Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Het succes van Theo Jan van Ewijk

In het Agrobusinesspark Lingewaard zijn succesvolle ondernemers gevestigd. Theo Jan van Ewijk van KANplant en potplantenkwekerij van Ewijk & Zn. stelt zich voor.

Wie zijn jullie?
KANplant is een onafhankelijke samenwerkingsverband tussen elf kwekers binnen de tuinbouwontwikkelingsgebied Arnhem-Nijmegen. De aangesloten bedrijven behouden hun eigen identiteit en opereren in de markt onder hun eigen naam, maar werken samen in logistiek, verkoop en promotie. Eén van de aangesloten kwekers is potplantenkwekerij A.P. van Ewijk & Zn.

Waaom zijn jullie succesvol?
De aangesloten kwekers hebben met elkaar de krachten gebundeld en werken goed met elkaar samen. De verkoop en logistiek is hierdoor geoptimaliseerd. De kwekers bieden samen een uiterst breed assortiment aan producten. Klantgerichtheid staat hoog in de vaandel. Er is één op één contact tussen de kweker en koper. Zo kan maatwerk wordt geleverd en optimaal worden ingespeeld op de specifieke vragen van de klant. Producten worden verzameld en in één keer bij de klant geleverd. Voordeel van KANplant is bovendien dat je enerzijds je eigen identiteit houdt, maar ook de voordelen hebt van gezamenlijke promotie van je producten.

Waar ziet u kansen?
Het fundament is stevig. We kunnen nu verder kijken. Zo liggen er nog allerlei kansen in een bredere promotie van de aangesloten kwekers in het tuinbouwgebied Arnhem – Nijmegen. We hebben unieke producten in het assortiment. Meer bekendheid kan bijdragen aan betere afzetmogelijkheden. Zo is er nog groeipotentie over de grens in Duitsland. Maar er liggen ook genoeg kansen nog in de regio. Van oudsher is het gebied tussen Arnhem en Nijmegen een vooruitstrevend tuinbouw gebied en dat willen we graag zo houden. Dat kan door onze krachten te bundelen en samen te werken.

Gerelateerd nieuws

Mobiliteit en verkeersveiligheid in gemeente Lingewaard; wat vindt u?

De gemeente wil Lingewaard bereikbaar en veilig houden voor alle weggebruikers. Wij werken aan maatregelen op korte termijn en een plan voor de lange termijn. 

Meer informatie >>

GroWplant speelt met wisselend assortiment in op vraag


Meer informatie >>

Het is nooit komkommertijd bij komkommerkweker Kosdi in Oosterhout


Meer informatie >>

Lingewaard kijkt naar nieuw bedrijventerrein

Lingewaard is aantrekkelijk voor ondernemers. Dat blijkt onder andere uit de verkoop van kavels op bedrijventerreinen de afgelopen jaren. 

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.