Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Het succes van Theo Jan van Ewijk

In het Agrobusinesspark Lingewaard zijn succesvolle ondernemers gevestigd. Theo Jan van Ewijk van KANplant en potplantenkwekerij van Ewijk & Zn. stelt zich voor.

Wie zijn jullie?
KANplant is een onafhankelijke samenwerkingsverband tussen elf kwekers binnen de tuinbouwontwikkelingsgebied Arnhem-Nijmegen. De aangesloten bedrijven behouden hun eigen identiteit en opereren in de markt onder hun eigen naam, maar werken samen in logistiek, verkoop en promotie. Eén van de aangesloten kwekers is potplantenkwekerij A.P. van Ewijk & Zn.

Waaom zijn jullie succesvol?
De aangesloten kwekers hebben met elkaar de krachten gebundeld en werken goed met elkaar samen. De verkoop en logistiek is hierdoor geoptimaliseerd. De kwekers bieden samen een uiterst breed assortiment aan producten. Klantgerichtheid staat hoog in de vaandel. Er is één op één contact tussen de kweker en koper. Zo kan maatwerk wordt geleverd en optimaal worden ingespeeld op de specifieke vragen van de klant. Producten worden verzameld en in één keer bij de klant geleverd. Voordeel van KANplant is bovendien dat je enerzijds je eigen identiteit houdt, maar ook de voordelen hebt van gezamenlijke promotie van je producten.

Waar ziet u kansen?
Het fundament is stevig. We kunnen nu verder kijken. Zo liggen er nog allerlei kansen in een bredere promotie van de aangesloten kwekers in het tuinbouwgebied Arnhem – Nijmegen. We hebben unieke producten in het assortiment. Meer bekendheid kan bijdragen aan betere afzetmogelijkheden. Zo is er nog groeipotentie over de grens in Duitsland. Maar er liggen ook genoeg kansen nog in de regio. Van oudsher is het gebied tussen Arnhem en Nijmegen een vooruitstrevend tuinbouw gebied en dat willen we graag zo houden. Dat kan door onze krachten te bundelen en samen te werken.

Gerelateerd nieuws

Inspiratiesessie: Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw

De kas van Harry Beijer op NEXTgarden vormt woensdag 11 oktober het decor voor een bijzondere bijeenkomst over de toekomst van de glastuinbouw in Oost-Nederland.
Meer informatie >>

Telers Willemsen en Weijs verlagen uitval, ziektedruk en inzet chemie

Potplantentelers René Willemsen en Sietske Weijs zijn gevestigd op NEXTgarden en gingen ruim vijftien jaar geleden aan de slag met weerbaar telen. De diverse maatregelen resulteren in een weerbaarder en sterker gewas en wortelstelsel en leveren ook op andere fronten voordeel op.
Meer informatie >>

Karma Plants koopt tuinbouwkavel van 4,2 hectare op NEXTgarden

Mooie ontwikkelingen in tuinbouwgebied NEXTgarden. De gemeente Lingewaard is trots! Vandaag is een verkoopovereenkomst gesloten met ondernemer Karma Plants voor een tuinbouwkavel van 4,2 hectare groot op Bergerden.
Meer informatie >>

NEXTgarden de NEXTstep naar energieneutraal 2030

NEXTgarden wil in 2030 als eerste glasgebied klimaatneutraal opereren, ingepast binnen omringende bebouwing en bedrijven. Telers, gemeente en participanten werken hard samen om die ambitie concreet te maken. Met een robuuste mix van duurzame bronnen, aangesloten op een warmtenet.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.