Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Laanboomkwekers gaan voor toppositie in Europa

De ambitie van boomkwekers in de Betuwe is om in 2030 marktleider binnen Europa te zijn. Onderzoek zal uit moeten wijzen hoe dit waargemaakt kan worden.

De samenwerking van de boomkwekers uit Neder-Betuwe, Buren en Overbetuwe werpt zijn vruchten af. Zo zijn de ondernemers erg goed door de crisis heen gekomen. Sierteelt is conjunctuurgevoelig en een onderdeel waar snel op bespaard wordt. Veel kwekers elders bleven niet overeind staan, terwijl de ondernemers uit Neder-Betuwe, Buren en Overbetuwe juist een derde uitbreidde van 1.200 naar 1.600.

Om in 2030 toonaangevend te zijn moet de samenwerking nog verder uitgebuit worden. Om een concreet beeld te krijgen welke weg bewandeld zal moeten worden is Adviesbureau Rijnconsult in de arm genomen. Momenteel zijn er een aantal belangrijke regio’s zoals bijvoorbeeld Toscane in Italië. Het onderzoek is een spannend traject dat aan het einde van het jaar afgerond moet zijn.

De vorming van Agro Business Centre is erg belangrijk en gelegen naast enkele bedrijventerreinen en NEXTgarden. Hier vinden toeleveranciers en afnemers elkaar.

De voordelen van de mooie samenwerking is dat er nooit meer ‘nee’ gezegd hoeft te worden tegen klanten.

Gerelateerd nieuws

Eendenkroos moet voedselprobleem oplossen: ‘Boordevol eiwit, groeit snel en is lekker’

We moeten minder vlees gaan consumeren, maar hoe? Het klinkt gek, maar de oplossing zou wel eens in onze vijvers kunnen drijven.

Meer informatie >>

NEXTgarden op European Week of Regions and Cities


Meer informatie >>

Exotische specerijen, gemaakt in de Betuwe: ‘Kurkuma telen blijkt eigenlijk helemaal niet zo lastig’

Sinds twee jaar geleden wordt in een hoek van een groot kassencomplex in tuinbouwgebied NEXTgarden gepoogd kurkuma en zwarte peper te gaan kweken.
Meer informatie >>

Project ‘Experience The Horticulture NEXTgarden’ in uitvoering

In de tuinbouwsector valt veel te zien en te beleven. Ook in de regio Arnhem-Nijmegen zijn er veel interessante glastuinbouwbedrijven te vinden.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.