Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

NEXTgarden mogelijk pilotgebied voor ecovat

Op 5 november bezocht een delegatie van het tuinbouwgebied in Lingewaard ECOVAT in Uden. Dit bedrijf ontwikkelt vaten die vrijgekomen warmte kunnen opslaan. De energieambities van NEXTgarden bieden wellicht mogelijkheden voor een pilot binnen de provincie Gelderland.

Een ecovat wordt onder de grond geplaatst en gaat uit van duurzame energie bij opwekking, distributie en gebruik. Vrijgekomen warmte kan in het vat worden opgeslagen, als bedrijven op dat moment geen behoefte hebben aan warmte. Door een ecovat kan het overschot aan warmte in de zomer in de winter ingezet worden om het tekort op te vangen. Tevens kan het vat in warme perioden koude leveren aan gewassen die daar behoefte aan hebben. Een vat kan maximaal ca. 20.000 m³ water bevatten.

De delegatie die ECOVAT bezocht, bestond uit vertegenwoordigers van de projecten Bergerden en Huissen-Angeren, een glastuinbouwondernemer, een vertegenwoordiger van Oost NV, de manager van Lingezegen Energy BV en de acquisiteurs tuinbouw.

De mogelijkheden van het inzetten van een ecovat bij het realiseren van de duurzaamheidsambities van NEXTgarden zullen worden bekeken.

Kijk hier voor meer informatie zie of neem contact op met J. Taks (06 310 487 21).

Gerelateerd nieuws

Eendenkroos moet voedselprobleem oplossen: ‘Boordevol eiwit, groeit snel en is lekker’

We moeten minder vlees gaan consumeren, maar hoe? Het klinkt gek, maar de oplossing zou wel eens in onze vijvers kunnen drijven.

Meer informatie >>

NEXTgarden op European Week of Regions and Cities


Meer informatie >>

Exotische specerijen, gemaakt in de Betuwe: ‘Kurkuma telen blijkt eigenlijk helemaal niet zo lastig’

Sinds twee jaar geleden wordt in een hoek van een groot kassencomplex in tuinbouwgebied NEXTgarden gepoogd kurkuma en zwarte peper te gaan kweken.
Meer informatie >>

Project ‘Experience The Horticulture NEXTgarden’ in uitvoering

In de tuinbouwsector valt veel te zien en te beleven. Ook in de regio Arnhem-Nijmegen zijn er veel interessante glastuinbouwbedrijven te vinden.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.