Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Onderzoek naar nieuwe mogelijkheden door Living Lab NEXTgarden

Living Lab

Experimenteren met innovatieve ideeën die nodig zijn om oplossingen te vinden die ook in de complexiteit van het dagelijks leven standhouden. Technische, organisatorische en maatschappelijke keuzes zijn belangrijk, maar ook de gebruikers, regelgevende instanties, betroken organisaties en bedrijven zijn van groot belangrijk voor de werkwijze.

Studenten van Van Hall Larenstein bedachten verschillende teeltopties om NEXTgarden op te laten bloeien. Denk hierbij aan het kweken van voedzame algen, teelt van groente voor de lokale markt en kassen verhuren aan volkstuinders.

Cannabis

Teelt van cannabis of hennep was ook een idee. NEXTgarden is daarmee een mooie locatie voor een proef die het kabinet wil nemen voor legaal gekweekte cannabis voor de verkoop in coffeeshops.

Medicinaal gebruik op doktersrecept is ook een ingang om pijn te bestrijden. Hiervoor is het wachten op de vergunning om een start te kunnen maken.

Hulp van de provincie

Gemeente Lingewaard en Overbetuwe hebben samen een subsidie aangevraagd. De doelstelling van NEXTgarden is om de plannen concreet uit te werken voor bestaande bedrijven en deze mogelijk ook implementeren.