Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Partners gezocht voor 'Ingredient Farm'

Een nationale productieketen opzetten voor kostbare specerijen en smaakstoffen? Met uw medewerking kan dit in NEXTgarden gerealiseerd worden! Intertaste, een ingrediëntenleverancier, zoekt partners om in NEXTgarden een zogeheten ‘Ingredient Farm’ op te zetten. Plantaardige ingrediënten, geproduceerd in kassen, vormen een mooi alternatief voor geïmporteerde ingrediënten uit tropische gebieden.

Met de Ingredient Farm wil Intertaste werken aan een nieuwe productieketen. Door in de Lingewaardse kassen planten te telen waaruit kostbare ingrediënten (denk aan vanille, Wasabi en pepers) gewonnen kunnen worden, kan de productieketen dichter bij huis worden gehouden. Hiervoor moeten nieuwe teeltsystemen ontwikkeld worden.

Intertaste is op zoek naar andere ingrediëntenleveranciers, voedingsmiddelenbedrijven, bedrijven die gespecialiseerd zijn in extractietechnologie en naar telers! Wilt u meedoen of wilt u meer weten? Kijk op de site van Food Valley Society.

Gerelateerd nieuws

NEXTgarden werkt aan doorstart voor proef met het kweken van specerijen

Specerijen kweken in een Bemmelse kas blijkt goed te kunnen. Er wordt dan ook volop gewerkt aan een doorstart van het proefproject. Kurkuma (Indiase geelwortel) is als specerij herkenbaar aan zijn mild bittere smaak en gele kleur.
Meer informatie >>

NEXTgarden op European Week of Regions and Cities


Meer informatie >>

Exotische specerijen, gemaakt in de Betuwe: ‘Kurkuma telen blijkt eigenlijk helemaal niet zo lastig’

Sinds twee jaar geleden wordt in een hoek van een groot kassencomplex in tuinbouwgebied NEXTgarden gepoogd kurkuma en zwarte peper te gaan kweken.
Meer informatie >>

Eerste positieve resultaten onderzoek NEXTgarden Ingredient Farm

NEXTgarden Ingredient Farm heeft als doel om te verkennen of specerijen die in warme landen worden geteeld, ook in Nederland  kunnen worden geteeld, veredeld, geëxtraheerd en verkocht. De start van het project richtte zich op het kweken van twee tropische specerijen. Deze twee specerijen zijn kurkuma en zwarte peper. 

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.