Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Laanboomkwekers gaan voor toppositie in Europa

De ambitie van boomkwekers in de Betuwe is om in 2030 marktleider binnen Europa te zijn. Onderzoek zal uit moeten wijzen hoe dit waargemaakt kan worden.

De samenwerking van de boomkwekers uit Neder-Betuwe, Buren en Overbetuwe werpt zijn vruchten af. Zo zijn de ondernemers erg goed door de crisis heen gekomen. Sierteelt is conjunctuurgevoelig en een onderdeel waar snel op bespaard wordt. Veel kwekers elders bleven niet overeind staan, terwijl de ondernemers uit Neder-Betuwe, Buren en Overbetuwe juist een derde uitbreidde van 1.200 naar 1.600.

Om in 2030 toonaangevend te zijn moet de samenwerking nog verder uitgebuit worden. Om een concreet beeld te krijgen welke weg bewandeld zal moeten worden is Adviesbureau Rijnconsult in de arm genomen. Momenteel zijn er een aantal belangrijke regio’s zoals bijvoorbeeld Toscane in Italië. Het onderzoek is een spannend traject dat aan het einde van het jaar afgerond moet zijn.

De vorming van Agro Business Centre is erg belangrijk en gelegen naast enkele bedrijventerreinen en NEXTgarden. Hier vinden toeleveranciers en afnemers elkaar.

De voordelen van de mooie samenwerking is dat er nooit meer ‘nee’ gezegd hoeft te worden tegen klanten.

Gerelateerd nieuws

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden: Innovatie en Milieubewust Ondernemen in Lingewaard
Meer informatie >>

Inspiratiesessie levert veel ideeën op voor ontmoetingsplek

Tijdens een inspirerende sessie op 11 oktober ‘Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw’, georganiseerd door Gemeente Lingewaard en Glastuinbouw Nederland, kwam een schat aan ideeën en inzichten naar voren om dit idee samen verder vorm te geven.
Meer informatie >>

Inspiratiesessie: Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw

De kas van Harry Beijer op NEXTgarden vormt woensdag 11 oktober het decor voor een bijzondere bijeenkomst over de toekomst van de glastuinbouw in Oost-Nederland.
Meer informatie >>

Telers Willemsen en Weijs verlagen uitval, ziektedruk en inzet chemie

Potplantentelers René Willemsen en Sietske Weijs zijn gevestigd op NEXTgarden en gingen ruim vijftien jaar geleden aan de slag met weerbaar telen. De diverse maatregelen resulteren in een weerbaarder en sterker gewas en wortelstelsel en leveren ook op andere fronten voordeel op.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.