Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Lingewaard zet vol in op aansluiting Bergerden op regionaal restwarmtenet

Met de op 11 december 2014 door de gemeenteraad aanvaarde Energievisie heeft de gemeenteraad van Lingewaard groen licht gegeven voor maximale inzet om het glastuinbouwgebied Bergerden aan te sluiten op de bestaande warmtenetten in Arnhem en Nijmegen. Dit moet leiden tot een stevige economische impuls voor het gebied.

Door de aansluiting wordt het mogelijk duurzame warmte te leveren aan de bestaande en nieuwe glastuinbouwbedrijven en worden de kansen voor de verdere ontwikkeling van Bergerden vergroot. Een warmtenet met restwarmte afkomstig van de afvalverbranders AVR en ARN – en mogelijk andere leveranciers – draagt bij aan een schone, gezonde en duurzame regio.

De gemeente Lingewaard zal het project leiden en samen met onder andere Alliander/Liandon, de tuinders, de gemeente Overbetuwe en de provincie Gelderland in 2015 een onderzoek (laten) uitvoeren naar de technische en economische mogelijkheden van de levering van warmte. Bij het onderzoek zal tevens worden betrokken de levering van Co2.