Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Nijmegen de beste circulaire regio van Nederland

Regio Arnhem-Nijmegen is de beste circulaire regio van Nederland. Op 8 november werd dat bekend gemaakt tijdens het BT Event in Rijswijk. 

Voor de vakjury waren de onderwerpen circulariteit in visie, interactie met de omgeving, shared faciliteit, biodiversiteit en welbevinden en gezondheid van belang. De regio Arnhem-Nijmegen scoort hierop hoog en de jury zei daarbij: “De regio heeft de jury ervan overtuigd dat het zijn van koploper ook echt wordt waargemaakt. De regio Arnhem – Nijmegen is een échte voorloper op het gebied van de circulaire economie. Verduurzaming lijkt de regio in het DNA te zitten”

Regio Arnhem-Nijmegen is de enige in Nederland die op zo’n duidelijke manier  bezig is het met het versterken van de economische kracht, stedelijke dynamiek en een groene leefomgeving. De cofinanciering van de duurzame projecten wordt gedaan door Investeringsagenda Stedelijk Netwerk Arnhem-Nijmegen, deze werd opgericht in 2017.

De regio is er in geslaagd om circulaire projecten en ontwikkelingen met elkaar te verbinden door samenwerking te stimuleren.  De provincie, gemeenten, organisaties, bedrijven en kennisinstituten vormen samen de kern. De activiteiten werpen hun vruchten af gezien Nijmegen de titel European Green Capital dragen. Afvalbedrijf ARN start met het recyclen van incontinentiemateriaal  en het bedrijf investeert in AVR dat grootschalig CO2 afvangt dat wordt gebruikt door tuinbouwbedrijf in NEXTgarden.

De prijs voor de regio werd in ontvangst genomen door wethouders van de gemeente Zevenaar, Carla Koers. 

Benieuwd naar de beelden? Kijk dan hier! Benieuwd naar het gehele artikel? Kijk dan hier verder!

Gerelateerd nieuws

Eendenkroos moet voedselprobleem oplossen: ‘Boordevol eiwit, groeit snel en is lekker’

We moeten minder vlees gaan consumeren, maar hoe? Het klinkt gek, maar de oplossing zou wel eens in onze vijvers kunnen drijven.

Meer informatie >>

NEXTgarden op European Week of Regions and Cities


Meer informatie >>

Exotische specerijen, gemaakt in de Betuwe: ‘Kurkuma telen blijkt eigenlijk helemaal niet zo lastig’

Sinds twee jaar geleden wordt in een hoek van een groot kassencomplex in tuinbouwgebied NEXTgarden gepoogd kurkuma en zwarte peper te gaan kweken.
Meer informatie >>

Project ‘Experience The Horticulture NEXTgarden’ in uitvoering

In de tuinbouwsector valt veel te zien en te beleven. Ook in de regio Arnhem-Nijmegen zijn er veel interessante glastuinbouwbedrijven te vinden.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.