Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Onderzoek naar nieuwe mogelijkheden door Living Lab NEXTgarden

Living Lab

Experimenteren met innovatieve ideeën die nodig zijn om oplossingen te vinden die ook in de complexiteit van het dagelijks leven standhouden. Technische, organisatorische en maatschappelijke keuzes zijn belangrijk, maar ook de gebruikers, regelgevende instanties, betroken organisaties en bedrijven zijn van groot belangrijk voor de werkwijze.

Studenten van Van Hall Larenstein bedachten verschillende teeltopties om NEXTgarden op te laten bloeien. Denk hierbij aan het kweken van voedzame algen, teelt van groente voor de lokale markt en kassen verhuren aan volkstuinders.

Cannabis

Teelt van cannabis of hennep was ook een idee. NEXTgarden is daarmee een mooie locatie voor een proef die het kabinet wil nemen voor legaal gekweekte cannabis voor de verkoop in coffeeshops.

Medicinaal gebruik op doktersrecept is ook een ingang om pijn te bestrijden. Hiervoor is het wachten op de vergunning om een start te kunnen maken.

Hulp van de provincie

Gemeente Lingewaard en Overbetuwe hebben samen een subsidie aangevraagd. De doelstelling van NEXTgarden is om de plannen concreet uit te werken voor bestaande bedrijven en deze mogelijk ook implementeren.

Gerelateerd nieuws

Telers Willemsen en Weijs verlagen uitval, ziektedruk en inzet chemie

Potplantentelers René Willemsen en Sietske Weijs zijn gevestigd op NEXTgarden en gingen ruim vijftien jaar geleden aan de slag met weerbaar telen. De diverse maatregelen resulteren in een weerbaarder en sterker gewas en wortelstelsel en leveren ook op andere fronten voordeel op.
Meer informatie >>

Exotische specerijen, gemaakt in de Betuwe: ‘Kurkuma telen blijkt eigenlijk helemaal niet zo lastig’

Sinds twee jaar geleden wordt in een hoek van een groot kassencomplex in tuinbouwgebied NEXTgarden gepoogd kurkuma en zwarte peper te gaan kweken.
Meer informatie >>

Nederlandse koenjit? Eerste stap is gezet binnen NEXTgarden

De resultaten van een experimentele teelt van de specerijgrondstof in glastuinbouwgebied NEXTgarden zijn hoopgevend, maar roepen ook nog vragen op.
Meer informatie >>

Tienduizenden anthuriums uit Bemmel voor Valentijn

De valentijnsdrukte is enorm bij Karma Plants in Bemmel deze week. Voor de derde en laatste week achtereen rollen er tienduizenden extra anthuriums over de band bij de kweker, op weg naar consumenten in heel Europa.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.