Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Het succes van Sjors Gerichhausen

In het Agrobusinesspark Lingewaard zijn succesvolle ondernemers gevestigd. Sjors Gerichhausen van Zandvoort Flowers stelt zich voor.

Wie zijn jullie?
Zandvoort Flowers is een familiebedrijf dat in 1970 is opgezet door Joop en Lies Gerichhausen. Inmiddels wordt het bedrijf gerund door de drie zonen Rick, Rob en Sjors Gerichhausen. De kwekerij bestaat uit twee verschillende locaties, waar ook verschillende producten worden geteeld. In Huissen is de hoofdlocatie gevestigd, waar Freesia en Calla worden geteeld. Binnen het seizoen wordt de Amaryllis op de locatie te Gendt geteeld.

Waarom zijn jullie succesvol?
Met gebundelde krachten zijn wij voor de drie bloemsoorten en de verschillende cultivars binnen die soorten altijd op zoek naar de beste teelttechnieken.

Hoe ziet u de situatie in de tuinbouw?
Voor alle bedrijven die niet klantgericht (vraaggericht) produceren is een zorgelijke situatie ontstaan. Het is de vraag of deze situatie nog omkeerbaar is voor deze bedrijven, zeker nu de productie steeds vaker plaats vind in het land waar de vraag is!

Waar ziet u kansen?
Het verder uitbouwen van onze dienstverlening en verkoopapparaat. Lingewaard moet bovendien het herstructeringsgebied volledig inzetten op het water, warmte- en co2 koppeling aan het Agropark. Op deze manier kunnen beide locaties efficiënter werken.