Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Het succes van Jan van Genderen

In het Agrobusinesspark Lingewaard zijn succesvolle ondernemers gevestigd. Jan van Genderen van Royal Berry stelt zich voor.

‘Oog voor de klant, teamwork en hard werken’‘

Mijn vader heeft mij enthousiast gemaakt. Hij was een hobbymatige aardbeienteler op een stukje grond van 1.000 m2. Maar om zakelijk succesvol te zijn, is er meer nodig. Dat begint bij medewerkers die elkaar perfect aanvullen; een team waarop je blind kunt vertrouwen. Dat geldt in de eerste plaats voor mijn bedrijfsleiders Allan Janssen en Erik Gerichhausen, maar dat is niet voldoende. Ik wil ook dat hands-on medewerkers in de kas zich kunnen ontwikkelen in hun vak. De tuinbouwsector heeft daar in het verleden onvoldoende aandacht voor gehad. Het zijn vooral de jonge ondernemers die op dat punt een inhaalslag maken.

Royal Berry is in de eerste plaats een producent van een lekker & gezond, duurzaam en betaalbaar product dat in Nederlandse, Duitse en Belgische supermarkten ligt. Nieuwe teeltmaterialen halen wij uit Brabant, waar de beste veredelaars zijn te vinden. De afzet verloopt via een expediteur die de taal van de retailers spreekt. Met deze ketenpartners overleg ik regelmatig hoe wij onze processen en producten verder kunnen verbeteren. De consument is veeleisend; daar moet je voortdurend op blijven inspelen.

We zijn in 2009 vanuit het niets begonnen. Nu hebben wij ruim 12 hectare aardbeiden onder glas in het Agrobusinesspark Lingewaard. Het zou fantastisch zijn als meer jonge ondernemers die stap zouden wagen, er is hier immers ruimte genoeg. Wat daarvoor nodig is? Oog voor klant, teamwork en hard werken!’