Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Het succes van Theo Jan van Ewijk

In het Agrobusinesspark Lingewaard zijn succesvolle ondernemers gevestigd. Theo Jan van Ewijk van KANplant en potplantenkwekerij van Ewijk & Zn. stelt zich voor.

Wie zijn jullie?
KANplant is een onafhankelijke samenwerkingsverband tussen elf kwekers binnen de tuinbouwontwikkelingsgebied Arnhem-Nijmegen. De aangesloten bedrijven behouden hun eigen identiteit en opereren in de markt onder hun eigen naam, maar werken samen in logistiek, verkoop en promotie. Eén van de aangesloten kwekers is potplantenkwekerij A.P. van Ewijk & Zn.

Waaom zijn jullie succesvol?
De aangesloten kwekers hebben met elkaar de krachten gebundeld en werken goed met elkaar samen. De verkoop en logistiek is hierdoor geoptimaliseerd. De kwekers bieden samen een uiterst breed assortiment aan producten. Klantgerichtheid staat hoog in de vaandel. Er is één op één contact tussen de kweker en koper. Zo kan maatwerk wordt geleverd en optimaal worden ingespeeld op de specifieke vragen van de klant. Producten worden verzameld en in één keer bij de klant geleverd. Voordeel van KANplant is bovendien dat je enerzijds je eigen identiteit houdt, maar ook de voordelen hebt van gezamenlijke promotie van je producten.

Waar ziet u kansen?
Het fundament is stevig. We kunnen nu verder kijken. Zo liggen er nog allerlei kansen in een bredere promotie van de aangesloten kwekers in het tuinbouwgebied Arnhem – Nijmegen. We hebben unieke producten in het assortiment. Meer bekendheid kan bijdragen aan betere afzetmogelijkheden. Zo is er nog groeipotentie over de grens in Duitsland. Maar er liggen ook genoeg kansen nog in de regio. Van oudsher is het gebied tussen Arnhem en Nijmegen een vooruitstrevend tuinbouw gebied en dat willen we graag zo houden. Dat kan door onze krachten te bundelen en samen te werken.

Gerelateerd nieuws

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden: Innovatie en Milieubewust Ondernemen in Lingewaard
Meer informatie >>

Start werkzaamheden warmtenet

Maandag 15 januari zijn we gestart met de aanleg van het warmtenet op NEXTgarden. Dit warmtenet gaat in de toekomst verschillende glastuinbouwbedrijven in Lingewaard warmte leveren.
Meer informatie >>

Samen werken we aan toekomstplan voor de Rietkamp

Eind 2021 heeft de gemeenteraad de gebiedsvisie NEXTgarden vastgesteld. Tijdens het opstellen van de gebiedsvisie hoorden we dat een aantal tuinders uit de Rietkamp wil stoppen. Dit betekent dat het gebied niet langer een intensiveringsgebied voor glastuinbouw hoeft te blijven. Daarom gaan we, samen met ondernemers en bewoners, kijken naar wat we met dit gebied willen.
Meer informatie >>

Inspiratiesessie levert veel ideeën op voor ontmoetingsplek

Tijdens een inspirerende sessie op 11 oktober ‘Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw’, georganiseerd door Gemeente Lingewaard en Glastuinbouw Nederland, kwam een schat aan ideeën en inzichten naar voren om dit idee samen verder vorm te geven.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.