Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

NEXTgarden mogelijk pilotgebied voor ecovat

Op 5 november bezocht een delegatie van het tuinbouwgebied in Lingewaard ECOVAT in Uden. Dit bedrijf ontwikkelt vaten die vrijgekomen warmte kunnen opslaan. De energieambities van NEXTgarden bieden wellicht mogelijkheden voor een pilot binnen de provincie Gelderland.

Een ecovat wordt onder de grond geplaatst en gaat uit van duurzame energie bij opwekking, distributie en gebruik. Vrijgekomen warmte kan in het vat worden opgeslagen, als bedrijven op dat moment geen behoefte hebben aan warmte. Door een ecovat kan het overschot aan warmte in de zomer in de winter ingezet worden om het tekort op te vangen. Tevens kan het vat in warme perioden koude leveren aan gewassen die daar behoefte aan hebben. Een vat kan maximaal ca. 20.000 m³ water bevatten.

De delegatie die ECOVAT bezocht, bestond uit vertegenwoordigers van de projecten Bergerden en Huissen-Angeren, een glastuinbouwondernemer, een vertegenwoordiger van Oost NV, de manager van Lingezegen Energy BV en de acquisiteurs tuinbouw.

De mogelijkheden van het inzetten van een ecovat bij het realiseren van de duurzaamheidsambities van NEXTgarden zullen worden bekeken.

Kijk hier voor meer informatie zie of neem contact op met J. Taks (06 310 487 21).

Gerelateerd nieuws

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden: Innovatie en Milieubewust Ondernemen in Lingewaard
Meer informatie >>

Inspiratiesessie levert veel ideeën op voor ontmoetingsplek

Tijdens een inspirerende sessie op 11 oktober ‘Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw’, georganiseerd door Gemeente Lingewaard en Glastuinbouw Nederland, kwam een schat aan ideeën en inzichten naar voren om dit idee samen verder vorm te geven.
Meer informatie >>

Inspiratiesessie: Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw

De kas van Harry Beijer op NEXTgarden vormt woensdag 11 oktober het decor voor een bijzondere bijeenkomst over de toekomst van de glastuinbouw in Oost-Nederland.
Meer informatie >>

Telers Willemsen en Weijs verlagen uitval, ziektedruk en inzet chemie

Potplantentelers René Willemsen en Sietske Weijs zijn gevestigd op NEXTgarden en gingen ruim vijftien jaar geleden aan de slag met weerbaar telen. De diverse maatregelen resulteren in een weerbaarder en sterker gewas en wortelstelsel en leveren ook op andere fronten voordeel op.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.