Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Lingewaard zet vol in op aansluiting Bergerden op regionaal restwarmtenet

Met de op 11 december 2014 door de gemeenteraad aanvaarde Energievisie heeft de gemeenteraad van Lingewaard groen licht gegeven voor maximale inzet om het glastuinbouwgebied Bergerden aan te sluiten op de bestaande warmtenetten in Arnhem en Nijmegen. Dit moet leiden tot een stevige economische impuls voor het gebied.

Door de aansluiting wordt het mogelijk duurzame warmte te leveren aan de bestaande en nieuwe glastuinbouwbedrijven en worden de kansen voor de verdere ontwikkeling van Bergerden vergroot. Een warmtenet met restwarmte afkomstig van de afvalverbranders AVR en ARN – en mogelijk andere leveranciers – draagt bij aan een schone, gezonde en duurzame regio.

De gemeente Lingewaard zal het project leiden en samen met onder andere Alliander/Liandon, de tuinders, de gemeente Overbetuwe en de provincie Gelderland in 2015 een onderzoek (laten) uitvoeren naar de technische en economische mogelijkheden van de levering van warmte. Bij het onderzoek zal tevens worden betrokken de levering van Co2.

Gerelateerd nieuws

Mobiliteit en verkeersveiligheid in gemeente Lingewaard; wat vindt u?

De gemeente wil Lingewaard bereikbaar en veilig houden voor alle weggebruikers. Wij werken aan maatregelen op korte termijn en een plan voor de lange termijn. 

Meer informatie >>

GroWplant speelt met wisselend assortiment in op vraag


Meer informatie >>

Het is nooit komkommertijd bij komkommerkweker Kosdi in Oosterhout


Meer informatie >>

Lingewaard kijkt naar nieuw bedrijventerrein

Lingewaard is aantrekkelijk voor ondernemers. Dat blijkt onder andere uit de verkoop van kavels op bedrijventerreinen de afgelopen jaren. 

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.