Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Nijmegen de beste circulaire regio van Nederland

Regio Arnhem-Nijmegen is de beste circulaire regio van Nederland. Op 8 november werd dat bekend gemaakt tijdens het BT Event in Rijswijk. 

Voor de vakjury waren de onderwerpen circulariteit in visie, interactie met de omgeving, shared faciliteit, biodiversiteit en welbevinden en gezondheid van belang. De regio Arnhem-Nijmegen scoort hierop hoog en de jury zei daarbij: “De regio heeft de jury ervan overtuigd dat het zijn van koploper ook echt wordt waargemaakt. De regio Arnhem – Nijmegen is een échte voorloper op het gebied van de circulaire economie. Verduurzaming lijkt de regio in het DNA te zitten”

Regio Arnhem-Nijmegen is de enige in Nederland die op zo’n duidelijke manier  bezig is het met het versterken van de economische kracht, stedelijke dynamiek en een groene leefomgeving. De cofinanciering van de duurzame projecten wordt gedaan door Investeringsagenda Stedelijk Netwerk Arnhem-Nijmegen, deze werd opgericht in 2017.

De regio is er in geslaagd om circulaire projecten en ontwikkelingen met elkaar te verbinden door samenwerking te stimuleren.  De provincie, gemeenten, organisaties, bedrijven en kennisinstituten vormen samen de kern. De activiteiten werpen hun vruchten af gezien Nijmegen de titel European Green Capital dragen. Afvalbedrijf ARN start met het recyclen van incontinentiemateriaal  en het bedrijf investeert in AVR dat grootschalig CO2 afvangt dat wordt gebruikt door tuinbouwbedrijf in NEXTgarden.

De prijs voor de regio werd in ontvangst genomen door wethouders van de gemeente Zevenaar, Carla Koers. 

Benieuwd naar de beelden? Kijk dan hier! Benieuwd naar het gehele artikel? Kijk dan hier verder!