Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Jonge mensen komen met echte duurzame innovatie

Kansen voor tuinbouw 3.0 in de regio worden gezien door Rik Eweg, Lector van Hogeschool Van Hall Larenstein. De hogeschool kreeg in 2018 de titel voor Duurzaamste Hogeschool van Nederland. Studenten worden opgeleid op en voor een duurzame toekomst waarbij deze bekroning al lang geleden ingezet is. In 2019 zal er gestart worden met een specifieke gericht op de circulaire economie. Studenten werken concreet aan een betere wereld doordat onderzoeken bij moeten dragen aan Sustrainable Development Goals van de Verenigde Naties (VN).

Studenten doen volop onderzoek bij NEXTgarden met de uitdaging om in de toekomst voldoende, gezond en veilig voedsel te kunnen produceren voor consumenten. Een mooi voorbeeld is het onderzoek naar waterlinzen als eiwitbron voor het voedsel van de toekomst. Zo’n baanbrekend onderzoek kan grote internationale impact hebben en is een stap naar tuinbouw 3.0. Ook is er onlangs gestart met onderzoek naar de teelt van exotische kruiden (onder andere kurkuma en peper) in Nederlandse kassen.

De regio heeft veel te bieden, studenten wonen vaak in het landelijk gebied en werken in de groene sector. Het is daarom belangrijk om de studies hier aan te bieden. De verstedelijkte gebieden en glas- en tuinbouw biedt kansen voor korte ketens. Kennis tussen producent en consument is erg belangrijk, ook restaurants hebben hier interesse in. Humprey’s is daar een mooi voorbeeld van.

Gerelateerd nieuws

Telers Willemsen en Weijs verlagen uitval, ziektedruk en inzet chemie

Potplantentelers René Willemsen en Sietske Weijs zijn gevestigd op NEXTgarden en gingen ruim vijftien jaar geleden aan de slag met weerbaar telen. De diverse maatregelen resulteren in een weerbaarder en sterker gewas en wortelstelsel en leveren ook op andere fronten voordeel op.
Meer informatie >>

Exotische specerijen, gemaakt in de Betuwe: ‘Kurkuma telen blijkt eigenlijk helemaal niet zo lastig’

Sinds twee jaar geleden wordt in een hoek van een groot kassencomplex in tuinbouwgebied NEXTgarden gepoogd kurkuma en zwarte peper te gaan kweken.
Meer informatie >>

Nederlandse koenjit? Eerste stap is gezet binnen NEXTgarden

De resultaten van een experimentele teelt van de specerijgrondstof in glastuinbouwgebied NEXTgarden zijn hoopgevend, maar roepen ook nog vragen op.
Meer informatie >>

Tienduizenden anthuriums uit Bemmel voor Valentijn

De valentijnsdrukte is enorm bij Karma Plants in Bemmel deze week. Voor de derde en laatste week achtereen rollen er tienduizenden extra anthuriums over de band bij de kweker, op weg naar consumenten in heel Europa.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.