden: Innovatie en Milieubewust Ondernemen in Lingewaard
Meer informatie >>

Inspiratiesessie levert veel ideeën op voor ontmoetingsplek

Tijdens een inspirerende sessie op 11 oktober ‘Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw’, georganiseerd door Gemeente Lingewaard en Glastuinbouw Nederland, kwam een schat aan ideeën en inzichten naar voren om dit idee samen verder vorm te geven.
Meer informatie >>

Inspiratiesessie: Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw

De kas van Harry Beijer op NEXTgarden vormt woensdag 11 oktober het decor voor een bijzondere bijeenkomst over de toekomst van de glastuinbouw in Oost-Nederland.
Meer informatie >>

Telers Willemsen en Weijs verlagen uitval, ziektedruk en inzet chemie

Potplantentelers René Willemsen en Sietske Weijs zijn gevestigd op NEXTgarden en gingen ruim vijftien jaar geleden aan de slag met weerbaar telen. De diverse maatregelen resulteren in een weerbaarder en sterker gewas en wortelstelsel en leveren ook op andere fronten voordeel op.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.