Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Royal Berry breidt wederom uit binnen NEXTgarden

Vrijdag 30 december ondertekende Jan van Genderen, directievoerder van Royal Berry, bij notaris Van Schaijk in Bemmel de akte waarmee verdere uitbreiding van zijn bedrijf aan de Clivia mogelijk is! Het totale aardbeienareaal van Royal Berry bedraagt met deze aankoop nu rondom de 40 ha. Een deel van dit areaal is bebouwd met kassen. Op een ander deel worden aardbeien op stellingen geteeld.

Jan van Genderen: “Met deze uitbreiding hopen wij ons bedrijf te versterken voor de toekomst. Geweldig om te zien hoe we door goed overleg met NEXTgarden en gemeente Lingewaard gezamenlijk tot de beste oplossing voor iedereen hebben kunnen komen”.

Eind augustus 2017 hoopt Jan van Genderen op deze gronden de kasproductie klaar te hebben. Zo kan hij een nieuw seizoen aardbeien telen onder glas beginnen. Wederom biedt hij hiermee een prettige werk- en leefomgeving voor zijn werknemers!

Theo Peren: “Het is heuglijke nieuws dat er wederom grond is verkocht en dat er opnieuw glas wordt gebouwd in het gebied. Daarnaast is het prettig dat het verkeer op de Rietkamp zal verminderen doordat de verkeersafwikkeling van het huidige bedrijf en de uitbreiding niet langer via de Rietkamp, maar via de Clivia zal worden afgewikkeld. Ook is het goed te zien dat steeds meer ondernemers hun kansen verzilveren en er diverse positieve bewegingen zijn voor de ontwikkeling van de tuinbouw in Lingewaard! Als gemeente werken we daar graag aan mee.”