Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Over ons

De gemeente Lingewaard, gemeente Nijmegen, Provincie Gelderland, Greenport Arnhem-Nijmegen en Stichting Stimulering Tuinbouwontwikkeling Overbetuwe & Liemers willen de ontwikkeling van het agrocluster in Lingewaard een impuls geven. Vanuit een gebiedsproces met tuinders en organisaties uit het tuinbouwgebied is onder de titel ‘Hier groeit iets moois’ afgelopen jaar een nieuwe weg ingeslagen. Dit heeft geresulteerd in NEXTgarden. Er wordt ingezet op één agrocluster van meer dan 700 hectare, dat zich richt op de volgende speerpunten: duurzame energiemix, innovatie en start-ups, Euregio Rhein-Waal en herstructurering 2de fase. Deze speerpunten zijn vertaald in een concreet programmaplan met projecten. Ondernemers, kennisinstellingen en overheid werken samen aan de uitvoering van dit programma.

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u reageren op een van onze speerpunten? Neem dan contact op met ons op: telefoonnummer is 026-3260164 of mail nextgarden@lingewaard.nl

Bent u nu al enthousiast en wilt u zich in NEXTgarden vestigen? Dat kan, want er is nog een areaal van 100 hectare beschikbaar. Wij helpen u ook hiermee graag verder.