Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Lingewaard zet vol in op aansluiting Bergerden op regionaal restwarmtenet

Met de op 11 december 2014 door de gemeenteraad aanvaarde Energievisie heeft de gemeenteraad van Lingewaard groen licht gegeven voor maximale inzet om het glastuinbouwgebied Bergerden aan te sluiten op de bestaande warmtenetten in Arnhem en Nijmegen. Dit moet leiden tot een stevige economische impuls voor het gebied.

Door de aansluiting wordt het mogelijk duurzame warmte te leveren aan de bestaande en nieuwe glastuinbouwbedrijven en worden de kansen voor de verdere ontwikkeling van Bergerden vergroot. Een warmtenet met restwarmte afkomstig van de afvalverbranders AVR en ARN – en mogelijk andere leveranciers – draagt bij aan een schone, gezonde en duurzame regio.

De gemeente Lingewaard zal het project leiden en samen met onder andere Alliander/Liandon, de tuinders, de gemeente Overbetuwe en de provincie Gelderland in 2015 een onderzoek (laten) uitvoeren naar de technische en economische mogelijkheden van de levering van warmte. Bij het onderzoek zal tevens worden betrokken de levering van Co2.

Gerelateerd nieuws

Inspiratiesessie: Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw

De kas van Harry Beijer op NEXTgarden vormt woensdag 11 oktober het decor voor een bijzondere bijeenkomst over de toekomst van de glastuinbouw in Oost-Nederland.
Meer informatie >>

Telers Willemsen en Weijs verlagen uitval, ziektedruk en inzet chemie

Potplantentelers René Willemsen en Sietske Weijs zijn gevestigd op NEXTgarden en gingen ruim vijftien jaar geleden aan de slag met weerbaar telen. De diverse maatregelen resulteren in een weerbaarder en sterker gewas en wortelstelsel en leveren ook op andere fronten voordeel op.
Meer informatie >>

Karma Plants koopt tuinbouwkavel van 4,2 hectare op NEXTgarden

Mooie ontwikkelingen in tuinbouwgebied NEXTgarden. De gemeente Lingewaard is trots! Vandaag is een verkoopovereenkomst gesloten met ondernemer Karma Plants voor een tuinbouwkavel van 4,2 hectare groot op Bergerden.
Meer informatie >>

NEXTgarden de NEXTstep naar energieneutraal 2030

NEXTgarden wil in 2030 als eerste glasgebied klimaatneutraal opereren, ingepast binnen omringende bebouwing en bedrijven. Telers, gemeente en participanten werken hard samen om die ambitie concreet te maken. Met een robuuste mix van duurzame bronnen, aangesloten op een warmtenet.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.