Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

In maart eerste aardbeienplantjes op stellingen Royal Berry

De afgelopen weken is er hard gewerkt om stellingen te plaatsen bij Royal Berry in het kassengebied Bergerden. Het bedrijf, in handen van teler Jan van Genderen, breidt uit met stellingen op 7,5 hectare. Hiermee wordt het bedrijf de grootste aardbeienteler van Gelderland!

De eerste aardbeienplantjes onder de kap, van de in totaal 400.000 plantjes, worden in maart geplant. De oogst van de eerste aardbeien, de zogenoemde doordragers, is in juni, tussen de kasoogsten in. Door aardbeien onder de kap te telen, wil de teler de kwaliteit verbeteren.

14 hectare

De aardbeienkwekerij kocht afgelopen oktober 14 hectare grond van Bergerden. Hiermee werd de capaciteit van Royal Berry bijna verdubbeld. Jan van Genderen gaf toen reeds aan dat ruimte om te ondernemen voor de toekomst van zijn glastuinbouwbedrijf uitermate belangrijk is.

Gerelateerd nieuws

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden: Innovatie en Milieubewust Ondernemen in Lingewaard
Meer informatie >>

Start werkzaamheden warmtenet

Maandag 15 januari zijn we gestart met de aanleg van het warmtenet op NEXTgarden. Dit warmtenet gaat in de toekomst verschillende glastuinbouwbedrijven in Lingewaard warmte leveren.
Meer informatie >>

Samen werken we aan toekomstplan voor de Rietkamp

Eind 2021 heeft de gemeenteraad de gebiedsvisie NEXTgarden vastgesteld. Tijdens het opstellen van de gebiedsvisie hoorden we dat een aantal tuinders uit de Rietkamp wil stoppen. Dit betekent dat het gebied niet langer een intensiveringsgebied voor glastuinbouw hoeft te blijven. Daarom gaan we, samen met ondernemers en bewoners, kijken naar wat we met dit gebied willen.
Meer informatie >>

Inspiratiesessie levert veel ideeën op voor ontmoetingsplek

Tijdens een inspirerende sessie op 11 oktober ‘Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw’, georganiseerd door Gemeente Lingewaard en Glastuinbouw Nederland, kwam een schat aan ideeën en inzichten naar voren om dit idee samen verder vorm te geven.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.