Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

José van Gerven – Programmaleider NEXTgarden - stelt zich voor

‘Als je weet wat je wilt, ben je niet te stoppen’

Ondernemers weten doorgaans wat ze willen. Ze hebben geloof in hun product of dienst en investeren daarin. Ook hebben ze het lef om te investeren en risico’s te nemen. Daar heb ik respect en bewondering voor. Zelf ben ik geen ondernemer maar ondernemerschap gaat me aan het hart. Bijdragen aan economische  ontwikkeling is dan ook een rode draad in mijn loopbaan. 

Als beleidsadviseur bij de provincie Gelderland heb ik de regio goed leren kennen. Ik hield me onder andere bezig met regionaal beleid en innovatiebeleid. Dat smaakte naar een meer directer contact met ondernemers. De afgelopen 16 jaar heb ik als innovatie-adviseur gewerkt, met name in de keten van de agrifood. Ik ben vooral een aanjager, verbinder en strategisch trekker.

Als programmaleider NEXTgarden zal ik met diverse collega’s verder werken aan de positionering van ons gebied, duurzaamheid,  innovatie en vernieuwende marktontwikkeling. Ik ben blij dat ik ook in deze rol ondernemers, direct en indirect,  kan blijven uitdagen om te ontwikkelen en te innoveren. Samen met de Greenports, STOL, provincie Gelderland, kennisinstellingen, intermediaire organisaties en andere relevante stakeholders blijven we zaaien om te oogsten. We weten wat we willen: continuïteit van het tuinbouwcluster!

Wilt u me ontmoeten? Dat kan op 15 februari ’s middags en 16 februari ’s avonds tijdens HortiContact Gorinchem 2017.  

José van Gerven
Programmaleider NEXTgarden

j.vangerven@lingewaard.nl
06 55 82 44 18
www.nextgarden.nl

Gerelateerd nieuws

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden: Innovatie en Milieubewust Ondernemen in Lingewaard
Meer informatie >>

Inspiratiesessie levert veel ideeën op voor ontmoetingsplek

Tijdens een inspirerende sessie op 11 oktober ‘Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw’, georganiseerd door Gemeente Lingewaard en Glastuinbouw Nederland, kwam een schat aan ideeën en inzichten naar voren om dit idee samen verder vorm te geven.
Meer informatie >>

Inspiratiesessie: Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw

De kas van Harry Beijer op NEXTgarden vormt woensdag 11 oktober het decor voor een bijzondere bijeenkomst over de toekomst van de glastuinbouw in Oost-Nederland.
Meer informatie >>

Telers Willemsen en Weijs verlagen uitval, ziektedruk en inzet chemie

Potplantentelers René Willemsen en Sietske Weijs zijn gevestigd op NEXTgarden en gingen ruim vijftien jaar geleden aan de slag met weerbaar telen. De diverse maatregelen resulteren in een weerbaarder en sterker gewas en wortelstelsel en leveren ook op andere fronten voordeel op.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.