Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Karma Plants is op weg naar emissievrij

Karma Plants, een bedrijfsnaam met een bijzondere lading, is al jarenlang gevestigd in tuinbouwgebied NEXTgarden. Met een anthuriumkwekerij van 6,5 hectare, is zij een van de grootste in Europa. Het familiebedrijf streeft ernaar om in 2020 emissievrij en klimaatneutraal te telen. Dit sluit volkomen aan bij die visie van NEXTgarden. 

‘Karma staat voor de wet van oorzaak en gevolg; wat je zaait, zul je oogsten.’

Voorloper op het gebied duurzaamheid
Karma Plants is ook druk bezig met het hipper en bekender maken van de anthurium. Op deze manier willen zij meer vraag creëren. Karma Plants valt op binnen de anthuriumteelt omdat zij qua productie en bedrijfsvoering voorloper zijn op het gebied van duurzaamheid. Vorig jaar hebben zij het MPS-Gap-certificaat behaald. Door de hele keten heen kunnen zij aantonen waar de grondstoffen vandaan komen en worden er biologische gewasbeschermingsmiddelen toegepast. Er wordt gebruik gemaakt van FSC-gecertificeerd papier en karton, op de Trade Fair was hier veel belangstelling voor. 

Karma Plants wordt erg gewaardeerd door NEXTgarden omdat zij ook meedenken in projecten rondom duurzame energiemix, innovatie en afzet. Het project "Bloemzuiverende Torens" is een mooi voorbeeld van een innovatief project waar Karma Plants mee bezig is. 

Lees hier het hele artikel

Foto: Vidiphoto